primavera12 03.03.09, 07:38 Mam duży problem z wiecznie przesuszoną skórą twarzy. Wypróbowałam już wiele kremów ale żaden nie daje zadowalających efektów. Czy możecie mi coś polecić? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sniegotka Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 03.03.09, 09:41 Moje ulubione: La Roche Posay Hydraphase Legere (sprawdza sie u mnie lepiej niz Riche), Iwostin nawilzajacy z serii Sensitia, Nanobase (natluszcza+nawilza, ale nie zatyka porow), super nawilza Guerlain z serii Issima Midnight Secret, to krem na zarwane noce, bogaty w konsystencji, uzywam go 2 razy w tyg. i wydaje mi sie ze nawilza lepiej niz powyszcze cztery. Jestem w podobnym do ciebie wieku, mam cere wysuszona retinoidami, przetestowalam dziesiatki kremow i to sa dla mnie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
isia35 Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 04.03.09, 11:45 ja tez mialam ten problem,okazalo się,ze pomógł mi krem półtłusty (nie nawilżający)Ziaji Nie kosztuje drogo,może spróbuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka11 Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 04.03.09, 12:44 Długo szukałam czegoś naprawdę dobrze nawilżającego (mam 30+lat) i dopiero Nutritic La Roche-Posay z biolipidami 5% okazał się tym, czego szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek2007 Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 04.03.09, 20:02 Dla mnie najlepszy Bioderma Hydrabio (używam tego z filtrem SPF15). Szukałam sporo, ale po tym kremie skóra jest tak super nawilżona, że nie mogę się nadziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
nuna_77 Bioderma 09.03.09, 10:08 Ja również polecam Bioderma Hydrabio, na początek Riche jest bardziej nawilżający. W tamtym roku na wiosnę miałam strasznie przesuszoną skórę i nic nie pomagało ani maseczki ani kremy z Avene. Poszłam do Dematologa i poleciła mi właśnie Biodermę Hydrabio, w lecie używam tej z filtem 50 + jest lekki, a też świetnie nawilża i ma delikatny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 09.03.09, 10:55 Ja mam dosc sucha skore ze sklonnoscia do odwodnienia, i najlepiej u mnie sie sprawdza Elemis Exotic Cream Moisturising Mask. To jest maseczka, ale mozna ja tez stosowac jako krem - nalozyc cienka warstwa na noc, do wchloniecia. Nie trzeba potem zmywac. Ja nakladam tak raz w tygodniu, w zimie czasem czesciej, jak skora bardzo przesuszona. U mnie dziala swietnie - skora jest o wiele lepiej nawilzona, gladsza, koloryt tez jakby lepszy. Niestety, nie wiem, czy marka Elemis jest dostepna w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 09.03.09, 22:01 Na przesuszoną skórę krem nawilżajacy można wklepywać całymi słoiczkami, a i tak za moment będzie sucha, bo brakuje jej warstwy okluzyjnej, która zapobiega odparowywaniu wody z naskórka. Poszukaj wśród kremów półtłustych, tłustych, zawierających emolienty. Kilka kremów podanych powyżej to kremy półtłuste, ochronne, które są przenaczone do skóry suchej i odwodnionej. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 12.03.09, 10:16 odżywka Nanobase Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 12.03.09, 15:19 po użyciu gazetowych próbek Eucerin Filler (wczoraj wieczorem na noc, dzis rano na dzien) jestem zachwycona tym kremem, jezeli chodzi o efekt nawilżenia - przetestowalam wiele specyfikow do suchej i dojrzalej skory, aktualnie uzywany Vichy cxp z nawilzeniem mojej drastycznie suchej paszczy nie radzi sobie zupelnie - w ciagu dnia czuje dyskomfort, twarz pod makijazem sucha jak wior; dzis z eucerinem efekt nawilzenia odczuwalny, a jak spojrze w lustro to i wyglad lepszy; ale musze zdobyc jeszcze pare probek, bo juz bywalo ze po jednym uzyciu wpadalam w zachwyt a potem sie okazywala klapa; Odpowiedz Link Zgłoś
kreatormg Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 12.03.09, 20:54 mi sprawdził się Clinique Superdefence do skóry suchej, ze względu na cenę próbowałam znaleść tańszy zamiennik, jednak wracam do niego po raz kolejny, cały dzień cera jest "soczyście nawilżona" ma duży filtr jak na krem faktor 20. Odpowiedz Link Zgłoś
joh Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 20.03.09, 11:00 A ja polecam SVR Xerial 5 z mocznikiem - jest naprawde bardzo dobry www.svr.pl/index.php?id=86 Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 20.03.09, 12:52 Hydrance Avene; Multiwitaminowy Declare; maseczka nawilżająca Avene - mozna ją stosowac kazdej nocy zamiast kremu Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 20.03.09, 23:10 Potwierdzam wymieniony powyżej SVR. Użyłam go kilka dni temu po raz pierwszy i byłam w szoku - caa twarz zaczęła mnie szypać i zrobiła się czerwona. Przeraziłam się, że to jakaś silna reakcja alergiczna, ale potem sobie przypomniałam, że kosmetyczka mówiła: "jak skóra jest mocno przesuszona, to kosmetyk nawilżający ma prawo szczypać" i przeczekałam. Używam go od kilku dni. Juz nic się nie czerwieni i nie szczypie, a skóra zrobiła sie o całe niebo lepsza. Ten krem zawiera mocznik i dlatego faktycznie działa przecudownie. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
martaikuba1 Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 23.03.09, 00:32 metamorphosis4 napisała: > Potwierdzam wymieniony powyżej SVR. Użyłam go kilka dni temu po raz > pierwszy i byłam w szoku - caa twarz zaczęła mnie szypać i zrobiła > się czerwona. Przeraziłam się, że to jakaś silna reakcja alergiczna, > ale potem sobie przypomniałam, że kosmetyczka mówiła: "jak skóra > jest mocno przesuszona, to kosmetyk nawilżający ma prawo szczypać" i > przeczekałam. Używam go od kilku dni. Juz nic się nie czerwieni i > nie szczypie, a skóra zrobiła sie o całe niebo lepsza. Ten krem > zawiera mocznik i dlatego faktycznie działa przecudownie. Naprawdę > polecam. Witaj, także używałam SVR. Podobnie piekła mnie skóra i nie wytrzymałam tak jak Ty. Zmieniłam natomiast SVR na Emolium i jestem bardzo zadowolona. Używam w tej chwili całej serii - szamponu, emulsji do mycia i kremu Emolium. Kompleksowa pielegnacja to moim zdaniem podstawa. Skóra jest nawilżona i gładka. Myślę, że warto wypróbować te produkty. Są naprawdę znakomite. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agasaga Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 23.03.09, 21:31 ja ostatnio przypadkiem kupiłam maseczkę AA Ultra Nawilżanie- jasnoniebieskie napisy...(w Rossmanie} i jest naprawdę świetna - miałam odwodnioną skórę i efekt natychmiastowy. Myślę,że spróbuję też krem z tej serii Odpowiedz Link Zgłoś
sylw888 Re: Jaki krem silnie nawilżający 30+ - doradźcie. 23.03.09, 23:21 No to na przesuszona skórę świetnie nadaje się mleczko Dardia. Używam go jako środka nawilżającego i pielęgnującego, właściwie dla całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś