d.ominika 11.05.09, 18:12 Jakie naturalne filtry polecacie? mam cerę mieszaną skłonną do niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilinatura Re: naturalne filtry 13.05.09, 11:49 Lavera i Sante maja świetne. Zawierają tylko filtry fizyczne, dzięki czemu nie ma żadnych niespodzianek :) Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_sa_mosia Re: naturalne filtry 13.05.09, 22:44 Używam Sante, więc również mogę zarekomendować. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: naturalne filtry 23.06.09, 11:53 Olej jojoba zawiera naturalny czynnik ochronny przed słońcem 4 stopnia. Na jego bazie, po dodaniu olejków eterycznych (np. cedrowego, eukaliptusowego, jaśminowego) można sporządzić delikatną emulsję. Olej kokosowy leczy uszkodzenia skóry po opalaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: naturalne filtry 05.07.09, 00:46 mycha664 napisała: > Olej jojoba zawiera naturalny czynnik ochronny przed słońcem 4 > stopnia. Na jego bazie, po dodaniu olejków eterycznych (np. > cedrowego, eukaliptusowego, jaśminowego) można sporządzić delikatną > emulsję. > Olej kokosowy leczy uszkodzenia skóry po opalaniu. Co to znaczy, ze zawiera czynnik ochronny przed słońcem 4 stopnia? Przed jakim spectrum i jakiego typu UV chroni? Gdyby olej jojoba dawał świetną ochrone przed słońcem byłby wykorzystywany jako filtr, a nie jest. Ale może czegoś o nim nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_sa_mosia Re: naturalne filtry 14.07.09, 09:42 Ja używam Sante i jestem bardzo zadowolona. Ostatnio przetestowałam balsam do opalania, faktor 30, i moje ciało wyszło obronną ręką z bałtyckiej plaży:) Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: naturalne filtry - wycofane??? 20.07.09, 12:09 Chciałam kupić krem z porządnym filtrem przed urlopem w aptece na Studenckiej w Krakowie gdzie zawsze mieli spory wybór. Niestety pani mnie poinformowała że od czerwca koniec z naturalnymi kremami z filtrem - podobno UE zakazała używania jednego ze składników który jest we wszystkich kremach z filtrami mineralnymi. Ktoś coś o tym wie? Nie potrafiłam nic wygooglać. W końcu pojechałam na urlop z 50 Babydream z Rossmana. Odpowiedz Link Zgłoś