Dodaj do ulubionych

tłuste czoło

26.11.03, 15:35
Polećcie jakiś tonik czy coś innego co pomoże zredukować wydzielanie tłuszczu
na skórze. Mam tłustą cerę, ale stosowanie matującego pudru wystarcza aby to
zamaskować na reszcie twarzy - ale czoło jest fatalne. Już w godzine po
makijażu, kiedy dotknę się przypadkiem - na palcach zostaje ślad, jakbym je
wpakowała do masła :((
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikka Re: tłuste czoło IP: 80.48.129.* 26.11.03, 17:28
      Jest taki sztyft matujacy Bourjois. Nazywa sie "Et.. Mat!" czy jakoś podobnie.
      Dobrze matuje, tylko trzeba uważać, zeby dobrze go rozetrzec na skórze. Używa
      sie tego pod makijaż. Powinien Ci pomóc. Kosztuje sporo, ok. 60 zł, ale jest
      naprawde niezły.

Na forum czytałam tez o matujacej bazie pod makijaż Sephory. Byłam nawet w
      perfumerii, ale akurat nie było.

Kremy i toniki matujace moga wywołać przeciwny skutek - spowodowac jeszcze
      gorsze przetłuszczanie.
      • Gość: plum1000 Re: tłuste czoło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 20:08
        Mikka czy ten sztyft jest dostepny w róznych odcieniach?? czy jest tylko jeden?
        • Gość: Behemot Re: tłuste czoło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 20:53
          Sztyft jest bezbarwny.Wypróbowałam go w perfumerii, ale nie mam cierpliwości, żeby go stosować. Podobno jest jakiś podkład Diora absorbujący sebum. Jeszcze nie dojrzałam do jego kupna. Pozdrawiam!
    • Gość: Behemot Re: tłuste czoło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 20:47
      Ja też mam taki problem.Jedynym ratunkiem - na razie - okazały się bibułki matujące. Najlepsze ma Jonson (czy jakoś tak;dawno ich nie widziałam.Spróbuj Dermiki (droższe o 10 zł, ale dostępne).Podobno są też w ofercie L`Oreala. Pozdrawiam!
    • Gość: J. Re: tłuste czoło IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.03, 23:13
      sprobuj BIODERMINE firmy BIOCODEX (apteki)
      • Gość: magda Re: tłuste czoło IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 07:55
        ja używam (też mam ten problem - i jeszcze na brodzie) z eris nawilżjąco-
        matujący - ok. 15 zł. jest to najlepszy krem matujący jaki używałam
      • Gość: Behemot Re: tłuste czoło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:55
        Czy to jest krem, czy coś innego?:)
    • Gość: r Re: tłuste czoło IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.12.03, 16:08
      rano po myciu krem matujący - np Ponds
      na noc jakieś matujące maseczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka