Dodaj do ulubionych

Farby Matrix-Wasze doswiadczenie

09.02.09, 09:54
Pierwszy raz bylo ok, po drugim farbowaniu (w przeciagu 2 miesiecy)
jest masakra!!! Nie pokryly jednakowo i rownomiernie, a do tego moje
wlosy sie lamia! Mam dlugie,grube i dosc suche wlosy- wystarczaja mi
3 mycia na 2 tygodnie, a czasem i rzadzej, ale teraz od ok 2-3
tygodni widze ze cos jest nie tak. Inna sprawa jest ze przestaly sie
ukladac jak przed farbowaniem, ale najbardziem martwi mnie to ze sie
okropnie lamia i sa jakies takie dziwne w dotyku. Stosuje odzywki i
maseczki. Co robic? A jaka wy farbe polecacie? Dodam ze musze
farbowac, bo siwieje...:(
Obserwuj wątek
    • asidoo Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie 12.02.09, 10:20
      Farbowałam nimi ponad rok czasu. Nie wiem, co może być powodem takich problemów.
      Jak długie masz włosy? Skoro się zniszczyły, obciełabym je do łopatek. Żadna
      różnica dla urody, a pozbędziesz się tego, co najbardziej szpeci.
      Obecnie za najlepsze farby uważam Majirel i tylko ich używam. Kupuję je na
      allegro w firmie pro-sprzet.
      A twoje włosy najlepiej niech obejrzy fryzjer i powie ci, co można zrobić -
      podejrzewam, że zniszczyłaś ich strukturę. Napisz, jaki wcześniej miały kolor,
      na jaki malowałaś...
      • edziakrys Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie 15.02.09, 22:03
        Dzieki za odpowiedz.Byly pod lopatki, juz obcielam do polowy
        lopatek, ale wiekszym problemem jest to ze lamia sie nie na koncach
        ale ok 10 cm od koncowek. Pofarbowalam teraz Maybelline, zobaczymy
        co sie bedzie dzialo. Mam ciemny blond (mialam bo polowa to siwe,
        choc stara nie jestem-geny) przemalowalam na sredni braz.
        • asidoo Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie 17.02.09, 22:42
          Tej twojej nowej farby wcale nie kojarzę. Jakbyś zechciała spróbować tych farb
          profesjonalnych, to mogę pomóc ci wybrać kolor, żeby był bliski naturze. A włosy
          prawdopodobnie będziesz musiała skracać. Coś musiało być w tej farbie, że tak
          źle podzialała. Może się przeterminowała?
          • wegen17 Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie 18.02.09, 15:19
            Witam serdecznie
            chciałabym właśnie w domowym zaciszu użyć zestawu Majirel,nawet przeglądałam u
            tego sprzedawcy ale jeśli mozna poprosić to prosze o radę jakie stężenie
            wybrać.Jestem zielona.
            W tej chwili mam wypłukany brąz,zależy mi na trochę jaśniejszym odcieniu
            brązu,bardziej zimny,bo nie chcę mieć rudych odcieni.Zastanawiam sie czy jeśli
            użyłabym jakiegoś ciemniejszego blondu z brązowym odcieniem,taki bardziej
            naturalny,to czy ta farba delikatnie je może rozjaśnić?Będę wdzięczna za odpowiedź
            • asidoo Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie 18.02.09, 19:29
              Szczerze mówiąc, to nigdy nie wiadomo, czy po brązie uda się uzyskać jaśniejszy
              odcień. Oksydant powinnaś wziąć 6%, bo 9% jest raczej do jaśniejszych kolorów
              farb niż ciemny blond. Podejrzewam, że ciemny blond głęboki 6,0 by wyszedł
              idealnie na brązowych włosach. Mogłabyś też wymieszać ten 6,0 z 6,1 pół na pół.
              Wówczas powinnaś uzyskać popielaty połysk. Nie eksperymentuj zaś z 6,22 (to jest
              mój kolor - ciemny blond opalizujący), bo na ciemnym blondzie daje jednocześnie
              refleksy fioletowawe i kasztanowe a nie chcesz nic rudawego, rozumiem.
              • wegen17 Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie 19.02.09, 15:28
                Dokładnie tak,nic rudego.A co sądzisz o 7.0?kurczę podoba mi się ,zupełnie
                naturalny.boje sie że ten 6.0 troche ciemny będzie,wiosna idzie.Powiedz mi
                jeszcze czy to że dołożę ten popielaty ma być jaśniej czy nada po prostu poświaty
                Jestem wdzięczna za odpowiedź,pozdrawiam
                • asidoo Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie 19.02.09, 20:36
                  Minimalnie jaśniej tylko nada poświatę (z 6,1). Jak chcesz spróbować z 7,0 to
                  wtedy drugą popielatą weź 7,1. Może wyjdzie ten kolor jak należy? Jest szansa na
                  to, jeśli brąz z poprzedniej farby rzeczywiście już znacząco się wypłukał. A
                  poza tym przyciemnić włosy jest dużo łatwiej niż rozjaśniać, więc chyba warto
                  spróbować.
                  I zwróć uwagę jak różne są teraz ceny majirela. Ja kupowałam te po 34,99 ale są
                  też tańsze. Aż żałuję, że wcześniej tego nie widziałam.
    • Gość: gość Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 22:00
      po pierwsze to raczej nie jest wina farby tylko wody jakiej do niej
      uzyłaś ,, zbyt wysokie stezenie..
      po drugie smugi?? hmm nie mow ze sama nakladalas farbę ,, dla mnie
      smugi to efekt nieumiejętnie nałożonej farby ,,
      co do suchości włosów to musisz dla nich zrobić troszkę wiecej niz
      nalozenie odzywki po myciu ,,
      i moja rada idz nastepnym razem do fryzjera.
    • Gość: Daga odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 09:34
      Farby Matrix jak dla mnie szybko sie zmywaja, właosy mam po niej bez
      połysku i ogolnie dla mnie sie nie nadaja. Ja wole Safira Wella, po
      ktorych mam bardzo ładny intensywny kolor, i jest tam super odzywka
      do włosów ktora pieknie pachnie:). Jeszcze dobre sa loreal.
      • Gość: m Re: odp IP: 62.121.129.* 10.02.10, 09:43
        Właśnie fabry Matrox są z L`oreala;)
        • Gość: m Re: odp IP: 62.121.129.* 10.02.10, 09:44
          oczywiscie Matrix
          • xagona Re: odp 26.03.10, 02:00
            Coś musiało być z farbą nie tak...bo znam matrixa i pracowałam na nim w salonie
            i nie znam łagodniejszych farb trwałych (czytaj również szybko wypłukujących
            się). farby maybelline?!~Coś chyba Ci się nazwa pokręciła:)
            Co do położenia 7,0 to nie jest dobry pomysł. Po pierwsze farba farby nie
            rozjaśnia więc odrost będzie jaśniejszy a reszta ciemniejsza. Polecam raczej
            wziąć 6,01 i wtedy wyjdzie naturlany mysi kolor, taki ni to brąz ni to blond.
    • Gość: urszulka Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.10, 14:20
      potwierdzam, farby Matrixa szybko sie zmywają, robie od roku nimi u
      fryzjera kolor + jasne pasemka i po m-c kolor jest "brzydki"
      zmyty... a myję codziennie włosy prostuje itd. uzywam maseczek i
      preparatu przy prostowaniu codziennym włosów tez z Matrixa (w
      salonie kupuje) i nie widze efektów
      • Gość: krzysiek Re: Farby Matrix-Wasze doswiadczenie IP: *.home.aster.pl 25.05.10, 22:39
        Szybko się wypłukują??? Codziennie myjesz włosy, więc jakiego oczekujesz
        długiego efektu aby farba się utrzymywała i włosy lśniły??? Możesz i możecie być
        ZADOWOLONE że tak DŁUGO się utrzymuje. A tak ogólnie rzecz ujmując.....Matrix
        nie należy do liderów wśród pielęgnacji, jedynie podszywa się pod swoją "matkę"
        Loreala i bazuje na niższej cenie.
        Ale pierwsze porady co do dobrania koloru, to mnie rozbroiły. Dobra rada przez
        internet. A co kupić..............hehehehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka