Dodaj do ulubionych

RETINOL a FAKTOR? Do Justy ???

IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 10.12.03, 10:47
Przy stosowaniu kwasow uzywalam kremow z 30 SPF. pytanie moje brzmi: czy przy stosowaniu
retinolu na noc (St. Ives) konieczna jest tak duza ochrona, czy wystarczy 15 ? przy 30 czuje sie,
jakbym sie posmarowala maslem! Bardzo prosze o wskazowki......
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: RETINOL a FAKTOR? Do Justy ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 00:55
      wystarczy spf 15
      • Gość: iga Re: RETINOL a FAKTOR? Do Justy ??? IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 12.12.03, 11:24
        dzieki! Ale jesli stosuje na przemiennie retinol oraz Cleanance K - to 20 SPF (AVENE) tez jest OK,
        czyz nie???
        • Gość: justy Re: RETINOL a FAKTOR? Do Justy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 14:28
          jeśli używasz też kwasów, to oczywiście im wyzszy filtr, tym lepiej
    • Gość: ula Re: RETINOL a FAKTOR? Do Justy ??? IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 12.12.03, 16:48
      mialam kremy SPF 30 ktore byly lekkie i SPF 15 ktore lepily sie
      niemilosiernie, wiec to nie regula. Teraz mam SVR SPF 100, ktory jest lzejszy
      od SPF 15 np E. Lauder lub Vinefit Lancoma, SPF 20 Avene jest dla mnie lzejsze
      niz SPF 15 Hydraphase XL, to ze trafilas na jedna tlusta 30 nie znaczy ze
      wszystkie sa takie. I pamietaj ze sama wysokosc faktora SPF jeszcze nie
      swiadczy o skutecznosci kremu.
      • Gość: iga Re: RETINOL a FAKTOR? Do Justy ??? IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 12.12.03, 17:17
        Jasne Ula, teraz mam Antheliosa 40, ktory podobno jest lzejszy od 30.
        Prosze, podaj (oprocz SVR) inne lekkie kremy o wysokim faktorze, bylabym wdzieczna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka