silwet 09.02.09, 13:43 Witam poradźcie proszę jaką odżywkę zastosować do włosów rozjaśnionych ale tylko pasemkami aby pozbyć się siana z głowy. Mogą być te nawet droższe.Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivi-anne Mam pomysł... 09.02.09, 13:47 Też mam zniszczone końcówki włosów i stosuję fluid do końcówek Gliss Kur. Nie pomaga na zawsze, jednak gdy po wysuszeniu wlosów suszarką nałożę odrobinę na końce, włosy są ładnie wygładzone i nie przypominają siana. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Mam pomysł... 09.02.09, 15:38 też mam ten problem, mam swoje ciemne włosy i na to pasemka, ech czekałam aby kolor tych pasemek był idealny około roku, a teraz ze wzgledu na to ze moje włosy zrobiły się sianowate, a końcówki do niczego- tzw. miotła, i dodam ze używam naprawdę dobre kosmetyki, ech chyba znów bede je farbować na brązowo. Używam serum na znisczone włosy, czasami wcieram jedwab, mam dobre szmpony, Może ktoś coś doradzi jeszcze sensownego. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: włosy siano!!! 09.02.09, 21:52 Niestety, przy rozjaśnianych włosach zawsze jest to ryzyko, że włosy się mocno osłabią, do tego dochodzi suszarka, czesto szampony z agresywnymi detergentami... Wiem coś o tym, choć nie rozjaśniam już włosów, farbuję je raczej na ciemniejszy/czerwony odcień, to nie mam najmocniejszych i też mi się robi wiecheć na głowie czasami... Po pierwsze - jakiś łagodny szampon, spłukuj dokładnie i długo. Odżywka - najlepiej taka do spłukiwania, nie w sprayu. Na koniec na ułożone już włosy polecam coś lekko odżywczego, jakiś olejek/fluid/serum. Ja ostatnio używam tego i mogę polecić - ładnie dyscyplinuje siano, nabłyszcza i na szczęście nie obciąża nadmiernie: allegro.pl/item548487100_kerastase_chroma_riche_125ml_rozswietla_nowosc.html#gallery A, i raz w tygodniu obowiązkowo jakaś mocno odżywcza. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: włosy siano!!! 10.02.09, 22:00 Wczoraj pisałam, ale wylogowało mnie i tekst wcięło, więc dzisiaj krótko: na moje włosy najlepiej działa olej kokosowy lub masło shea. Odrobina na dłonie, rozetrzyj i wetrzyj w końcówki włosów, a niemal suchymi dłońmi wygładź resztę włosów. Trzeba wyczuć ile oleju nałożyć, zeby włosy nie były tłuste i przyklapnięte, a jedynie gładsze i lśniące. Na ogół wystarczy ilość równa ziarenku grochu, a nawet mniej przy krótszych włosach. Możesz też zrobić maskę regenerującą z oleju kokosowego - podgrzej trochę oleju i wetrzyj w całą długość włosów, zawiń w folię i podgrzej suszarką. Po jakimś czasie umyj dokładnie włosy szamponem. Masło i olej można kupić w sklepach zielarskich (dobrze jeśli jest nierafinowane) lub w sklepach z półproduktami kosmetycznymi. Poczytaj w necie o tych sposobach pielęgnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: włosy siano!!! 11.02.09, 14:18 www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785&recenzja=277773 Ja użyłam i się zachwyciłam! Mam włosy regularnie rozjaśniane silnym rozjaśniaczem i po kilku myciach po rozjaśnianiu zawsze wyglądały jak siano sterczały takie włoski na całej długosci włosów i były suche jak papier ścierny To jest maska nie odżywka ma wiec dzialanie mocniejsze ale chyba wlasnie o to chodzi Pachnie bajecznie! ja zaplacilam we fryzjerskim sklepie za puszke 250 ml 8 zł :) Cudo :) Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: włosy siano!!! 11.02.09, 14:19 Dopisze jeszcze tylko ze Kallos mleczna i wax sie chowają przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
silwet Re: włosy siano!!! 12.02.09, 11:39 Dzięki serdeczne za odzew, napewno wyprubuję wasze typy kosmetyków. Niestety muszę rozjasniać włosy nadal pasemkami bo mam już dużo siwych (w pasemkach tak bardzo nie widać) a jak farbowałam na brązy to musiałam to robić co 3 tygodnie (szybko rosną skubane). Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
inka-inka-inka Re: włosy siano!!! 12.02.09, 19:15 Ja kupilam w sklepie z artykulami fryzjerskimi tak jak napislaam w poście powyżej Jest to kosmetyk profesionalny wiec nie jest sprzedawany w drogeriach. Wiem ze na allegro chyba można zamowic Buźki :) Odpowiedz Link Zgłoś