suerte7 12.12.03, 18:35 Czy jest ktoś komu przestały wypadać włosy??? a miał straszne z tym problemy? napiszczie prosze co stosowaliście? jak długo... i kiedy Wam pomogło... będę wdzięczna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venezia7 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 13.12.03, 14:11 Zgłaszam się jako pierwsza w wątku optymistycznym. Przestały mi wypadać włosy i próbowałam chyba prawie wszystkiego. Najlepszy efekt to merz (dwa opakowania, zaczynam trzecie i kończę na tym), citrosept (ogólnie odtruwający, można wierzyć, lub nie, mnie pomógł szczególnie na samopoczucie i cerę - trzy buteleczki 20 kropli dziennie). Skończyłam farbownie szamponami (szczególnie do wypadania włosów dołożyło mi palette i venita, ich henna to beznadziejna chemia). Zaczęłam farbować włosy francuską henną, ale tą w proszku (14 zł), najbardziej naturalny z produktów do włosów. Moje kręcone włosy po jednym farbowaniu odzyskały formę i to był najbardziej spektakularny efekt (niestety godzina trzymania). Z szamponów vichy dercos i szampon do rudych włosów straubal henna farbglanz shampoo. Sadzę, że najbardziej działaja właściwie dobrane witaminy, a później szampony i odzywki zgodnie z zasadą najważniejsze nie szkodzić. Czasami potrzebne są hormony, ale to ostateczność. Każdy organizm ma inne wymagania. Namawiam Cię, abyś zrobiła badanie włosow, teraz jest taka akcja w aptekach (u mnie-Wrocław). Robią to też niektórzy dermatolodzy. A na codzień, nie za ciepła woda do mycia włosów, dobrze jest kończyć zimną, zero suszarki i optymizm. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
suerte7 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 14.12.03, 11:16 dzięki za tak obszerną odpowiedź..., może jeszcze powinnam trochę poczekać na efekty? tylko że ja nie potrafię czekać, stosowałam już kilka rodzajów witamin (merz spezial, vitaral, skrzyp polny, żelazo, żeń-szeń, cynk i miedź itp), ponadto szampony ziołowe, a teraz płyn przeciw wypadaniu włosów - LOXON 5% a mimo to nic mi nie pomaga - a trwa to już prawie rok!!! dodam że większość wyników badań jakie robiłam były ok (morfologia, hormony tarczycy) możesz coś więcej powiedzieć na temat badania włosów w aptekch??? gdzie się można na ten temat więcej dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
venezia7 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 14.12.03, 18:37 To jest akcja badania włosów reklamująca francuską firmę dora (dostałam próbki, dla mnie beznadziejne, ale może komuś pomaga, szczególnie jesli wierzy, że skuteczne są tylko drogie kosmetyki). Samo badanie to taki rodzaj usg włosow i skóry, więc mnie diagnostyka znów zaskoczyła swoimi możliwościami. Myślę, że w tych większych aptekach może byc informacja, ta firma wchodzi chyba dopiero na nasz rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 14.12.03, 22:42 Witam Na tym forum było bardzo dużo osób, które miały i mają problem z wypadającymi włosami. Każda z tych osób stosuje jakąś kurację. Obawiam się jednak, że nie jest najlepszym sposobem rozwiązania tego typu problemu stosowanie czyjejś kuracji bez uwzględnienia specyfiki własnej sytuacji. Uprzejmie zapraszam do przejrzenia wątków 64, 2, 28, 29, 85 itd., w których omówiono możliwe przyczyny wypadania włosów. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
czanya Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 16.12.03, 16:33 Witaj, mnie też przestały wypadać, kiedy odkryłam przyczynę utraty moich kłaków i ją zlikwidowałam. A były nią pigułki antykoncepcyjne - masakra dla moich włosów!!!! Codziennie wypadało ok. 100 przez 2 lata - wystarczy pomnożyć razy ok. 720 dni i... dziwię się, że w ogóle mam coś jeszcze na głowie. Wypadła około połowa, ja myślałam, że jestem chora, przelałąm morze łez, zjadłam tony witamin, zużyłam litry odżywek z aptek (nie bylejakich) i nic. A teraz: zrezygnowałam z piguł i nie wierzę własnym oczom - mam setki nowych włosków na głowie, a najważniejsze przestały wypadać - teraz nawet po umyciu i podczas czesania wypadnie tak na oko 10. Normalnie szok ze szczęścia. Więc jest to możliwe. Pozdrawiam serdeecznie i życzę znalezienia przyczyny wypadania włosów, bo to jeste najważniejsze, aby przestały wypadać. Buziaki, Anka, 24 Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 05.03.04, 10:17 z tego, co pamiętam, to 100 włosów dziennie to jeszcze dopuszczalna norma. mnie też od czasu do czasu wypadają włosy, kiedyś stosowałam różne środki przepisane przez dermatologa, ale niewiele pomagały. natomiast w czasie ostatnich kuracji używałam np. naparu z pokrzywy do płukania włosów po myciu albo szamponu Dermena i odżywki Wax i po ok. miesiącu problem znikał. nie pomagają mi natomiast różne tabletki z wyciągiem ze skrzypu, być może problem nie lezy w braku krzemu. za to mojej mamie pomaga picie naparu ze skrzypu. Odpowiedz Link Zgłoś
1lele Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 11.03.04, 16:12 Czanya - prosze napis cos wiecej. Ja tez podejrzewam pigulki - jako powod moich klopotow z wlosami. Jakie bralalas? Czy robilas w tym czasie jakies badania? Odpowiedz Link Zgłoś
zasi Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 07.10.04, 16:35 Stwierdziłam dokładnie to samo. Po 1,5 roku z bujnej naturalnie lekko kręconej czupryny została marna, klapnięta kępka :-( Właśnie rzuciłam piguły (tydzień temu) i zabieram się do energicznych akcji ratunkowych. Mam nadzieję, że włoski wrócą do poprzedniej formy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 05.03.04, 23:12 ja stosowałam loxon 2% i przestały mi wypadać.gdyby chodziło o pigułki,chybabym jednak nie odstawiła,ewentualnie zmieniła.po za tym to już po tej terapii loxonem włosy były ok,ale na wszelki wypadek zaczęłam też jeść mięso,słowem- rzuciłam vege i może rzucę jeszcze palenie? niektórym kobietom włosy wypadają ze stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
patka81 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 04.02.05, 13:31 to ze wegetarianizm szkodzi to KOMPLETNA BZDURA!!!!!! Jestem wegetarianka od 7lat. mam piekne wlosy skore i paznokcie. poza tym z calym szacunkiem ale te papieroski nijak sie maja do wegetarianizmu. Wegetarianizm to nie tylko odstawienie miesa alezmiana stylu zycia i zapewnienie oganizmowi niezbednych skladników Odpowiedz Link Zgłoś
magnnes Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 11.03.04, 13:26 Hurra!!! Po półrocznej walce włosy przestały mi wypadać. Stosowałam różne cuda , szampony, witaminy , maski i nic. Dopiero gdy zaczęłam pić drożdze z mlekiem (codziennie rano) i wcierać w głowę odżywkę w płynie C:ehko z biotyną (dostepna u fryzjerów posiadających kosmetyki tej firmy), włosy przestały wypadać, a do tego bardzo się wzmocniły. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi7 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 12.03.04, 07:39 Mnie przestały wreszcie wypadac po prawie półrocznym koszmarze. Ja bylam dosc skmplikowanym przypadkiem i wielu lekarzy glowilo sie nad mozliwa przyczyna wypadania. A lecialy garsciami. To, ze teraz jest lepiej, traktuje na razie z dystansem, bo zdazaly sie juz lepsze okresy, po ktorych znowu przychodzilo zalamaanie. Tak naprawde to nie wiem, co mi pomoglo, napisze Wam, jakimi sposobami walczylam z tym horrorem: 1. odstawilam tabletki anty - przez rok bralam Diane, ktora w moim przypadku przyniosla wiecej szkody niz pozytku. 2. wyleczylam sie z infekcji Helicobacter Pylori 3. zadbalam o diete - plus uzupelniajaco przez 3 miesiace lykalam Revalid, potem Silice, Dolovit, zelazo (Sorbifer) 4. co do szamponow, to uzywam nadal Radical co drugie mycie, oraz odzywke z tej samej serii 5. no i Dercos - wcieram codziennie pol ampulki od 2 miesiecy (tak naprawde to poprawe zauwazylam wlasnie po Dercosie, choc oczywiscie mogly sie tu nalozyc rozne inne rzeczy) Trichogram zrobilam dopiero na koncu, balam sie utraty kolejnych wlosow. I okazalo sie, ze w tym moemncie nie jest juz ze mna tak zle. Tylko na arzie nie odrastaja:(( Ale i tak bardzo sie ciesze:) Zycze powodzenia, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
1lele Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 12.03.04, 09:08 Meggi, czy wlosy wypadaly Ci podczas brania Diane, czy po odstawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
meggi7 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 15.03.04, 07:06 wypadały mi podczas brania Diane, ale dopiero po ok. 9 miesiacach, odkad zaczelam ja brac. Lekarka endokrynolog powiedzala mi, ze to najwyrazniej nie jest lek dla mnie i kazala natycmiast odstawic. Odpowiedz Link Zgłoś
1lele Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 15.03.04, 10:32 meggi, a kiedy po odstawieniu Diany przestaly wypadac?? Odpowiedz Link Zgłoś
cirrii Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 15.03.04, 18:54 ja nie miałam problemów z włosami, zawsze były bujne i zdrowe, az odstawiłam Diane po 1,5 roku brania, koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trwa to juz 7 m-c tłuste juz na drugi dzien po myciu i wypadaja garsciami, a ze sa czarne to na wannie wszystko widac!!!stosował skrzyp i nic. Od 4 m-c biore Noynette i nie widze wpływu hormonów, organizm dalej jest rozregulowany jak w czasie 3 m-c przerwy w antykoncepcji, wypryski na plecach, tłuste włosy, co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
meggi7 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 16.03.04, 07:20 Przestaly wypadac po ok. 2 miesiacach od odstawienia. Lekarka, endokrynolog, polecila mi natycmiast odstawic Diane twierdzac, ze to nie jest lek dla kazdego i ze jej corka rowniez miala tego typu problem po tym leku. (mowi sie przeciez, ze powinna poprawic stan wlosow i cery, u mnie wlosy jeszzce bardziej sie przetluszczaly, a cera wcale nie wygladala lepiej). Odstawilam Diane, przez 2 miesiace bylam bez tabletek, teraz zaczelam regulon i jest lepiej, nie wypadaja. Nie chce tu twierdzic ze 100% pewnoscia, ze to akurat Diane byla glownym sprawca moich problemow, bo mialam rowniez inne problemy ze zdrowiem. Chce tylko powiedziec, ze nie ma lekow uniwersalnych, co jedenmu pomaga, drugiemu moze przyniesz wiecej szkody niz pozytku. Co do wypadania po odstawieniu Diane, to rzcezywiscie moze tak byc. Ja na razie nie widze u siebie takich objawow, ale moj dermatolog twierdzi, ze nie mozna tego wykluczyc i ze czesto wlasnie tak bywa. I to nie jest wina konkretnych tabletek, tylko reakcji organizmu na brak hormonow z zewnatrz. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka_lesna Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 07.10.04, 19:39 A ja polecam prosty i tani a skuteczny sposób. Przez rok czasu 1 raz w tygodniu wcieralam sok z czarnej rzodkwi. Pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: KOMU PRZESTAŁY WYPADAĆ WŁOSY????? 08.10.04, 12:39 Uważam, że powinnas ustalić przyczynę wypadania twoich włosów. Można mieć hormony w porządku, a np. mieć lekki hirsutyzm. Ja brałam Dianę-35, którą klnę od początku, bo nie pomogła mi tylko zaszkodziała. Po odstawieniu jej włosy zaczęły mi lecieć garściami i szybko się przetłuszczały. Miała na celu zlikwidowanie lekkiego hirsutyzmu u mnie. Chociaż nie było u mnie tak źle, poza tym że właśnie włosy mi trochę wypadały, nie miałam żadnych problemów z cerą, ani zbyt obfitego owłosienia na ciele. Ale się skusiłam na tą przeklętą Dianę. I jeszcze przytyłam i celulitis sie pojawił. O dziwo poradziłam sobie. Sama nie wiem jak. Zaczęłam brać Merz Special, już biorę 4 opakowanie i zaczęłam smarować głowę Seboradinem i myję szamponem z rzepy Joanny.Wcześniej brałam wyciąg ze skrzypu -nic nie dawało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś