agusia73 01.12.03, 12:44 Dziewczyny! Czy ktoras z Was przy klopotach z cera (tradzik) pila drozdze??? Jak je przygotowywalyscie? Ile razy dziennie pilyscie? No i przede wszystkim jaki byl efet tych poczynan? Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J. Re: DROżdże...........? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.03, 14:42 wejdz w wyszukiwarke to duzo znajdziesz na ten temat ze az cie oczy zabola :))))))) tyle tego jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: DROżdże...........? IP: 212.33.74.* 01.12.03, 14:55 wielkie dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: DROżdże...........? IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.12.03, 16:25 kup małą paczkę - 5gram podziel na 3 jedną część pokrusz do szklanki dodaj 2 łyżeczki cukru (drożdze musza mieć "pożywkę") dolej troszkę wody - nie za dużo, tak by ledwo przykrywała poczekaj jak "urosną" rozmieszaj i wypij Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: DROżdże...........? 16.12.03, 16:38 Zapomniałaś chyba dodać, że ta woda to musi być wrzątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: DROżdże...........? IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.12.03, 16:40 nie musi i nawet lepiej żeby nie była ciepła ale nie wrząca! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: DROżdże...........? 16.12.03, 16:51 Nie wiem czy, drożdze zalewane taką wodą nie wywołują jakichś skutków dla żołądka (a o tym też należy pamiętać, a nie tylko o cerze), zresztą sporu tu na ten temat było w poprzednich wątkach o drożdżach Odpowiedz Link Zgłoś
goggle Re: DROżdże...........? 16.12.03, 16:56 drożdze zalewane wrzątkiem można po prostu "powybijać" a napewno osłąbić jeżeli występuja obawy o stan żołądka można jeść tabletki drożdżowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 16.12.03, 20:33 Ja dlugo pilam drozdze ale niespecjalnie mi pomogly. Zreszta slyszalam ze na niektoerych moga dzialac wrecz odwrotnie, czyli wywolywac pryszcze. Zreszta nienawidzilam smaku tego ohydztwa :) A pilam dwa razy dziennie, zalewajac ciepla woda. W sumie wole maseczke drozdzowa, pieknie sciaga i oczyszcza. A zeby polepszyc sobie stan cery, biore Capivit A+E i efekty sa super :) Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: DROżdże...........? 17.12.03, 11:24 a tabletki drożdzowe? może było tak niedobre bo za dużo drożdzy wsypałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 14:55 tabletek jeszcze nie probowalam :) Poki co dwa razy w tygosdniu robie sobie maseczke drozdzowa i jest naprawde fajna :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja-75 Re: DROżdże...........? 17.12.03, 15:02 Tabletki są koszmarne, żeby był efekt trzeba połknąc ok.8 dziennie i jeżdzą "po bebechach" cały dzień. Chyba lepsze są te do picia,niedlugo spróbuję i porownam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: DROżdże...........? 17.12.03, 12:44 ale Capivit też trzeba zażywać minimum miesiąc, u mnie efekt był po dwóch, a i tak w połowie cyklu, coś mi zawsze wyłazi na brodzie lub w okolicy ust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: DROżdże...........? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.03, 12:40 a ja uwazam ze drozdze pomagaja i to bardzo jak sobie przypomne jak moja twarz wygladala duzo wczesniej to hohohoho drozdze jesli nie pomoga to na pewno nie zaszkodza ja pije po duzej kostce w wiekszym kubku zalane wrzatkiem, prawie codziennie. a drozdze musza byc zalane wrzatkiem, bo jesli zje sie je na surowo lub zaleje mlekiem czy ciepla woda to wtedy bedzie sie odbijac i zoladek na tym ucierpi :), nieliczac "ustrojstw" ktore wyjadaja witaminy wiec posluchaj dobrej rady i zalewaj wrzatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 14:53 Zalewajac wrzatkiem zabijasz i drozdze i witaminy. Naprawde tego nie wiesz? Znam osoby ktore lubia drozdze na surowo i nie maja sensacji zoladkowych, kazdy organizm reaguje inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: DROżdże...........? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.03, 15:54 jakbym zabijala witaminy to by nie bylo polepszenia skory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 16:15 Nie napisalam ze zabija wszystkie. Prosty przyklad, porownaj wartosc odzywcza surowej, gotowanej na parze i gotowanej we wrzatku marchewki. Marchewka owszem, to nie drozdze ale wyraznie widac ze wrzatek nie sluzy wartosciom odzywczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeka_wspomnień Re: DROżdże...........? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.12.03, 17:09 A ja drozdze stosowalam, ale coz... nie pomagaly nic, a nic. Po tym watku z powrotem zaczynam z nowa nadzieja, ale juz watpie, zeby to cokolwiek pomoglo. Zalewalam 1/4 kostki drozdzy *prawie* wrzaca woda. Delitkanie wystudzona. Smak ohydny. Robilam tez maseczki. Te juz sa przyjemniejsze, ale skutki niezbyt widoczne. A jakie u Was skutki byly widoczne? Czy znikaly tylko wypryski? Jak radzicie sobie z brzydkim, grudkowatym czolem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 18:01 Wedlug mnie smak tez byl ohydny, ledwo przelykalam to swinstwo :) Chociaz mam znajoma wedlug ktorej smak drozdzy przypomina smak koktajlu orzechowego :) Maseczki robie juz od dawna i mi pomogly. Skore mam lekko napieta,oczyszczona i nie mam juz tylu kolopotow z wypryskami. Ogolnie stosuje linie Clean&Clear i jestem tez zadwolona z efektow, skora jest czysta i tylko z bliska widac male krostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: DROżdże...........? IP: 80.51.255.* 17.12.03, 19:52 Drożdże należy zabijać bo są to organizmy żywe, posiadające zdolność do rozmnażania w przewodzie pokarmowym, czego nie można powiedzieć o marchewce;-) Zalanie wrzątkiem niszczy tylko niewielką cześć witamin i są to raczej witaminy z grupy B, nie ulatniają się tak szybko pod wpływem temperatury jak np. witamina C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najlepszy Tran Re: DROżdże...........? IP: *.jaroslaw.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 22:18 Na cere polecam do picia Tran. Ja pije od 4 lat a dodam, że wcześniej miałam problemy z cerą, drożdże owszem pomagały ale tylko troszeczkę, ale najlepszy wg. mnie jest tran a cera będzie gładziutka i bez pryszczy. Potrzeba jednak odrobinę cierpliwości oraz systematyczność w piciu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś