Dodaj do ulubionych

problem z cieniami !!!!!

IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 17.11.03, 13:19
Mam oczy zielono - brązowe z przewagą brązu. Słuchając rad kupiłam sobie
zielone cienie - NIE PASUJĄ! Brązowe - TO SAMO ! To dziwne, czemu do moich
oczu nie pasują takie kolory. Proszę o pomoc w dobraniu koloru cieni- jestem
otwarta na wszystko. Na codzien noszę kolory czerwony,zielony, biały,
kremowy, mam czarne włosy, ciemną karnację i takie własnie oczy, przy żrenicy
brązowe, a im dalej to zielonkawe. Jednak wszyscy mówią że mam brązowe.
Pomożcie mi w szukaniu koloru cieni.
Dodam śliwkowe i róż mam i pasują, ale jest jeszcze tyle innych kolorów...
Obserwuj wątek
    • Gość: S. Re: problem z cieniami !!!!! IP: *.widzew.net / *.widzew.net 17.11.03, 13:36
      Pierwsze co mi przyszło na myśl to własnie śliwka(i podobne do niej
      odcienie),myslałam o brązie ale nie takim ciemnym, perłowym.Moja kolezanka tez
      jest brunetką, ciemno brązowe oczy i choc siebie nie wyobrażała w niebieskim
      kolorze dała się namówić i spróbowała.Wygląda bardzo fajnie(oczywiscie nie
      kazdy niebieski jej się podobał, maluje się perłowym ale nie za jasnym).Skoro
      nie masz całkiem zielonych tylko z przewagą brązu to może popróbuj, a może
      jakis szary odcień?Trudno tak doradzić jak się nie widzi drugiej osoby w
      makijażu.Może ktoś będzie miał jeszcze jakies inne propozycje.Pozdrawiam :)
      • Gość: Misia Re: problem z cieniami !!!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.11.03, 17:19
        No nie - myślalam , że to tylko ja mam takie pom
        Ja uzywam - fiolety - juz pisałam komplet fioletów i brązów z Sephory,
        zielonego unikam - bo mi sie robią takie smutne oczy buuuu
        a ubieram się we wszystkie odcienie jesieni .
        Poeksperymentuję z tymi numerami Vipery - może coś uda mi się wykombinować.
        pozdrawiam wszystkie zielono-brązowe !!!!!!!!!!
    • Gość: aga Re: problem z cieniami !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 13:56
      też mam takie oczy jak ty i używam zieleni ale takiej oliwkowej brudnej zarówno
      ciemniejszej do obrysowania oka i o dwa tony jaśniejszej jako bazę. Brązy
      tylko zimne z odcieniem śliwki.
      Może kupiłaś nieodpowiedni odcień zieleni i brązu?
      Sprobuj poeksperymentować z tańszymi cieniami, mnie np. pasuje pierre arthes 37
      i 38 (łądnie się komponują ze sobą) lub Vipera 404 i 405 i 411.
      • Gość: ElisaDay śliwka ci zostaje ale nie tylko. IP: *.tele2.pl 17.11.03, 14:40
        pierwsze co mi przyszlo to to ze dobrze ze ktos ma jeszcze takie oczy jak ja bo
        myslalam ze dziwna jestem ;)
        drugie - kto ci powiedział ze pasują kolory cieni takie jak teczówka? zazwyczaj
        sie mowi ze trzeba barwe dopełniającą - z wyjatkiem brązowego.
        sama stosuje na imprezy ale nie tylko ;) makijaz z mocno podkreslonymi
        ciemnobrązowymi cieniami oczkami. bo ja lubie mocny makijaz, innego "nie widze".
        wlasnie chcialam poradzic sliwke bo wg. wizazystek ktore mnie malowały wlasnie
        takie najbardziej pasują. a najlepiej to mieszac cienie - troche fioletu tez,
        ale nie za bardzo - bardziej sliwka.
        rzeczywiscie oliwka powinna pasowac.
        testowalam na sobie wrzosik. i ładnie. tzn. niby to byly potrojne fioletowe
        cienie, ale sie pokruszyły i wyszedł wlasnie bardziej jasnofioletowo-niebieski.
        i dokladnie obramować tym górną i dolną powieke - wzorowalam sie na wiosenno
        letnim makijazu shiseido - wcielenie niebianskiego piekna. reklamowali tym
        wizerunkiem cienie w stosunku 70/30, moze wiesz o co chodzi.
    • Gość: Marta śliwka ok, ale co jeśli bym chciała IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 17.11.03, 15:34
      zółty, pomarańczowy, ceglasty, złoto? mam szanse?
      • elisa_day a to możesz. 17.11.03, 18:45
        > zółty, pomarańczowy, ceglasty, złoto? mam szanse?
        mysle ze te pasują bo są ciepłe, za to ja nie lubie bo jakos dziwnie wygladaja.
        odcienie czerwonego wg. mnie wygladaja jakbys dwa dni nie spała ;).
        złoto jest calkiem ok, takie jasniejsze i takie stare tez.
        moze skombinuj skądś duzo cieni i wypróbuj na sobie - przed zakupem chyba
        testujesz kolor?
        od kolezanki..
        albo idz na pokaz makijazu.. albo palete najtanszych cieni kup.
        na wizazu cienie Ruby rose jak byly opisywane to w zgloszeniu recenzentka
        napisala ze kupila palete 24 bodajze kolorów, wlasnie zeby potestowac.
        i odradzam ten srebrno szary polecony - nie masz zimnej urody, a w takich
        wyglądamy b. nieciekawie, bez wyrazu. chociaz na impre schwytałam szare cienie
        (ale ciemne) z polyskiem, tak zeby bardziej czarny przypominaly - na mokro -
        zeby mocno podkreslic oczka.
        • Gość: Marta Re: a to możesz. IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 17.11.03, 19:09
          dzięki ,postanowiłam że wypróbuję pomarańczowy, łososiowy, żółty i złoty.
    • Gość: Pozdrawiam Re: problem z cieniami !!!!! IP: *.chello.pl 17.11.03, 15:46
      Sliwka,pomarancz,zloto,zgnila zielen,srebrno-szary,turkus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka