Dodaj do ulubionych

DROżdże...........?

01.12.03, 12:44
Dziewczyny!
Czy ktoras z Was przy klopotach z cera (tradzik) pila drozdze???
Jak je przygotowywalyscie? Ile razy dziennie pilyscie?
No i przede wszystkim jaki byl efet tych poczynan?

Pozdrawiam :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: J. Re: DROżdże...........? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.03, 14:42
      wejdz w wyszukiwarke to duzo znajdziesz na ten temat ze az cie oczy
      zabola :))))))) tyle tego jest
      • Gość: Aga Re: DROżdże...........? IP: 212.33.74.* 01.12.03, 14:55
        wielkie dzieki!
    • Gość: r Re: DROżdże...........? IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.12.03, 16:25
      kup małą paczkę - 5gram
      podziel na 3
      jedną część pokrusz do szklanki
      dodaj 2 łyżeczki cukru (drożdze musza mieć "pożywkę")
      dolej troszkę wody - nie za dużo, tak by ledwo przykrywała
      poczekaj
      jak "urosną"
      rozmieszaj i wypij
      • ruda_80 Re: DROżdże...........? 16.12.03, 16:38
        Zapomniałaś chyba dodać, że ta woda to musi być wrzątek...
        • Gość: r Re: DROżdże...........? IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.12.03, 16:40
          nie musi
          i nawet lepiej żeby nie była
          ciepła ale nie wrząca!
          • ruda_80 Re: DROżdże...........? 16.12.03, 16:51
            Nie wiem czy, drożdze zalewane taką wodą nie wywołują jakichś skutków dla
            żołądka (a o tym też należy pamiętać, a nie tylko o cerze), zresztą sporu tu
            na ten temat było w poprzednich wątkach o drożdżach
            • goggle Re: DROżdże...........? 16.12.03, 16:56
              drożdze zalewane wrzątkiem można po prostu "powybijać" a napewno osłąbić
              jeżeli występuja obawy o stan żołądka można jeść tabletki drożdżowe
    • Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 16.12.03, 20:33
      Ja dlugo pilam drozdze ale niespecjalnie mi pomogly. Zreszta slyszalam ze na
      niektoerych moga dzialac wrecz odwrotnie, czyli wywolywac pryszcze. Zreszta
      nienawidzilam smaku tego ohydztwa :) A pilam dwa razy dziennie, zalewajac ciepla
      woda. W sumie wole maseczke drozdzowa, pieknie sciaga i oczyszcza.

A zeby polepszyc sobie stan cery, biore Capivit A+E i efekty sa super :)
      • bubster Re: DROżdże...........? 17.12.03, 11:24
        a tabletki drożdzowe?
        może było tak niedobre bo za dużo drożdzy wsypałaś
        • Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 14:55
          tabletek jeszcze nie probowalam :) Poki co dwa razy w tygosdniu robie sobie
          maseczke drozdzowa i jest naprawde fajna :)
          • kaja-75 Re: DROżdże...........? 17.12.03, 15:02
            Tabletki są koszmarne, żeby był efekt trzeba połknąc ok.8 dziennie i jeżdzą "po
            bebechach" cały dzień. Chyba lepsze są te do picia,niedlugo spróbuję i
            porownam:-)
      • setorika Re: DROżdże...........? 17.12.03, 12:44
        ale Capivit też trzeba zażywać minimum miesiąc, u mnie efekt był po dwóch, a i
        tak w połowie cyklu, coś mi zawsze wyłazi na brodzie lub w okolicy ust
    • Gość: J. Re: DROżdże...........? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.03, 12:40
      a ja uwazam ze drozdze pomagaja i to bardzo

jak sobie przypomne jak moja twarz wygladala duzo wczesniej to hohohoho

drozdze jesli nie pomoga to na pewno nie zaszkodza

ja pije po duzej kostce w wiekszym kubku zalane wrzatkiem, prawie codziennie.

a drozdze musza byc zalane wrzatkiem, bo jesli zje sie je na surowo lub zaleje
      mlekiem czy ciepla woda to wtedy bedzie sie odbijac i zoladek na tym
      ucierpi :), nieliczac "ustrojstw" ktore wyjadaja witaminy

wiec posluchaj dobrej rady i zalewaj wrzatkiem

• Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 14:53
        Zalewajac wrzatkiem zabijasz i drozdze i witaminy. Naprawde tego nie wiesz?

Znam osoby ktore lubia drozdze na surowo i nie maja sensacji zoladkowych, kazdy
        organizm reaguje inaczej.

• Gość: J. Re: DROżdże...........? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.03, 15:54
          jakbym zabijala witaminy to by nie bylo polepszenia skory ;)
          • Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 16:15
            Nie napisalam ze zabija wszystkie.

Prosty przyklad, porownaj wartosc odzywcza surowej, gotowanej na parze i
            gotowanej we wrzatku marchewki. Marchewka owszem, to nie drozdze ale wyraznie
            widac ze wrzatek nie sluzy wartosciom odzywczym.

• Gość: rzeka_wspomnień Re: DROżdże...........? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.12.03, 17:09
              A ja drozdze stosowalam, ale coz... nie pomagaly nic, a nic. Po tym watku z
              powrotem zaczynam z nowa nadzieja, ale juz watpie, zeby to cokolwiek pomoglo.

Zalewalam 1/4 kostki drozdzy *prawie* wrzaca woda. Delitkanie wystudzona.
              Smak ohydny. Robilam tez maseczki. Te juz sa przyjemniejsze, ale skutki niezbyt
              widoczne. A jakie u Was skutki byly widoczne? Czy znikaly tylko wypryski? Jak
              radzicie sobie z brzydkim, grudkowatym czolem?

Pozdrawiam
              • Gość: rudzina Re: DROżdże...........? IP: 62.233.129.* 17.12.03, 18:01
                Wedlug mnie smak tez byl ohydny, ledwo przelykalam to swinstwo :) Chociaz mam
                znajoma wedlug ktorej smak drozdzy przypomina smak koktajlu orzechowego :)

Maseczki robie juz od dawna i mi pomogly. Skore mam lekko napieta,oczyszczona i
                nie mam juz tylu kolopotow z wypryskami.

Ogolnie stosuje linie Clean&Clear i jestem tez zadwolona z efektow, skora jest
                czysta i tylko z bliska widac male krostki.
            • Gość: Monika Re: DROżdże...........? IP: 80.51.255.* 17.12.03, 19:52
              Drożdże należy zabijać bo są to organizmy żywe, posiadające zdolność do
              rozmnażania w przewodzie pokarmowym, czego nie można powiedzieć o marchewce;-)
              Zalanie wrzątkiem niszczy tylko niewielką cześć witamin i są to raczej witaminy
              z grupy B, nie ulatniają się tak szybko pod wpływem temperatury jak np.
              witamina C.
              • Gość: Najlepszy Tran Re: DROżdże...........? IP: *.jaroslaw.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 22:18
                Na cere polecam do picia Tran. Ja pije od 4 lat a dodam, że wcześniej miałam
                problemy z cerą, drożdże owszem pomagały ale tylko troszeczkę, ale najlepszy
                wg. mnie jest tran a cera będzie gładziutka i bez pryszczy. Potrzeba jednak
                odrobinę cierpliwości oraz systematyczność w piciu. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka