lillika 07.07.08, 23:53 Czy ktoś używał farby z serii Natural&Easy Schwarzkopfa? Jak wyglądają kolory blond? Szybko się spłukują? A może polecacie inną farbę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claratrueba Re: farby koloru blond 08.07.08, 08:28 Używałam. Nie byłam zadowolona. Kolory nie wychodziły dobrze (ale mam sporo siwych- może dlatego). Używam joannę naturia- dobre i trwałe kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: farby koloru blond 08.07.08, 11:02 Moim skromnym zdaniem rozjaśniac włosy najlepiej u fryzjera, farby o rzekomych odcieniach blondu przeważnie nie zmieniaja koloru (najwyżej przyciemniają włosy). Chyba, że zawierają jakieś utleniacze czy inne rozjaśniacze, ale wtedy naprawdę trzeba uważac, żeby a)nie spalic włosów b) rozjaśnic je równomiernie (to naprawdę trudne wbrew pozorom) c) nie zafundowac sobie jakiegoś kosmicznego koloru. Dobry fryzjer dobierze farbę do stanu i odcienia Twoich włosów i nie zrobi im krzywdy, naprawdę czasem warto wydac troche wiecej kasy, ale potem nie żałowac i nie chodzic z papierową torbą na głowie ;) Mówię cały czas o jasnych kolorach, z farbowaniem na ciemniejszy niz naturalny jest prościej, chociaz tez uważam, ze fryzjerom to lepiej wychodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lillika Re: farby koloru blond 08.07.08, 22:26 O kurcze, trochę mnie zdołowała wypowiedź nexstartelescope. Do tej pory farbowałam u fryzjera, sporadycznie, ale nie było tragicznie z odrostami. Ale teraz przybyło parę siwych i musiałabym już częściej farbować a nie stać mnie na częste latanie do fryzjera. Hmmm, joanna daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: farby koloru blond 09.07.08, 11:51 U fryzjera farbowałam raz, wyszłam wściekła z takim wielkanocnym kurczakiem na głowie, że chodziłam dwa dni w chustce. Od tamtej pory farbuje sama, wpadka była raz popielaty blond (nie pamietam firmy, ale dość droga) wyszedł w kolorze brudnej szmaty. Po dwóch dniach nałozyłam Joannę Srebrny pył i było OK. Moim zdanie blondy są trudne tylko te złote (po mojemu żółte), no i jak widać po mnie popielate, te bardziej naturalne nie. Warto spojrzeć na opakowania, tam są tabele do jakich zalecają do jakich nie. Przy pierwszym farbowaniu trzeba farbę trzymać dłużej (przy kolorach rozjaśniających nawet dwa razy) a efekt będzie słabszy niż kolor na opakowaniu. Za drugim razem powinno być OK. Nie bój się farbowania! Tylko radzę pieniądze zaoszczędzone na fryzjerze zainwestować w maski (odżywki płynne sa na ogół mniej skuteczne bo maja po prostu wiecej wody) i odżywki. I wtedy nie zniszczysz włosów. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzwenus Re: farby koloru blond 09.07.08, 14:05 Jestem blondynka ale się tunninguję. I ostatnio użyłam Schwartzkopfa - jestem zadowolona, nie wypłukuje się specjalnie i ma ładne odcienie. Ale tęsknię za Ferią... Odpowiedz Link Zgłoś