Dodaj do ulubionych

Potrzebna rada/nie na temat

13.10.03, 12:26
Dziewczyny pomocy sie dopraszam:-)) Niedawno dostałam pracę(pierwszą w
dodatku) i własnie wysyłają mnie na konferencję 'biznesową', program której
przewiduje uroczystą kolację w strojach koktajlowych! Jak powinnam być
ubrana, żeby nie wzbudzić sensacji tzn. nie sztywno i nie przesadzić i nie
wylecieć z pracyod razu. Mam dwa dni na zdobycie odp.stroju, tylko muszę
wie\dzieć czego szukać:-))))Każda wypowiedź mile widziana i pomocna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nitka Re: Potrzebna rada/nie na temat IP: *.chello.pl 13.10.03, 12:38
      Klasyczna mała czarna będzie najtrafniejsza.
      • krajka Re: Potrzebna rada/nie na temat 13.10.03, 12:40
        Też skłaniam się w te stronę:-) Ale co z rajstopami, biżuterią, obcas(może być
        płaska podeszwa, a rajstopki ciutek grubsze) torebka?
        • aud-rey Re: Potrzebna rada/nie na temat 13.10.03, 12:47
          Ja tez obstawiam mała czarna - skromna wersja z srebrna bizuteria (delikatny
          wisiorek + pierscionek).
          Zeby nie byc tak do konca subtelna i szarą proponuje proste ale kobiece
          szpilki - dla mnie w takich sytuacjach najlepsze sa buty Ryłko :)
          Pozdrawiam i zycze powodzenia!
    • Gość: mn Re: Potrzebna rada/nie na temat IP: *.plonsk.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:59
      tu jest sprzeczność, elegancka kolacja nie jest nigdy w strojach koktajlowych.
      Kolacje są w strojach wieczorowych, black tie (ale też mogą być casual - wtedy
      nie specjalnie eleganckie) itp. Wtedy wybór stroju jest oczywisty i mała czarna
      może być. Stroje koktajlowe są strojami popołudniowymi i tam mała czarna nie
      pasowałaby zupełnie. Upewnij się jakie te stroje mają być.
      pozdrawiam
      • krajka Re: Potrzebna rada/nie na temat 13.10.03, 14:28
        Też tak początkowo sądziłam, ale wyraxnie zaznaczono by do kolacji przywdziać
        stroj koktajlowy! Pewnie chciano w ten sposób uniknąc wieczorowych kreacji,
        które można by włożyć sądząc po porze i okazji kolacji(jakaś rocznica istnienia
        firmy organizującej całość). Jestem cała w stresie, trzęsę portkami:-))
        Brałyście udział w czymś takim? Jak jest, sztywnie i oficjalnie czy
        sympatycznie i umiarkowanie luźno?
        • Gość: kiwi Re: Potrzebna rada/nie na temat IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 13.10.03, 14:45
          Wiesz co, ja gdy nie wiem, jaki jest rodzaj kolacji zakładam satynowy garnitur
          9wąska marynarka, szerokie spodnie) w kolorze ciemnego wina lub ciemnozielonym.
          I na mniej i na bardziej oficjalne kolacje się nadaje. Na wselki wypadek mam
          jeszcze jakiś naszyjnik w torebce, tak na wszelki wypadek, bo biżuterii nie
          lubię.
          Satynowe garnitury wyglądają bardzo szlachetnie i elegancko. Jeszcze nigdy się
          nie wstydziłam.
          • Gość: kamila Re: Potrzebna rada/nie na temat IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.10.03, 14:50
            nic sie nie boj, zwsze na poczatku jest sztywno, ale potem czujecie sie jak
            starzy znajomi, zwlaszcza jesli to ludzie dojrzali.
            chodzilam na takie spotkania Microsoftu, same szychy, grube ryby, ktorzy potem
            okazywali sie cieplymi tatusiami lub swietnymi kumplami.
            mala czarna jest ok, ale tych szpilek bym nie ubierala, bo to juz bardziej
            wieczorowo, raczej buty na malym obcasie, albo jakis komplet elegancki, nie
            przesadzaj z bizuterią.
            • krajka Re: Potrzebna rada/nie na temat 13.10.03, 14:59
              Dzięki ogromne! Doradźcie jeszcze jaki powinien być kolor rajstop i grubość:-)
              • Gość: kamila Re: Potrzebna rada/nie na temat IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.10.03, 15:13
                a to ma byc w srodku?
                jak mala czarna to i czarne rajstopy, ale cienkie, albo naturalne (nie za
                brązowe), grubosc zalezy od sukienki i pomieszczenia, zeby Ci nie bylo za
                gorąco, jesli sukienka jest "goła" to raczej cieniutkie rajstopy, glupio
                wyglada kiecka bez rekawow i grube rajstopy zimowe:)
                milej zabawy, przede wszystkim, abys sie czula sobą i dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka