Dodaj do ulubionych

przyjmowanie komplementów

30.11.03, 16:49
Ostatnio zauważyłam, że gdy chłopak mówi dziewczynie nawet najdrobniejszy
komplement ( masz ładną fryzurę, jesteś zgrabna, ładnie się uśmiechasz itp.)
dziewczyna natychmiast zaprzecza. "Ja ładna? Żartujesz.." "Nie nabijaj się
ze mnie!!" I jak tu potem liczyć na komplementy skoro same znichęcamy
chłopaków do mówienia nam ich! Trochę wiary w siebie! Nie mozemy myśleć, że
każde słowo pochwały w naszym kierunku to kpina, lub uszczypliwa uwaga...
Wiec następnym razem gdy chłopak powie wam komplement nie krzyczcie na neigo
i nie obrazajcie się...Dziewczyny...Zamist tego usmiechnijcie sie, spójrzcie
mu w oczy...i rzućcie nieśmiałe "dzięki"..Zobaczycie...Zadziała...Hm..I co
wy na to?
Obserwuj wątek
    • madzia.er Re: przyjmowanie komplementów 30.11.03, 16:59
      to zależy od faceta i sytuacji. Czasem na "jesteś ładna" odpowiadam "wiem",
      czasem odpowiadam komplementem, czasem ładnie dziękuję i zdarza się że
      zarumienię.
    • Gość: Magda Re: przyjmowanie komplementów IP: *.ras10.ilchi.alerondial.net 30.11.03, 20:24
      Zgadzam sie z Toba. Chyba nie umiemy przyjmowac komplementow, bo jestesmy
      nauczeni ze musimy sie zrewanzowac albo ze wypada byc skromnym. Gdy ktos prawi
      mi komplement, njaczesciej po prostu dziekuje i usmiecham sie. To wystarczy.
      • Gość: madusiak Re: przyjmowanie komplementów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 23:09
        oj nie umiemy...czesto pokutuje w nas takie falszywe przeswiadczenie ze to
        nieskromne. A gdzie tam w dobie asertywnosci to jest jak najbardziej ok. Poza
        tym przyjmowanie komplementow to tez jeden z elementow asertywnego zachowania.
        A poza tym pomijajac cala ta asertywnosc-jesli wiem ze ladnie dzis wygladam i
        czuje sie ladnie to po co mam do cholery udawac brzydkie kaczatko!!!a
        usmiechajac i sie i mowiac och dziekuje milo mi rzeczywiscie jakos dobrze sie
        dzisiaj czuje w swojej skorze wygladamy jeszcze piekniej niz chowajac sie w
        sobie i udajac ze to pomylkowy komplement! glowa do gory wiara w siebie i
        sluchajmy komplementow z pewnoscia ze sa prawdziwe i ZASLUZONW moje piekne panie
        • gorzka-czekolada Re: przyjmowanie komplementów 02.12.03, 20:01
          Dokłanie madusiaku :) Trochę wiary w siebie..Nie zniechęcajmy facetów. Bo
          potem do końca naszego cudownego życia nie usłyszymy juz nawet marnego ŁADNIE
          DZIŚ WYGLĄDASZ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka