Dodaj do ulubionych

alegro-jeszcze raz !-pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 11:37
jestesm zarejestrowana, dokonwalam tez pelnej rejestracji konta. tzn
przyszedl mi zwykla poczta kod. Teeraz moge dokonywac zakupow takze u tych
sprzedawcow ktorzy akceptuuaja tylko "platne z gory". Mooje pytanie: bo nie
wiem..tzn ze mam isc na poczte/do banku i na konto sprzedawcy wplacic dana
kwote jesli cos wylicytuje? czy musze zalozyc sobie tez konto w banku?
Pytam, bo nie wiem.a chcialabym zakupic jedna rzecz u sprzedawcy ktory zada
platnosci z gory.
Obserwuj wątek
    • Gość: mua Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie IP: *.rmf.pl 25.09.03, 11:40
      Gość portalu: plum1000 napisał(a):

> jestesm zarejestrowana, dokonwalam tez pelnej
      rejestracji konta. tzn
      > przyszedl mi zwykla poczta kod. Teeraz moge dokonywac
      zakupow takze u tych
      > sprzedawcow ktorzy akceptuuaja tylko "platne z gory".
      Mooje pytanie: bo nie
      > wiem..tzn ze mam isc na poczte/do banku i na konto
      sprzedawcy wplacic dana
      > kwote jesli cos wylicytuje? czy musze zalozyc sobie tez
      konto w banku?
      > Pytam, bo nie wiem.a chcialabym zakupic jedna rzecz u
      sprzedawcy ktory zada
      > platnosci z gory.

nie musisz miec konta internetowego, sprzedajacego raczej
      nie interesuje w jaki sposob wlpacisz mu pieniadze, byle
      znalazlay sie na jego koncie...
      z internetu po prostu szybciej i wygodniej.

mus
    • Gość: lahliq Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie IP: 81.210.121.* 25.09.03, 11:42
      Jak wyżej - możesz iść na pocztę czy do banku i wpłacasz. Tylko o ile z konta
      internetowego przelew będzie na drugi dzień, o tyle z poczty idzie nawet 7
      dni...
      Konto internetowe to niesamowita wygoda a w przypadku mBanku - 0 zł opłat za
      prowadzenie czy przelewy.
      • Gość: plum1000 Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 11:44
        lahlig napisz mi prosze jak m niej wiecej sie zaklada to konto? wystrczy wejsc
        na strone mbanku? isie zarejestrowac??
        • Gość: lahliq Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie IP: 81.210.121.* 25.09.03, 12:56
          Tak, ze strony mBanku:
          www.mbank.com.pl
          Masz tam link "Zostań klientem" - tam wypełnisz formularz. W ciągu, bodajże, 2-
          3 dni zadzwoni ktoś do Ciebie i poda kody oraz hasła, potem dostaniesz do domu
          umowę do podpisania. Odsyła się ją a gdy do nich dotrze - konto staje się
          aktywne.
          Zakładałam kilka m-cy temu, nie pamiętam już wszystkiego, ale w ciągu 2 tygodni
          mogłam już je uruchomić. Oprócz tego konta miałam konto internetowe w Pekao SA,
          ale już z niego zrezygnowałam, gdy przetestowałam mBank. Mój mąż korzysta z
          mBanku od dwóch lat i nigdy nie miał żadnych problemów.

Dość dużo korzystam z Allegro i takie konto w tym momencie się idealnie
          sprawdza. No i w wielu innych wypadkach... Zapomniałam już co to jest stanie w
          kolejkach na poczcie czy banku. :)
          Pozdrawiam, gdybyś miała jakies pytania - czekam.
          • Gość: plum1000 Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 13:07
            dzieki;-) a powiedz mi prosze , bo nie wiem.ja musze jakies pieniadze wplacic
            na swoje konto w mbanku? bo inaczej jak mam wyslac pieniadze sprzedajacemu na
            allegro ...jak nie mam nic na koncie? Wypelniam formularz przelewu pieniedzy,
            ale kurcze jakich pieniedzy?
            sorki za dosc smieszne pytanie ale jestem laikiem jesli chodzi o konta
            internetowe..
            • Gość: jaagna Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie IP: *.bu.uni.wroc.pl 25.09.03, 13:35
              Jeśli chcesz robic przelewy z mBanku, to raczej MUSISZ mieć tam jakieś
              pieniadze, prawda? Zleć przelewanie pensji na konto mBanku (tylko od razu
              załatw u nich kartę do bankomatu i listę kodów jednorazowych). Kody są
              niezbędne, by zrealizować przelew przez internet.

> dzieki;-) a powiedz mi prosze , bo nie wiem.ja musze jakies pieniadze wplacic
              > na swoje konto w mbanku? bo inaczej jak mam wyslac pieniadze sprzedajacemu na
              > allegro ...jak nie mam nic na koncie? Wypelniam formularz przelewu pieniedzy,
              > ale kurcze jakich pieniedzy?
              > sorki za dosc smieszne pytanie ale jestem laikiem jesli chodzi o konta
              > internetowe..
            • lahliq Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie 25.09.03, 13:39

> dzieki;-) a powiedz mi prosze , bo nie wiem.ja musze jakies pieniadze wplacic
              > na swoje konto w mbanku? bo inaczej jak mam wyslac pieniadze sprzedajacemu na
              > allegro ...jak nie mam nic na koncie? Wypelniam formularz przelewu pieniedzy,
              > ale kurcze jakich pieniedzy?
              > sorki za dosc smieszne pytanie ale jestem laikiem jesli chodzi o konta
              > internetowe..

:)
              Gdy już podadzą Tobie Twój numer konta (wtedy, gdy zadzwonią) to możesz
              wypełnić druk przelewu i nadać pieniądze na poczcie lub banku. A poza tym,
              jeśli pracujesz, to zleć swojej firmie by przesyłała pieniądze na to konto.
              mBank ma jeden minus - nie ma swoich oddziałów, w których można by wpłacać
              pieniądze (chyba, że coś się zmieniło...)

Plum100 - czy jakiekolwiek konto masz w jakimś banku?
              • Gość: plum1000 Re: alegro-jeszcze raz !-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 13:42
                mam. nie jest to konto biezaace/ zktorego pobieram pieniadze/tylko lokata na
                iles tam...-z gory przepraszam jesli wyrazilam sie niefachowo;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka