Dodaj do ulubionych

potliwość CAŁEGO ciała...

31.07.08, 19:42
juz nie wiem co robic... poce sie doslownie cala.. pomijam fakt, ze mam caly czas mokre dlonie, stopy slizgaja mi sie w klapkach, pod pachy stosuje juz Etiaxil i pomaga. Ale co mam zrobic kiedy poca mi sie np. uda, nie moge siasc w zadnej sukience, spodenkach w lecie, bo po prostu robi sie mokra! :( teraz jest czas letni i dla mnie to jest masakra po prostu. Co mam zrobic? wiem ze nie tylko ja mam taki problem, ze wiele ludzi sie poci.. ale z reguly sa to wlasnie: stopy, dlonie, pachy. a ja poce sie cala: twarz, nogi, plecy, mostek...
help... :(
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: potliwość CAŁEGO ciała... 31.07.08, 19:44
      isc do lekarza, to zapewne objaw jakiejs choroby
      • ciemniak83 Re: potliwość CAŁEGO ciała... 31.07.08, 20:52
        to wcale nie choroba. ja mam to samo. najgorszy jest mostek i
        pachwiny. zbadalam sie we wszytskie strony i NIC. zrowa jak ryba.
        taka przypadlosc:(
    • estutweh Re: potliwość CAŁEGO ciała... 31.07.08, 22:38
      Nie jestes sama... z moich pach leje sie jak z kranu. Z calego ciala troche
      mniej, ale pachwiny sie strasznie poca. Nawet tylek! I pod piersiami. Tez mam
      tego dosc. Zadnych jasnyh spodenek, bo nie daj boze jak sie spoce i siadne...
    • marta_monika Re: potliwość CAŁEGO ciała... 01.08.08, 19:32
      Ja mam to samo. W dodatku mam potowki jak niemowlak. Nie przejmuj sie i nie
      denerwuj bo to jeszcze wzmaga potliwosc. To nie jest objaw choroby - taka nasza
      uroda ;-) Najbardziej mnie denerwuje, gdy na fitnesie ja po kilku minutach
      jestem cala zlana potem ale nie mam nawet zadyszki bo sie wlasciwie nie
      zmeczylam a obok mnie kompletnie sucha dziewczyna z jezykiem na brodzie...
      Kupujac ubrania letnie zastanow sie dokladnie czy bedzie widac na nich plamy
      potu. Bawelna jest niby najzdrowsza ale jak nasiaknie potem to dlugo schnie,
      zostaja slady. Najlepsze sa zwiewne kolorowe rzeczy. A Etiaxil robi ten wersje
      do stop i rak.
    • maddalena85 Re: potliwość CAŁEGO ciała... 03.08.08, 15:36
      Dokładie taki sam prolem ma mój chłopak, mnie nie ukrywam dwnerwowało to, że
      ciągle się do niego przyklejałam:P feeeeee Naciskałam, żeby choć spróbował coś z
      tym zrobić, uparciuch twierdził, że nic mu nie pomoże;) "przyczyną nadmiernego
      pocenia mogą być także choroby ogólnoustrojowe, np. cukrzyca, nadzczynność
      tarczycy, grużlica i choroby nerek. W takim przypadku należy sprawdzić i usunąć
      główną przyczynę - stan chorobowy" Nadpotliwość można likwidować w gabinetach
      kosmetycznych, gdzie wykonywane są zastrzyki z botoxu; podobno skuteczność
      wynosi 95% i efekt utrzymuje się 6-9 miesięcy. Ja poszłam do mojej ulubionej ze
      względu na fachowość obsługi apteki i dermokosnsultantka doradziła mi kosmetyki
      SVR, które sprezentowałam chłopakowi. Pocić się nie przestał, ale jest jakaś
      poprawa, a to już coś:) Pozdrawiam
      • estutweh Re: potliwość CAŁEGO ciała... 03.08.08, 16:09
        Tak, tylko botoks kosztuje... a jak ktos sie caly poci, to przeciez nie beda go
        obkuwac wszedzie tymi iglami, no nie?
      • ofelia1982 Re: potliwość CAŁEGO ciała... 03.08.08, 16:37
        no ale powiedz konkretnie co Twojemu chlopakowi pomoglo? Bo moj tez
        latem jakby z basenu wyszedl:((
        • maddalena85 Re: potliwość CAŁEGO ciała... 04.08.08, 17:17
          www.svr.pl/index.php?id=11
          kupiłam mu żel do mycia i antyperspirant w sprayu, problem nie został
          rozwiązany, ale ograniczony:) botox owszem kosztowny i do stosowania miejscowo,
          pozostaje stosować takie właśnie sposoby ograniczające choć problem, dopóki nie
          pojawi się na rynku coś nowego
    • cherilyn Re: potliwość CAŁEGO ciała... 03.08.08, 18:14
      ehhhh i jakos nikt nie widzi rozwiazania :( a botox kurcze drogi jak cholera.
    • annella25 Re: potliwość CAŁEGO ciała... 04.08.08, 02:12
      Podobno pomaga szałwia. Może spróbuj. Zaszkodzić nie powinno.
      • sekretlaury Re: potliwość CAŁEGO ciała... 04.08.08, 17:42
        Kiedyś czytałam, że na nadpotliwość pomaga elektroliza, ale chyba nie jest to
        zbyt popularny zabieg w Polsce, bo jak pytałam dermatologa o to, to nie był mi
        nic w stanie powiedzieć na ten temat...
        • cherilyn Re: potliwość CAŁEGO ciała... 04.08.08, 20:39
          no wlasnie tacy sa u nas specjalisci...
          • estutweh Re: potliwość CAŁEGO ciała... 05.08.08, 01:15
            A najlepiej powiedziec, ze "taka uroda" i odeslac.

Ide po szalwie do apteki. Ciekawe czy cos da, jak bede przecierac pachy. Planuje
            tez kupic jakies cos z wlasciwosciami chlodzacymi, bo slyszalam, ze tez moze
            pomoc. Moze macie jakies propozycje, znacie jakies dobrze chlodzace
            preparaty/kosmetyki?
            • stokrotka_malenka Re: potliwość CAŁEGO ciała... 05.08.08, 18:46
              hej:) japropję nadmanganian potasu sobie w aptece kupić!:) i do kazdej kapieli
              dawa go ale tak troche na oko zeby wooda zbyt fioletowa nie była i nas nie
              zafarbiła:) poleciła mi to pani dermatolog:) mowiła ze u niemowlat sie stosuje
              na potowki nadmanganian i ma działanie przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne:) i
              oczywiscie ściągające!!! moze nie przestałam się 100% pocić ale napewno
              ograniczyło to potliwość:)
              • stokrotka_malenka Re: potliwość CAŁEGO ciała... 05.08.08, 18:49
                aaa i nadmanganian potasu kosztuje coś 6zł starczą tabletki na poł rok:) bo ja
                daje pol tabletki do kąpieli:) ale wole proszek kosztuje około 2zł alejuz jest
                roztarty i wsypuje sobie do kąpieli jak juz wode napuściłam:) oczywiscie nie
                przesadzcie bo bedziecie fioletowe trzeba dawac troszeczke zeby woda raczej
                leciutkofioletowa albo rozowa była:)
                • stokrotka_malenka Re: potliwość CAŁEGO ciała... 05.08.08, 19:00
                  jeszcze lekarka mowiła o korze z dębu :) ze rowniez pomaga:) ale minadmanganian
                  pomogł plus etiaxil na dłonie:) botoks jest bardzo drogi ale podobno baardzo
                  skuteczny:) i nie martwcie sie naprawde wiele dziewczyn ma nadpotliwosc
                  szczegolnie latem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka