Dodaj do ulubionych

Kosmetyki matujące trądzik

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.03, 11:47
Jakimi kosmetykami mozna nieszkodliwie zatuszowac tradzik? Prosze o nazwy,
oraz ceny. Z gory dziekuje Chodzi np. o dobre pudry, korektory... itp
Obserwuj wątek
    • Gość: J. Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 11:52
      moze zaczac go leczyc????? :))))))))

stosowanie jakichs pudrow pogarsza stan cery i po prostu skora nie oddycha

powietrze tez leczy tradzik
      • Gość: Fleuve Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.03, 12:58
        Ja lecze tradzik, ale to nie znaczy, ze kiedy akurat "cos" mi wyskoczy nie moge
        tego zakryc i nie straszysc ludzi!!!!!!!!!!!!
        • Gość: J. Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 13:29
          a tam zaraz straszyc

tacy co maja tradzik w fazie "straszacej" to raczej z domu nie wychodza i zyja
          chyba jak nietoperze

ja swego czasu smarowalam sie jakimis fluidami i korektorami anty ale
          stwierdzilam ze to nie ma sensu bo potem tak i tak to splywalo :))))))))
          takze tapeta nie dla mnie

uwazaj zeby sobie tylko nie pogorszyla skory tymi podkladami

jak komus sie nie podoba to niech sie nie patrzy i juz :P:P:P:P

jeden ma pryszcze drugi krzywe nogi a trzeci jeszcze jakies cudo
    • Gość: sylwiaaa Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 13:58
      Po pierwsze: do cery z tradzikiem mozna stosowac podklady. Zdania na ten teamt
      sa podzielone. Moje jest wlasnie takie.
      Jednak podklad musi byc lekki, by nie zatykac za bardzo porów. Najlepiej
      dowiedziec sie o taki w aptece (la roche posay podobno ma swietny). Ja uzywam
      max factora face finity - matujacy, lekki, i ja jestem zadowolona (ok.50 zl).
      Z kremow moge Ci polecic Vichy Normaderm - ten nowy (ok 63 zlote) - matuje, a
      zarazem leczy. Krem dosc drogi, ale warto. Jest jeszcze sztyft z tej samej
      serii, ktory tuszuje, a zarazem leczy.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: Mikka Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 14:27
        Dobre kosmetyki do "ukrywania" tradziku ma La Roche Possay. Korektor fioletowy
        słuzy do maskowania zaczerwienień, podkład Unifiance jest bardzo przyjemny w
        uzyciu, matuje, wyglada naturalnie, nie ukryje co prawda wszystkiego, ale
        pozwala czuć sie lepiej. Nie uważam, żeby osoby z tradzikiem musiały siedzieć w
        domu, ale z makabryczna twarza też bym chyba na ulica nie wyszła. Korektor i
        podkład to dobre rozwiązanie.

Przede wszystkim, nie sądze, żeby kosmetyki LRP miały pogorszyć stan skory.
        ja na przykład uzywm podkładu Max factor - Lasting Performance, ale mój tradzik
        to raczej drobne niespodzianki od czasu do czasu, wszystko jest juz raczej w
        normie, nie ma jakis babrzących sie stanów zapalnych. Zdecydowanie nie pogarsza
        on stanu mojej skóry i zdecydowanie poprawia samopoczucie.Jesli masz
        watpliwosci, najlepiej poradx sie dermatologa.
      • Gość: Mikka Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 14:29
        Acha i jeszcze słówko o Normadermie Vichy. Testowałam próbke i nie polecam,
        szczypie i podrażnia. Na drugim miejscu na liscie składników ma alkohol. Jeśli
        przyniesie poprawę to na krotko, na dłuzsza mete odwodni i pogorszy stan cery.
        • Gość: fleuve Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.09.03, 18:16
          Aha... wszystkim dziekuje. No ja w sumie tez nie mam taaaakiej tragedii, ale
          wiadomo, ze zawsze czlowiek sie lepiej czuje, jesli wie, ze ma jakiegos rodzaju
          zabezpieczenie ;).
    • Gość: Bea Re: Kosmetyki matujące trądzik IP: *.chello.pl 05.10.03, 01:58
      Mi osobiscie przypadł go gustu sztyFFt antybakteryjny VICHY z serii
      Normadern..ma jednak 1 wadę...jest małowydajny..a drogi jak na tak małą ilośc
      preparatu ;( Poza dobrym korektorem urzywam zwykłego nawilzającego lekkiego
      podgładu i juz...Wiadomo,ze trądziku się nigdy do końca nie ukryje i w świetle
      dziennym bedzie on zawsze widoczny nawet przy urzywaniu kryjacych kosmetyków :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka