30.03.09, 17:19
Jak sie dobiera kolor podkladu? Wlasnie bylam w sklepie i kupilam
najjasniejszy jaki byl, ale i tak jest o wiele ciemniejszy od mojego koloru
skory - albo jestem zbyt blada, albo czegos tutaj nie rozumiem. Gdzies
wyczytalam, ze podklad powinien byc takiego samego koloru jak skora, ale po
dzisiejszej wizycie w drogerii lekko zwatpilam, ze takie cos w ogole jest
mozliwe.
A moze powinnam szukac podkladow z roznych firm i wybrac najjasniejszy? Bo
skupilam sie tylko na Maybelline - akurat w sklepie byla promocja - wszystko
za pol ceny, dlatego w ogole ten podklad kupilam. W sumie jest wiosna, wyszlo
slonce, troche sie opale to bedzie akurat, ale moze ktos moglby mi wyjasnic,
jak to jest z kolorem podkladu dla bardzo jasnej cery?
Obserwuj wątek
    • ziemia.ognista Re: Podklad 30.03.09, 17:33
      Nie znam niestety odpowiedzi, ale sama chętnie się dowiem. Może ktoś zna BARDZO jasny podkład? Nie mam już więcej wymagań, skóra bezproblemowa.
    • jut-ra Re: Podklad 30.03.09, 17:43
      To nie o to chodzi, żeby na pałę brać najjaśniejszy kolor podkładu firmy, która
      akurat oferuje promocyjne ceny. Po pierwsze, najjaśniejszy najjaśniejszemu innej
      firmy nierówny. Po drugie, zależy jaki masz odcień skóry - różowy, oliwkowy,
      beżowy - to tez trzeba uwzględniać. Po trzecie, intensywność odcienia sprawdza
      się na nieumalowanej twarzy, w okolicach żuchwy, w dziennym świetle. Po czwarte
      wreszcie, było już tyle wątków na ten temat - także ostatnio - że wystarczy
      zapodać temat wyszukiwarce, a na pewno znajdziesz potrzebne odpowiedzi.
      Powodzenia!
      • mary_an Re: Podklad 30.03.09, 18:23
        Ciekawe jak to sprawdzic w dziennym swietle w sklepie, w ktorym takiego swiatla
        zdecydowanie nie ma... Dopiero jak wrocilam do domu stwierdzilam, ze moja skora
        jest jednak mocno jasniejsza niz podklad. Wyprobowalam rozne odcienie, ale
        niektore dawaly taki kontrast, jak czarne na bialym, wybralam na oko
        najjasniejszy i najbardziej podobny do odcienia skory, ale i tak moglby byc
        jeszcze jasniejszy. A kosmetyki akurat tej firmy lubie i co najwazniejsze, nie
        uczulaja mnie, nie bardzo mam ochote eksperymentowac, no ale moze powinnam.

Dzieki tak czy tak, poszukam w wyszukiwarce, moze jeszcze wiecej sie dowiem :)
        • cafem Re: Podklad 30.03.09, 18:43
          Kolorystyke musisz sama wyprobowac, bo, jak ktos juz powiedzial, wszystko jeszcze zalezy od odcienia cery - ale z "niewidocznych" podkladow moge polecic Max Factor Colour Adapt. Jestem paskudna alergiczka, ale ten kosmetyk to dla mnie bomba!
          Sama stosuje dosc jasny odcien, ale wiem, ze maja jeszcze jasniejsze - sprawdz, moze Ci podejda:)

I nigdy nie zapomne tekstu mojego faceta na samym poczatku naszego zwiazku: "kiedys spotykalem sie z dziewczyna, ktora buzie miala sliczna, ale kladla na nia mnostwo tapety i kolor jej sie odcinal od koloru szyi. Az musialem jej cos powiedziec. Ciesze sie, ze ty tych paskudztw nie uzywasz" - a ja gebe cala wysmarowana Max Factorem mialam:D
          • claratrueba Re: Podklad 31.03.09, 07:01
            Revlon Color Stay 110 Ivory- prawie biały, z górnej półki Guerlain Extreme
            Parure 01- bardzo jasny piaskowy. Oba super trwałe. Niestety z próbka podkładu
            (na twarzy, nie na ręce) trzeba wyjść ze sklepu- w oswietleniu sklepowym
            podkłady wyglądają dużo jaśniej niż w dziennym świetle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka