Dodaj do ulubionych

SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::::

IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 27.10.03, 16:57
kochane, mam problem- jak powyzej, tyle ze wydaje mi sie, ze kiedys bylo inaczej,
Uzywam dobrych szminek, ostatnio kupilam Chanella - i po jakims czasie one sie
ULATNIAJA!!! Wiem, iz nalezy nakladac na pudrowane usta, 1 warstwe, potem usta
przycisnac do chusteczki, druga warstwe.... Ale na mnie to jakos nie dziala! I jak
pisalam, wydaje mi sie, ze kiedys mi te szminki dluzej trzymaly. Miala ktoras cos
takiego? jak sie malujecie, zeby efekt byl trwaly?????
Dzieki, zy podpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska3 Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 27.10.03, 22:58
      Wlasnie wrocilam do domu, i szminki po 3 godzinach od nalozenia oczywiscie juz na
      ustach nie ma. Wpadlam na to, ze moze usta potrzebuja wilgosci - i ona sie wchlania!
      (tzn. jej substancje nawilzajace, a przy okazji i kolor) Nie mam spierzchnietych ust, ale
      moze sa suche, i dlatego tak sie dzieje. Co myslicie?
      • Gość: kaska3 Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 28.10.03, 10:46
        a moze by tak ktoras dzis rano sie zlitowala, bo na pewno macie jakies sposoby, by
        utrzymac szminke na ustach jak najdluzej?????
        • kasia.lomanczyk Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: 28.10.03, 12:01
          Moze sprobuj kupic Chanel zamiast Chanell? ;)
          • Gość: kaska3 Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 28.10.03, 12:14
            No i po co te zlosliwosci? Nie piszesz przemadrzala kobieto do glaba i leniwca, ktoremu
            nie chce sie sprawdzic pisowni, lecz do osoby zajetej wlasna praca doktorska, ktora w
            temacie kosmetykow (i ich poprawnej pisowni) jest zielona, gdyz zajmuje sie "nieco"
            wazniejszymi sprawami!
            Milego dnia.
            • Gość: ADA Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: 62.148.83.* 28.10.03, 12:16
              Gość portalu: kaska3 napisał(a):

> No i po co te zlosliwosci? Nie piszesz przemadrzala kobieto do glaba i
              leniwca,
              > ktoremu
              > nie chce sie sprawdzic pisowni, lecz do osoby zajetej wlasna praca
              doktorska,
              > ktora w
              > temacie kosmetykow (i ich poprawnej pisowni) jest zielona, gdyz zajmuje
              sie "ni
              > eco"
              > wazniejszymi sprawami!
              > Milego dnia.

Doktorat??? ale chyba nie z poprawnej polszczyzny sądząc po temacie ;)
              • Gość: kaska Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 28.10.03, 12:19
                a widzialas, zeby pisac doktorat z "poprawnej polszczyzny"?
                • Gość: ADA Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: 62.148.83.* 28.10.03, 12:22
                  Gość portalu: kaska napisał(a):

> a widzialas, zeby pisac doktorat z "poprawnej polszczyzny"?

jeżeli pomadka Chanell Ci nie trzymie, to może i doktorat z poprawnej
                  polszczyny piszesz:))))
    • Gość: lola Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:12
      Trzymie? Co to jest?
      A na serio, to ze szminką jest tak ze chocbyc cuda wyprawiała to i tak co
      jakis czas trzeba poprawic,nie ma chyba pomadki która tkwiła by na ustach 8
      godz., chocby miała w nazwie "trwała".
      • Gość: kaska3 Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 28.10.03, 12:18
        Czy wyscie wszystkie zglupialy! Ja wprawdzie siedze od jakiegos czasu zagranica, ale
        polskiego jeszcze nie zapomnialam, i rozozniam zargon, ktorym posuguje sie na forum
        od pieknego polskiego jezyka, ktorego byloby szkoda uzywac, piszac o kosmetykach i
        naszych glupiutkich, babskich problemach!
        Co za malostkowe przemadrzale baby!
        • Gość: ADA Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: 62.148.83.* 28.10.03, 12:20
          Gość portalu: kaska3 napisał(a):

> pieknego polskiego jezyka, ktorego byloby szkoda uzywac, piszac o kosmetyka
          > ch i
          > naszych glupiutkich, babskich problemach!
          > Co za malostkowe przemadrzale baby!

A niby co takiego noiegodziwego jest w dyskusji o kosmetykach poprawną
          polszczyzną?
        • Gość: plum1000 Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:22
          po co wogole odpowiadacie na watek jak nie macie nic do powiedzenia? oprocz
          pokazania tego, ze umiecie poprawnie napisac "chanel."
          • Gość: kaska Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 28.10.03, 12:23
            slusznie, dzieki Plum1000!
            • marghot Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: 28.10.03, 12:25
              spróbuj może przed nalożeniem pomadki wsmarować w usta kremik/wazelinę (na noc
              miód). nawilżone ustka lepiej powinny "trzymać" pomadkę
              • Gość: ElisaDay nawilżyć? IP: *.tele2.pl 28.10.03, 14:27
                mysle ze trzba je nawilzac dokladnie, np. na noc tak jak mowily wazeliną czy
                czyms dobrym, ale przed szminką na pewno nie, bo jeszcze szybciej zejdzie;).
                gdzies sie spotkalam ze mozna ew. przetrzec mleczkiem, czasem to stosuje -
                delikatnie i tak zeby nadmiar nie został, mozna jeszcze wytrzec. no a potem
                podkład, puder i dalej tak jak mowisz.
                podobno lipfinity jest naprawde dobra pod wzgledem trwalosci, mozesz przeczyta
                opinie na wizaz.pl - kosmetyk wszechczasów. niektore pisza ze moze wysuszac,
                ale to raczej jak sie nie sposują do insrukcji. ja osobiscie nie stosowalam.
                • Gość: monias1 Re: nawilżyć? IP: 217.97.133.* 28.10.03, 15:28
                  Ja mam pomadke Chanel z serii Hydrabase i jestem bardzo zadowolona.
                  Mnie sie (trzymie???)!!!!!!!
        • Gość: lola Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 17:38
          Rozumiem ze owo "trzymie" to taki zart.Na drugi raz daj w cudzysłow czy jakos
          tak, zeby była szansa sie tego domyslic(domyslec?).
          Spróbuj uzywac moze bazy pod szminke, wiem ze Yves Rocher taka posiada, usta
          staja sie idealnie gładkie, na pewno i firmy z górnej pólki cos takiego
          posiadają.
    • Gość: NIKA Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.torun.dialup.inetia.pl 28.10.03, 17:59
      Jest jeszcze jeden pomysł:
      - kupuje kredkę o tym samym kolorze - najpierw maluję usta CAŁE kredką a potem
      na to pomadkę....

BUŹKA
    • Gość: paula Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: 213.17.162.* 28.10.03, 19:08
      Ja troche nie w temacie:) bo nie o szminkach, ale o babskiej solidarnosci.
      Od jakiegos czasu zagladam na to forum i az boje sie zadac pytanie, bo
      dziewczyny od razu zabieraja sie do umoralnien i wytykania bledow
      ortograficznych i stylistycznych, za to nie maja nic wiecej do powiedzenia.
      To juz ktorys watek, gdzie zamiast pomocy pytajaca dostaje reprymendy za
      pisownie.
      Taka to Wam sprawia przyjemnosc?? To strasznie glupie i przyziemne.
      CZESC!
      • Gość: kaska Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 28.10.03, 19:42
        droga Paulinko, bo Hobbes mial racje twierdzac, iz "czlowiek czlowiekowi wilkiem". Mnie
        te ataki nie dziwia, ale szkoda, ze swiat wlasnie tak funkcjonuje. Dziekuje wszystkim za
        rady, chyba rzeczywiscie chodzi o dobre nawilzenie ust... Lola, czasami nie wszystko
        trzeba brac w cudzyslow, przeciez inteligentni wiedza o co chodzi, tylko "wilki" udaje, iz
        nie wiedza i zabieraja sie za rozszarpywanie padliny... Alez sie zrobilo niesmacznie!
        A wieczor taki piekny...
        • Gość: lola Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 20:54
          Nie chce juz tego ciagnosc, ale .. w takim razie przyznaje sie do niskiego IQ
          bo naprawde nie zajarzyłam, ze to miał byc taki slang, oczyma wyobraźni
          zobaczyłam nie przyszła panią dr ale pustego plastika majacego problem z
          tapeta i jezykiem polskim.Mysle ze wiekszosc forumowiczek tez tak to odebrało.
          Sama przekonałam sie ze inaczej odbiera sie cos nie widzac rozmówcy, nie
          słyszac intonacji, dla ciebie to było oczywiste, dla czytelnika nie.
          Sama tez nie zawsze zostałam zrozumiana, mój zart brano na serio, wiec wiem.
          A jak poczytasz niektóre posty to naprawde przestaniesz sie dziwic, ze
          niektóre z nas sa przekonane ze sa osoby dla których forma "trzymie" jest jak
          najbardziej poprawna i na serio.
          Pzdr.
          • Gość: kaska Re: SZMINKA nie TRZYMIE! HELP::::::::::::::::::: IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 28.10.03, 21:06
            no wiec Lola, ja Cie tez pozdrawiam, i proponuje: nie "trzymajmy" sie slowek!
            Pa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka