Dodaj do ulubionych

"chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki

10.09.08, 19:18
Za kilka dni skończę 38 lat i mam problem (niby taka już natura...) z niedoskonałym owalem twarzy. Policzki zaczynają mi brzydko obwisać: zaczynam wygladać jak chomik lub buldog (w niedalekiej pryszłości).
Ostatnio trochę schudłam i mam zamiar zrzucić jeszcze kilka kilogramów (ale baaardzo powoli), a to raczej nie sprzyja zachowaniu idealnego owalu twarzy... Nie opalam się, nie chodzę na solarium (jestem naturalną blondynką o jasnej karnacji), nie palę, piję alkohl okazjonalnie (a okazji mam niewiele).
Jak mogę to poprawić lub choćby trochę zahamować? Oklepuję te miejsca podczas nakładania kremu (Eluage firmy Avene), ale czy to pomoże?
Znacie jakieś sprawdzone środki? kosmetyki? - oprócz liftingu, oczywiście.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 10.09.08, 19:37
      "Ostatnio trochę schudłam i mam zamiar zrzucić jeszcze kilka kilogramów (ale baaardzo powoli), a to raczej nie sprzyja zachowaniu idealnego owalu twarzy... "- tu masz odpowiedź, dlaczego masz problem.W pewnym wieku nie należy się za bardzo odchudzać (sama mam trocę więcej lat od ciebie, więc wiem, o czym mówię).
      • jaagna Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 10.09.08, 20:23
        Ale ja MUSZĘ zrzucić jeszcze kilka(naście) kilogramów - ze wzgledów zdrowotnych. I zdaję sobie sprawę, że chudnięcie w moim wieku nie sprzyja zachowaniu urody ;-(, ale chciałabym trochę powstrzymać to "chomiczenie". I nie zrzucałam kilogramów gwałtownie, tylko naprawdę powoli.
        • wytrwala Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 10.09.08, 22:52
          sama mam lekkie zchomiczenie (u mnie dochodza jeszcze takie kreski
          od kacikow ust w dol brody) - nie wiem czy to dlatego, ze jestem
          raczej spokojna i smutna osoba; w zwiazku z tym mam smutny wyraz
          twarzy. A mam 22 lata. Nie sa to glebokie zmarszczki ale widze te
          kreski, szczegolnie kiedy patrze na siebie w lustrze z daleka lub w
          jakims odbiciu (w szybie itp)
        • myszmusia Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 11.09.08, 05:10
          po pierwsze cieszę sie ,że czyta to forum ktos w moim wieku;-) a nie tylko 20 plus ciut;-)

po drugie - chomiki;-) lubie to nazwę zmiejszyłam, aż sie zdizwiłam bo kupiłma wtedy kiedy nie mogłam dostać kremu który zwykle kupuję - kremem L'oreala tym: www.domzdrowia.pl/domurody/65336,l-oreal-collagen-remodeler-krem-modelujacy-twarz-i-szyje.html nigdy l'oreala nie kupowałam bo miałam kiepskie zdanie ale ten okazał się ok:-)

• claratrueba Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 11.09.08, 06:57
            Dobry jest Vichy NeoNovadiol- wypróbowany przez moją teściową. Duże efekty daje
            masaż endermologie (specjalna końcówka do twarzy) są specjalistyczne zbiegi u
            kosmetyczki chyba z Thalgo połączone z masażem- bo wklepywanie kremu nie
            rozwiązuje sprawy. Trzeba go umiejętnie wmasować- obrazek w ulotce Vichy.
            • minniemouse Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 11.09.08, 09:56
              jak masz kase to sprobuj liftingu laserem, nie jest inwazyjny jak
              operacja a lepsze od kremu. mysle ze na twoj wiek byloby dobrym
              wyjsciem.

tu jest video, musisz poczekac az gosciu przestanie truc albo
              przyspieszyc.
              video.google.ca/videoplay?docid=7535275548364113214&ei=V87ISK2CG6fYqAPMtYiuAg&q=laser+face+lift
              &vt=lf&hl=en

Minnie

• koma77 Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 11.09.08, 11:07
      Mi pomogły ćwiczenia na brzuch-czyli kładziesz się na plecach i robisz skrętne brzuszki-wtedy skóra wokół brody też pracuje i ładnie się "schodzi", wygląda się o wiele młodziej-no przynajmniej ja na własnej skórze osiągnęłam taki efekt.
      Myślę że to szczególnie istotne że będziesz się odchudzała.
      A przy okazji link do "mojego" fenomenalnego trenera (to po tym taki efekt):
      www.bodiesinmotionwithgilad.com/gilads-bodies-in-motion-quick-fit-system.htmlPozdrowienia.
      • miseczka.0 do autorki wątku 11.09.08, 12:49
        rzadko tu zaglądam, bo słabią mnie dylematy pań dla których drobna
        skaza na urodzie urasta do rangi tragedii.A Ty, no cóż, jesteś
        dojrzałą kobietą i pomimo stylu życia które prowadziłaś dopadł cię
        już czas i uwierz mi(jestem sporo starsza od Ciebie), nie ma na to
        cudownego kosmetyku.Myślę, że akceptacja jest najlepszym lekarstwem
        na wszystkie zmarszczki i zwisy:))
        • jaagna Re: do autorki wątku 11.09.08, 14:15
          Wiesz, zaakceptowałam swoje zwisy (zmarszczki nie, bo ich nie mam) i obwisy
          ciała, cellulit i rozstępy. Ale dziś największym grzechem jest grzech
          zaniechania, więc staram się coś ze sobą zrobić, by szybko nie zostać
          zaklasyfikowana jako "staruszka" (niezależnie od wieku metrykalnego) i
          niezadbana kobieta. Zdaję sobie sprawę, że starzenie sie ciała (oby nie ducha)
          to rzecz naturalna, ale dlaczego nie spróbować przechytrzyć czas lub choćby
          uspokoić sumienie? ;-)
          A może nie chce iść w ślady mojej mamy, która pali od ponad 40 lat, wciąż opala
          się i zupełnie o siebie nie dba - i niestety to widać... Wygląda na dużo starszą
          od mojego Ojca (po którym chyba odziedziczyłam próżność).
          • kitjensen Re: do autorki wątku 11.09.08, 14:43
            polecam krenm liftingujacy Lancome renergie morpholift ,drogi ale
            ladnie poprawil mi owal twarzy
            • lady_agrest Re: do autorki wątku 11.09.08, 23:15
              heh, to chyba nie jest wina wieku... ja mam lat i taki sam problem
              • lady_agrest Re: do autorki wątku 11.09.08, 23:16
                lat 18***
    • fanny Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 12.09.08, 16:19
      Podobno Dermyn moze sporo zdzialac.

f.
      • anula36 Re: "chomiczy" owal twarzy, zwisy u 38-latki 12.09.08, 19:20
        mysle ze warto polaczyc kosmetyki, masaze i gimnastyke twarzy.
        Tu sciaga z gimnastyki:
        wizaz.pl/poradnik_cwiczenia_twarzy.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka