Dodaj do ulubionych

Neostrata - do Balbiny i Lahliq

IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 11.10.03, 12:09
Dziewczyny, prosze, odpowiedzcie mi na pytanie czy tonik Neostraty z 8 % AHA
(z tego co czytalam obie go uzywalyscie) zawiera alkohol denat na 2
pozycji?????? Chyba obie pisalyscie, ze jest niezly i przymierzam sie do
kupna, ale niedawno w aptece widzialam CHYBA ten tonik no i z tego co zdolalam
zauwazyc przez szybe (nie chcialo mi sie czekac w kolejce) mial alkohol denat
na drugiej pozycji no i jeszcze ten nieszczesny propylene glycol, ktory wg. H.
Rozanskiego powoduje ; "powstawanie wagrow i prosakow i tym samym zatkanie
porow skornych; wywoluje obrzek gruczolow lojowych i potowych i dziala
mutagennie"!!!!!!!!!!!
Juz sama nie wiem czy ryzykowac cos takiego na cerze mieszanej, z czasowymi
niespodziankami, ale wrazliwej i latwo wysuszajacej sie.....

Obserwuj wątek
    • Gość: balbina_alexandra Re: Neostrata - do Balbiny i Lahliq IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 15:31
      Kochana Śniegotko
      Nie pomoge ci za bardzo bo dawno używałam tego toniku i dawno już wyrzucilam
      opakowanie. Ale prawie na stówę jestem pewna że jest tam alcohol denaturated.
      Co do propylene glycol - cóż, na astronie acne detective wynika jasno że w
      skali komedogeniczności propylene glycol ma zero, czyli nie zatyka wcale
      (skala jest 5 stopniowa). Wydaje mi się że ta substancja jest naprawdę często
      spotykana - na pewno jest w wielu tonikach, bo dobrze tę nazwę zapamiętałam.
      Jest w moim ulubionym toniku Biothermu którego używam od lat i na pewno nie
      zatyka mi on porów, wprost przeciwnie, świetnie oczyszcza. Jest za to inna
      substancja która ma 4 punkty - Propylene Glycol Monostearate - ta moze
      zatykać - ale tej w tonikach nie widziałam.
      Co do tego toniku Neostraty - na pewno nie zatka porów, wierz mi! Jest mocny
      jak sam diabeł, piecze skórę alebardzo głeboko oczyszcza. Jak miałam wypadek i
      lezałam miesiąc w szpitalu - nie byłam w stanie się ruszyć, siostry
      przecierały mi twarz oczyszczającymi chusteczkami. Jak wróciłam do domu, byłam
      załamana, tyle czasu bez maseczek, peelingów! I wtedy przeprosiłam się z tym
      tonikiem - miałam go wcześniej ale się zniechęciłam bo piekł jak szatan -
      nakładałam go codziennie wieczorem. Idealnie oczyscił mi cerę.
      W sumie jest on mały - tylko 100 ml i bardzo niewydajny, nie wiem czy go kupię
      jeszcze kiedyś. Poza tym jeśli masz wrażliwa cerę to tylko raz dziennie. Cena
      tez niezachęcająca, dlatego myślę że jak mi się zachce toniku z kwaskiem to
      sobie kupię tonik SVR, który zdaje się na 6% kwasu...
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: sniegotka Re: Neostrata - do Balbiny i Lahliq IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 11.10.03, 15:51
        Dziekuje Ci Balbinko, jestes niezawodna! Chyba kupie ten tonik jak mi sie skora
        przyzwyczai do kremu AHA 8%. Nie chce przedobrzyc z kwaskami i wysuszyc sobie
        skory. Jesli jest bardzo alkoholowy to moze bede go uzywala co drugi dzien???
        Dziekuje za rade,

sniegotka (tez ola)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka