Gość: g IP: *.zapora / 217.96.25.* 09.12.03, 09:05 dziewczyny czym depilujecie okolice bikini? jaki krem żeby nie wywołał podrażnienia ani zapalenia? czy może coś bardziej "mechanicznego"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: h Re: depilacja okolic bikini IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 11:49 Ja to robię pęsetą już ponak pół roku, wiem, że jest to czasochłonne, ale naprawdę warto. Włoskó rośnie mniej, a krostki są minimalne i jest ich mało, oczywiście po takim zabiegu dezynfekuję okoloce bikini, zwykłą wodą utlenioną lub spirytusem salicylowym - naprawdę pomaga ! Kiedy nie dezynfekowałam zostawały mi na długo czerwone krostki. Zdarzy się, że jakiś włosek wrośnie mi pod skórę, ale to naprawdę pojedyńcze i są bardzo płyciutko pod skórą, jednak jest to moją winą, ponieważ niekiedy nie chce mi się masować tych miejsc podczas kąpieli. Kiedyś depilowałam zwykłą maszynką, ale niestety moja skóra po takim zabiegu wyglądała koszmarnie - krosty(chyba setki), zadrapania, odrosty, fujjj. A do tego musiałam dobić to codziennie, a teraz pęsetką pobawię sie raz na 3 dni po 10 minut. Jeśli dziewczyny chcecie spróbować tego właśnie sposobu to nie zrazajcie się tym, że włoskó na początki bedzie dużo, później będą coraz słabsze i bedzie ich mniej. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp26 Re: depilacja okolic bikini IP: 195.94.211.* 09.12.03, 18:27 polecam wosk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: depilacja okolic bikini IP: *.zapora / 217.96.25.* 10.12.03, 10:41 ups a czy to nie będzie bolało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadea Re: depilacja okolic bikini IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.03, 11:00 ja proponuję krem Tanita, kosztuje ok. 9zł i jest naprawdę skuteczny. wcześniej stosowałam Streps, ale nie byłam tak zadowolona jak teraz,a już całkowitą porażką jest depilowanie maszynką , nie pomogą żadne pianki, żele, po maszynce zawsze są krosty i podrażnienia. naprawdę polecam Tanitę, dobra, tania, włoski nie odrastają tak szybko i żadnych podrażnień. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: depilacja okolic bikini IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 11:01 ja używam kremu do depilacji z Tanity. nie polecam Joanny Sensual do miejsc wrażliwych - uczulił mnie nawet na nogach :( Odpowiedz Link Zgłoś