Dodaj do ulubionych

koszmarne odciski

23.04.09, 19:58
Witam serdecznie! :)<br />
tak właściwie to nie wiem czy dobrze umieszczam moje pytanie w zakładce uroda, ale tak naprawdę to nie wiem, gdzie dokładnie mogę je przypisać. Już piszę co mam na myśli. Od jakiegoś czasu mam odciski na stopach, ale to nie są "zwyczajne" odciski!. Są stwardniałe. Co prawda zmniejszają się pod działaniem plastrów punktowych, ale trwa to strasznie długo a tu już czas na nszenie japoneczek... Proszę o jakieś porady... Czy może znacie jakieś maści, żele czy inne preparaty? Dziękuję za odp. i pozdrawiam serdecznie.

Obserwuj wątek
    • martyjanna Re: koszmarne odciski 23.04.09, 22:13
      Tez jestem zainteresowana tym tematem. A w zasadzie tematem-
      chirurgicznego usuwania odcisków. Jestemn zdecydowana zgłosoić sie
      do lekarza na taki zabieg. Czy jest tu ktoś kto miał taki zabieg ?
      jaką macie opinię na ten temat ?
    • letmesee Re: koszmarne odciski 23.04.09, 23:33
      Witam,
      Ja mogę polecic moczenie stóp w wodzie z dodatkiem lawendy i drugi sposób z siemieniem lnianym! i 'szorowanie' pumeksem ale nie takim kolorowym, tylko białym - troche twardszym :)
      i nic wiecej nie wiem na ten temat, ale z wlasnego doswiadczeniam mówie ze lawenda i siemie są ok :)
      i pamietaj o kremie do stop!
      pozdrawiam
      • anula36 Re: koszmarne odciski 23.04.09, 23:38
        a moze wystarczy pedicure leczniczy?
    • znana.jako.ggigus nos sensowne buty 24.04.09, 01:27
      bo odciski to ochrona Twoich nog przed butami, a raczej ochrona skory przed nimi
      i smaruj na noc stopy oliwka dla dzieci, zaloz cienkie skarpetki i tak spij.
      Po 3 mies. powinna byc widoczna roznica.

WW kuracje przeszlam sama, kiedy skrecilam noge i musialam pare mies. chodzic w
      adidasach i butach na plaskim. Efekt? Na wiosne zauwazylam, ze moge miec ladne,
      bezodciskowe stopy.
      Tylko bez sensownych butow na co dzien (!!) nie ma cudow, obcasy sa jak slodycze
      - od swieta.
      • iwonagos Re: nos sensowne buty 24.04.09, 09:35
        Polecam preparat na odciski ABE, ok 8 zł. Kuracja trwa ok. tygodnia. Codzinnie trzeba moczyć stopy z odciskami i nakładać preparat na odcisk, zresztą cała "instrukcja obsługi" jest na ulotce:)
        • znana.jako.ggigus preparaty nie pomoga, o ile 24.04.09, 13:23
          nie zmieni sie sposobu zycia i chodzenia. Odciski to obrona stop przed butami,
          dosc dramatyczna, ale trzeba to pojac i zmienic podejscie do wlasnych stop. Ale
          sie oplaca.
    • sleepysheep Re: koszmarne odciski 24.04.09, 14:32
      Wszelkie preparaty to tak naprawdę tylko środki doraźne, które pozwolą pozbyć
      się istniejących już odcisków. Nie zapobiegną one jednak powstawaniu nowych - o
      to musisz zadbać sama, nosząc wygodne, dobrze dopasowane obuwie, które nie
      będzie nadmiernie obcierać czy uciskać Twoich stóp. No a poza tym normalna
      pielęgnacja, czyli jakiś pumeks czasem, pilling, krem nawilżający.
      • paulina.galli Re: koszmarne odciski 24.04.09, 14:57
        Warto może też zmienić buty - w wygodnych i dobrze dobranych az takie odciski
        nie powinny się robić (normalnie w ogóle nie powinny się robić chyba?) - bo tak
        to całe życie będziesz z tym siemieniem lnianym na stopach i skarpetach sypiać :)
        • swieczka-0 Re: koszmarne odciski 24.04.09, 16:25
          możecie mi wierzyć, że buty to już noszę wygodne! :) Tamte od razu poszły do kosza jak tylko zrobiły mi się odciski. Mam naprawdę dużo butów, ale tylko z tych jednych mam taki niemiły prezent. Postaram się wypróbować kuracje, które zaproponowałyście, opzdrawiam serdecznie :)
        • sleepysheep Re: koszmarne odciski 25.04.09, 00:11
          Warto może też zmienić buty - w wygodnych i dobrze dobranych az takie
          odciski nie powinny się robić

A co ja napisałam?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka