Dodaj do ulubionych

kiedy farbować ?

16.06.09, 10:35
Proszę doradźcie mi, za tydzień jadę na wakacje - słońce, słona woda itp. Czy
mogę farbować włosy teraz czy dopiero po powrocie?
Obserwuj wątek
    • anina987 Re: kiedy farbować ? 17.06.09, 08:42
      dziewczyny poradźcie! nie mam dużego doświadczenia w farbowaniu i boję się że
      jeśli zrobię to teraz, to po plażowaniu będę miała kompletnie spalone włosy
    • myszmusia Re: kiedy farbować ? 17.06.09, 09:18
      rozjaśniasz czy ciemny kolor?
      jak rojaśniasz dosc mocno to moga zniszczyc sie bardziej, jak przyciemniasz to moja fryzjerka mówi,ze po co przed urlopem i tak zjaśnieja ale ja sie lepiej czuje z ładnym kolorem i farbuje przed;-) po zreszta tez;-)
      spróbuj moze czyms delikatnym ja najczesciej robie diacolor - to sie i tak niemalze spłukuje i mozna praktycznie raz na miesiac (no moze nie okragły rok;-) powtarzac.
      warunek - ciemny kolor.
    • just-for-fun Re: kiedy farbować ? 17.06.09, 09:41
      Jeśli rozjaśniasz włosy to zrezygnuj teraz z tego. A jesli na
      ciemniejszy niż Twoje to możesz, ale to też jest kwestia względna,
      zależy jak Twoje włosy trzymaja kolor, jak szybko sie zmywa, itp.
    • enith Re: kiedy farbować ? 17.06.09, 16:25
      Jeśli chcesz koniecznie farbować przed wyjazdem, kup produkty ochronne do włosów i kapelusz/chustkę. Zresztą, nawet jeśli farbować będziesz po urlopie, to też powinnaś chronić włosy, bo inaczej przesuszysz je, wypłowieją i efekt farbowania będzie nieciekawy. Spryskuj włosy mgiełką ochronną, związuj włosy w kucyk i chroń je przed słońcem. Mi takie zabiegi pozwoliły na cieszenie się dobrą kondycją włosów po bardzo słonecznych wakacjach.
    • anina987 Re: kiedy farbować ? 17.06.09, 16:46
      dzięki za info. Jestem naturalną blondynką i zaczęłam farbować się na blond by
      ukryć siwe pasma niestety nie dobrałam jeszcze odpowiedniego koloru. Ostatnio
      wydawało mi się ze słoneczny blond ożywi mą bardzo bladą twarz a wyszło coś
      żółtego i już nie mogę na to patrzeć. Chyba jednak muszę poczekać :-(
      • siakaiowaka Re: kiedy farbować ? 19.06.09, 10:43
        może spróbuj użyć szamponu i odżywki eliminujące żółty odcień włosów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka