Gość: Trine IP: *.chello.pl 02.12.03, 15:01 Cudo Żdane kwasy tak nie działają, żadne!!! a olejek herbaciany dodany do kremu czyni cuda. Wygładza, likwiduje zmarszczki (bo napina), likwiduje syfki, alergie,egzemy i wszystko co się da... Powaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka80 Re: Olejek Herbaciany 02.12.03, 15:36 tez sobie go chwale, ale ma jedna powazna wade: smierdzi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trine Re: Olejek Herbaciany IP: *.chello.pl 02.12.03, 15:40 no niestety zapach jest bardzo intensywny Ale jesli ma pomagac to wytrzymam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Olejek Herbaciany IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 15:55 uzywam od lat (zapach bardzo lubię:)), ale nie przyszło mi do głowy mieszac z kremem. z jakim mieszasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Olejek Herbaciany IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 02.12.03, 17:04 tez polecam tylko nie w stanie stezonym zawsze lepiej rozcienczac, bo nawet jako rozcienczony dziala skuteczniej Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: Olejek Herbaciany 03.12.03, 08:13 Serio wydobrzeje po nim alergiczna i podrażniona skóra??? Jeśli tak, to gdzie i jakiej firmy kupujesz ten olejek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Olejek Herbaciany IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 10:49 a jak go używać? dodajesz kilka kropli do pojemniczka od kremu? ile? jaka cena i jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Olejek Herbaciany IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:11 wszystko jaedno jakiej firmy, byle był "czysty", a więc nie oriflame i nie body shop. może być pollena aroma (tego uzywam) albo taki australijskiej firmy do kupienia w zielarniach. ja bym go raczje nie dodawała do słoiczka z kremem tylko mieszała na ręce bezpośrednio przed naożeniem na twarz. wypróbowałam tak wczoraj i jest ok, ale nie zauważyłam żadej spektakularnej różnicy. na mnie ma za to działanie aromaterapeutyczne, bo bardzo lubię zapach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepi Re: Olejek Herbaciany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:16 a na pryszcze tez pomaga?wiecie moze ile kosztuje takie cudo wzielarni?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Olejek Herbaciany IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:25 głównie na pryszcze. za czasów trądziku waliłam za pomocą wacika "dousznego" bezpoednio na pryszcze nierozcieńczony niczym :) ale ostrzegam że dla niektórych to może być zbyt szokowa terapia :) cena w zielarni nie wiem bo ja zamawiam przez internet z polleny aromy, sprawdź cenę na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepi Re: Olejek Herbaciany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:33 dzieki wielkie zaraz sprawdze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Olejek Herbaciany IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 03.12.03, 15:50 Firma jest bardzo wazna, wiele jest podrabianych olejkow na rynku, a te czynia wiecej szkody skorze niz pozytku, Pollena-Aroma ma jedne z najlepszych w Polsce, lepiej wydac wiecej i miec pewnosc, cena zoc powyzej 10zl w Pollenia Aroma, lepiej pachnie cytrynowy olejek herbaciany, olejek manuka lub kanuka ale te trudno dostac w Polsce, ich dzialanie identyczne jak herbacianego czyli na wypryski. Olejek mozna tez dodac do bezzapachowego zelu myjacego, trzeba pamietac by nie przekraczac stezenia 2%, wiecej w tym wypadku nie znaczy lepiej a gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trine Re: Olejek Herbaciany IP: *.chello.pl 03.12.03, 15:59 Ja kupuję olejek australijski, dostepny w necie. www.melaleuca.com.pl Mam także szampon, mydło odzywkę itp. Co do kremu, mieszam ze zwykłymi kremami na noc, na ręce. Dwie krople dodaję do kremu i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: Olejek Herbaciany IP: *.net / *.myszkow.info 03.12.03, 20:33 Trine, wielkie dzięki za tę stronkę!!! jestem zachwycona bo wszędzie szukam kosmetykow z zawartoscią tea tree a na rynku jest tego mało; widzę w dodatku ze ceny normalne, zaraz zamawiam; pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Olejek Herbaciany IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:29 o właśnie o ten mi chodziło, widziałam go w zielarniach. był też ten krem antyseptyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 888 Re: Olejek Herbaciany IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 03.12.03, 22:39 ciekawe czy nie zawiera skladnikow zatykajacy pory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: Olejek Herbaciany IP: *.net / *.myszkow.info 03.12.03, 23:15 a ja sie przed chwilą urządzilam następująco: dodalam krople olejku do aktywatora pod krem, rozsmarowałam to ladnie na buzi a następnie wklepalam krem pod oczy jednym z palcow majacych do czynienia z tea tree; i myslalam przez chwilę ze mi oko wypali... ale przeszlo po 5 min :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Olejek Herbaciany IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 03.12.03, 23:23 dobrze ze szybko przeszlo, z olejkami eterycznymi trzeba uwazac, zwlaszcza wokol oczu Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Olejek Herbaciany 04.12.03, 10:11 Dziewczyny, zainteresował mnie bardzo ten temat, bo mam olejek herbaciany z firmy Thaoasis Teebaum i nie bardzo wiem, jak go stosować. Mówicie, że 2 krople zmieszać z kremem na noc i na buzię, huh ? Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Olejek Herbaciany 04.12.03, 10:13 Pytanie, czy można robić to codziennie ? Nie zaszkodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trine Re: Olejek Herbaciany IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 12:52 Codziennie mi się najzwyczajniej nie chce, ale nie mam wielkich problemów ze skórą. Pacykuję się tą mieszanką kremu i olejku ze 2 razy w tygodniu na noc. Dodaję też kilka kropli olejku czasami do kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś