dokb 22.10.08, 18:35 Pomimo stosowania filtra +50 niestety mam duże i widoczne plamy (ostuda). Czy ten zabieg choć trochę je zredukuje? Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym względzie, jaki rezultat i po ilu zabiegach były jakieś efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Mikrodermabrazja - czy usunie plamy z twarzy? 22.10.08, 19:36 jeśli plama jest płytko, to może pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Mikrodermabrazja - czy usunie plamy z twarzy? 23.10.08, 09:18 na plamy lepszy jest kwas glikolowy. Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Mikrodermabrazja - czy usunie plamy z twarzy? 23.10.08, 10:04 zabieg z retinolem plus odpowiedni kwas zdziała cuda tylko troszke koszyuje Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: Mikrodermabrazja - czy usunie plamy z twarzy? 23.10.08, 10:19 oposka napisała: > zabieg z retinolem plus odpowiedni kwas zdziała cuda > tylko troszke koszyuje może więcej szczgółów: ile kosztuje, ile zabiegów i w jakich odstępach, i najważniejsze czy na drugi dzień można bez maski iść do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Mikrodermabrazja - czy usunie plamy z twarzy? 23.10.08, 14:05 no nie "wada" tego zabiegu jest taka ,ze do tygodnia skóra łuszczy sie jak na jaszczurce a więc 3 dni najlepiej nie wychodzic z domu niestety , przynajmniej ja tak miałam .Skórka schodziła płatami i nie wolno tego samemu zrywać . Sam zabieg trwa moze do 20 minut dostajesz na twarz taka papkę która zmywa się po 8 godzinach wiec najlepiej robić ten zabieg na wieczór albo jak jesteś cały dzień w domu Nastepnie tworzy się skorupka na twarzy skóra pęka i się łuszczy do co najmniej tygodnia ale powiem Ci , ze ja zawsze ten zagieg robiłam w piątek a we wtorek juz normalnie szłam do pracy choc dalej się łuszczyłam . Wiadomo w momencie łuszczenia makijaz nie wchodzi w grę bo po prostu nie ma sensu nawalać na to wszystko jeszcze fluidu. Retinol to odpowiednie połączenie w odpowiednim stężeniu wit. C która działa rozjaśniajaco i wygładzajaco ja np. miałam do retinolu dobierany odpowiedni kwas na przebarwienia . Powiem tak z zabiegu byłam bardzo zadowolona aczkolwiek po lecie muszę zrobić jeszcze raz . Koszt hm .. to wszystko zależy od doboru odpowiedniego kwasu na przebarwienia jedne sa drozsze inne troszke tańsze ja za swój zabieg płaciłam ok 370 zł a więc wcale nie tak tanio moim zdaniem warto spróbować retinolu po nim buzia robi sie prawie jak u niemowlaka jest gładziutka i promienna Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia17 oposka - kobieto!!! 23.10.08, 14:23 Daj proszę namiary na gazetowego meila u kogo to robiłaś, bo i efekt jest jak czytam i cena nie taka jak polecanego przez dermatologa cosmelanu (mi zaśpiweano 1800 PLN< warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: oposka - kobieto!!! 23.10.08, 18:16 Słuchaj myślę ,ze każdy dobry gabinet dermatologiczny wykonuje takie zabiegi ja osobiscie robiłam ten zabieg u kosmetyczki więc moze popytaj w miescie w którym mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia17 mi nie pomogła 23.10.08, 12:47 seria zabiegów mikrodermabazji diamentowej - a miałach ich jakieś 5 - 6 rok temu. Teraz używam Clairol a po 6 tygodniach idę na kwasy. Też używałam UV 50 w ciąży i podczas karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland polecam IPL 23.10.08, 20:51 Zabieg duzo lagodniejszy, zmniejszajacy nie tylko przebarwienia ale i zaczerwienienia, odpowiedni nawet dla bardzo wrazliwej skory. Pobudza produkcje kolagenu. Tutaj zabieg jest swietnie opisany. Korzystalam z niego i jestem bardzo zadowolona. Zrobilam go tylko raz, czasem nie trzeba powtarzac, to zalezy od pacjenta, tzn. od tego jaki efekt chce uzyskac. www.medispa.pl/informacje_dla_pacjentow/ipl_i_laser.html Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: polecam IPL 23.10.08, 21:10 IPL - ile kosztuje? jak z aktywnością zawodową (czy się da iść na drugi dzień do pracy bez odpowiadania na głupie pytania :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nieco8 Re: polecam IPL 28.10.08, 16:48 Sama mam plamy i wymieniałam się doświadczeniami z ich usuwaniem z wieloma osobami. Polecam wątek "Zabieg Cosmelan - pamiętnik" na forum wizaz.pl w dziale biochemia kosmetyczna. Nastaw się po pierwsze na długa i kosztowną walkę z plamami. Żeby zaoszczędzić na kosztach, zapomnij od razu o peelingach, mikrodermabrazjach i IPL. Szczególnie ten laser jest nieskuteczny, drogi i trzeba wielokrotnie powtarzać a efekt żaden. Zacznij od razu od zabiegu Cosmelan - u dermatologa kosztuje od 1400 zł. Jest to swego rodzaju peeling, po którym tydzień, dwa okropnie się łuszczysz, jesteś czerwona jak Indianin, ale w 90% plamy znikają całkowicie, w pozostałych przypadkach znacznie się rozjaśniają. Na te tygodnie warto wziąć urlop, bo do ludzi to lepiej nie wychodzić. Jest to jedyny skuteczny zabieg, ale i on ma swoją wadę, efekt nie jest wieczny, by plamy nie wróciły trzeba przez min. 1 rok, jak nie przez całe życie, używać kremu podtrzymującego efekty, który też troszkę kosztuje, ale jest skuteczny i wydajny. Całość sie jednak opłaca, bo pozbędziesz sie plam i odmłodzisz się, albo zahamujesz starzenie się skóry - Cosmelan czyni również pod tym względem cuda. Jest też ciut tańsza opcja - zakup zestawu do zabiegu w internecie i samodzielna terapia, ale wtedy zarezerwuj sobie kilka tygodni na prześledzenie polecanego przeze mnie forum, żeby wiedzieć co cię czeka i jak go przeprowadzać prawidłowo. Jeśli nie masz takich pieniędzy, możesz jeszcze spróbować Thiospot - ok 80 zł w aptekach, na świeże plamy często działa. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: Mikrodermabrazja - czy usunie plamy z twarzy? 24.12.08, 14:27 W przypadku powierzchownych przebarwień, rozjaśnienie zmian można uzyskać już po kilku zabiegach, warto też między zabiegami stosować jakiś preparat rozjaśniający, w składzie z kwasami, w przypadku głębszych przebarwień wymaganych jest nawet kilkanaście sesji lub terapia skojarzona z peelingiem chemicznym. Odpowiedz Link Zgłoś