22.10.08, 22:45
Dziewczyny ratujcie! proszę doradźcie mi jaki mam sobie kupic podkład, aby
zakryc zaczerwienie twarzy? moja cera jest taka włąsnie rózowawa, a do tego na
dodatke w ciągu dnia strsznie się świeci, jest paskudnie tłusta! Próbowałam,
juz masę podkładów i pudrów i nic. Prosze pomóżcie jaki wybrac najleoszy, żeby
cera była matowa i wciągu dnia nie wyglądała strasznie.Juz tyle razy się
nadziałąm na tych wszystkich podkładach, ze nie mam juz sił i szkoda mi
wyrzucanych pieniędzy w błoto. Może znacie jakiś mocno kryjący podkład? .
Będe wam dozgonnie wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam cieplutko.
Obserwuj wątek
    • klara810 Re: Prośba 23.10.08, 10:22
      Trudno będzie znaleźć odpowiedni podkład. Miałam ten sam problem. Chciałam jak
      najbardziej kryjący podkład i wyglądałam jak w masce, a po drugie taki podkład
      zatyka ujścia gr. łojowych i niestety tworzą się wypryski. Skóra będzie się tak
      i tak świecić. Trzeba byłoby co godzinę nakłdać puder sypki (ale skóa z tak dużą
      ilością podkładu będzie jeszcze gorzej wyglądać) albo zainwestować w bibułki
      matujące.
      Najlepiej jeżeli możesz pójdź do kosmetyczki na peeling głęboki. Zmniejszą się
      przebarwienia i skórą będzie się mniej świeciła.
      A próbowałas dobry korektor i lekki podkład?
    • very.martini Re: Prośba 23.10.08, 19:17
      Może logiczniej będzie znaleźć przyczynę łojotoku i spróbować ją
      zlikwidować?

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • mycha664 Re: Prośba 30.10.08, 10:51
      Hmmm, a czym jest spowodowane zaczerwienienie skóry twarzy? Masz popękane naczynka, czy jesteś uczuleniowcem? Jeżeli problemem są naczynka, to w pasku na górze masz wyszukiwarkę "Szukaj" i po wpisaniu hasła powinnaś znaleźć informacje o pielęgnacji skóry - trochę o tym było pisane :).
      Jeżeli zaczerwienie wynika z alergii, to chyba powinnaś zmienić sposób pielęgnacji. Na to nie ma mądrych - skuteczna jest metoda prób i błędów ;).
      Podejrzewam, że mając tłustą cerę, obsuszasz ją spirytusem salicylowym - nic bardziej błędnego, lepszy będzie tonik bez alkoholu.
      Żeby zmniejszych łojotok skóry, spróbuj zastosować dowolną dietę oczyszczającą i zacznij pić dużo niegazowanej wody mineralnej, około dwóch litrów na dobę. Plus zwiększ liczbę zjadanych na surowo warzyw i owoców.
      Smacznego i powodzenia! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka