Dodaj do ulubionych

Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapachem???

IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 14.12.03, 17:44
Czytalam, ze to jedyny samoopalacz, ktory nie smierdzi, gdyz nie zawiera tejze, ow
charakterystyczna zapaszek powodujacej substancji.
bylabym wdzieczna za opinie osob, ktore ow samoopalacz wyprobowaly. Kupilabym go od razu,
problem w tym, iz jest on podobno tlousty (dla mieszanej skory niezbyt odpowiedni)
Clarins zawiera wprawdzie owa substancje, ale slyszalam, iz ze wzgledu na zawartosc jakichs
roslinnych faktorow - rowniez ladnie pachnie.
Ogromnie prosze o sprawozdania! Chcialabym jeszcze przed Swietami zaopatrzyc sie w jeden z
nich (kwasy = blada twarz!)
Obserwuj wątek
    • krodii Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach 14.12.03, 17:48
      Samoopalacz Lancastera nie zawiera DHA-to właśnie ta susbstacja tak strzanie
      brzydko pachnie!!Nie uważam aby był on tłusty, ma bardzoo lekka konsystecje i
      bardzoo fajnie się rozprowadza!!Polecam fajna rzecz!!
      • Gość: iga Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 14.12.03, 18:25
        krokodii! Prosze, napisz cos wiecej. Czy rzeczywiscie nie czuc tego smrodku zupelnie?!
        Podobo Decleor jest pozbawiony DHA w 100%, Lancaster jednakze chyba nie tak calkowicie?
        Czy stosowalas inne samoopalacze do twarzy w podobnej cenie- i jaka jest roznica?
        Dzieki z gory
    • Gość: Agula Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.12.03, 00:03
      Ja stosowalam ten Lancaster. Tzn zastosowalam go tylko raz na twarz, noi
      katastrofa - strasznie mnie uczulil :( Prawie 2 tygodnie sie z tego
      wybrzebywalam. NOi musze powiedziec ze nie jest on calkowicie pozbawiony
      zapachu,racja ze nie smierdzi tak jak wiekszosc,ale jednak troche.
      Tak wiec jak masz skore twarzy wrazliwa,to nie polecam.
      • Gość: sondra Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.CMBRMAOR.dynamic.covad.net 15.12.03, 02:15
        Używałam tego samoopalacza i bardzo mi odpowiadał, dobrze się rozprowadzał, kolor był po nim
        bardzo naturalny. Na opakowaniu było napisane, że nie zawiera DHA i rzeczywiście skóra po nim
        pachniała niemal niedostrzegalnie, ale jednak pachniała, więc chyba trochę mijają się z prawdą.
        Mimo to zdecydowanie kupiłabym go jeszcze raz, niestety tu gdzie mieszkam nie jest dostępny.
        • Gość: iga Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.12.03, 12:11
          a jednak! Czyli dla mnie odpada. Pozostaje tylko Decleor- jako rzeczywiscie jedyny bez DHA. Czy
          ktoras go wyprobowala? Prosze o relacje!!!
          • Gość: em Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: 195.85.241.* 15.12.03, 12:46
            Samoopalacz z AA Oceanic to chyba kompromis dwóch kolorujacych substancji (dha
            i tyrozyny - nie pamietam dokładnie nazwy) w zwiazku z tym dużo mniej śmierdzi,
            opala delikatnie, moze być bez zachwytu i chyba Dior miał tez coś bez dha, ale
            nie używałam
            • Gość: sanna Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.net.autocom.pl 15.12.03, 15:57
              czy ktos wie ile kosztuje ten decleora ?
              • Gość: iga Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.12.03, 16:13
                wlasnie, i gdzie go mozna dostac. W Niemczech w Douglasie nie ma, podobno mozna go namyc
                bezposrednio w gabinetach kosmetycznych, a w Polsce? Pojecia nie mam - i chyba dlatego jeszcze
                go nie kupilam,
                A co z Clarinsem, on tez zawiera mieszanke DHA + substancje roslinne, neutralizujace przykry
                zapach. Ktora uzywala? prosze o opinie!
                • Gość: justy Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 19:42
                  jeśli chodzi o decleor, to samoopalacz dostepny w Polsce, który ogladałam,
                  zawierał DHA. obawiam się, ze ten samoopalacz decleora bez DHA jest dostępny
                  tylko za granicą.
                  • Gość: iga Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 16.12.03, 22:48
                    Justy droga, a co z tym Lancasterem: ma w koncu ten DHA czy nie, a moze niektore jego preparaty
                    maja a wlasnie ten przeze mnie wymieniony nie ma???? I co z Clarinsem- pachnie
                    "charakterystycznie" czy tez rzeczywiscie tylko leciutenko?
            • Gość: kasia Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 16.12.03, 11:22
              Dior ma zdaje sie wszystkie samoopalacze z DHA, a swoja droga, czyz nie jest to dziwne, ze skoro
              jest mozliwe produkowanie samoopalaczy bez tej substancji- jest ona jednak gremialnie w tychze
              produktach zawarta? Dlaczego taki Decleor potrafi, a inne firmy nie?
        • Gość: kasia Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.12.03, 11:15
          sproguje jeszcze raz podciagnac....moze z tym Clarinsem wypali???
    • Gość: alinka Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 17:19
      samopoalacz firmy AVA koło 10 zł, ma fajny zapach i nie pachnie brzydko
      spalenizna jak wszystkie inne,cena dobra jakośc też,są dwa rodzaje do ciemnej i
      jasnej skóry,kupiłam w rossmanie...polecam!!
      • Gość: kasia Re: Lancaster- jedyny samoopalacz z ladnym zapach IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.12.03, 21:48
        taaaaak, a moze jednak wrocmy do Lancastera lub Clarinsa???
    • krodii Samoopalacz DECLEOR 16.12.03, 12:39
      Ten samoopalacz można dostać w prezencie przy zakupie powyżej 150 zł w super-
      pharm w galerii mokotów.Byłam tam w sobote i widziałam cos takiego!!
      • krodii Re: Samoopalacz DECLEOR 16.12.03, 12:41
        krodii napisała:

> Ten samoopalacz można dostać w prezencie przy zakupie powyżej 150 zł w super-
        > pharm w galerii mokotów.Byłam tam w sobote i widziałam cos
        takiego!!

To oczywiście dotyczy kosmetyków tej marki!!!
        • Gość: iga Re: Samoopalacz DECLEOR IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 16.12.03, 12:47
          krodii- Ty tego Lancastera uzywalas, czy tak? A zatem co z tym zapachem? Bo czytam, ze jednak
          "czuc" ta
          konsekwencje zastosowania DHA?????
          • krodii Re: Samoopalacz DECLEOR 16.12.03, 13:05
            moim zdaniem w tym samoopalaczu nie czuć DHA, więc jest komfort w jego
            stosowaniu. Ja go polecam!!Lancaster ma świetne preparaty do ciała!!Godne
            polecenia
            • Gość: iga Re: Samoopalacz DECLEOR IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 16.12.03, 13:26
              Krokodii- jeszcze jedno pytanie: wskoczylam na strone Douglasa- Lancaster ma cala game
              samoopalaczy. Nie wiem, czy tylko ten jeden, do twarzy, zawiera owa minimalna dawke DHA:
              nazywa sie: Color Self Tan Cream SPF 6.
              Czy Ty wlasnie TEN uzywalas????
              Mozliwe, ze opinie w tym watku o wyczuwalnosci DHA dotyczyly innych samoopalaczy Lancastera??
              Aha - no i Twoim zdanie nie jest tlusty, czy tak???
              Dziekuje za Twoje rady.
              • Gość: iga Re: Samoopalacz DECLEOR IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 16.12.03, 13:27
                Przepraszam Krodii - nazwalam Cie przed chwila... Krokodii... Smiac mi sie chce z tej pomylki,
                mam nadzieje, ze Tobie tez. To w koncu pseudo, czyz nie? Pozdrawiam!
                • krodii Re: Samoopalacz DECLEOR 16.12.03, 13:38
                  mnie tez pojawił się uśmiech na twarzy:):) ja używałam samoopalacza do twarzy
                  ale wiem że jeszcze jest w tej linii samoopalacz do ciała w sprayu i tez jest
                  bez DHA!! ten w kremie ma lekką konsystencje i fajnie się wchłania.Ja mam cere
                  mieszaną i mi on odpowiada!!
                  • Gość: iga Re: Samoopalacz DECLEOR IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 16.12.03, 13:50
                    Krodii- zaraz sie wsciekniesz: ale czy Ty ZUPELNIE nie wyczuwalas tego DHA????

Stosowalas tez inne dobre samoopalacze- by moc porownac)np. Clarinsa?)
                    Dzieki, jak sie jeszcze raz wezmiesz za odpowiedz.
                    • krodii Re: Samoopalacz DECLEOR 16.12.03, 14:10
                      teraz przyszło do głowy że jeśli chcesz nabyć samoopalacz Decleor to popytaj o
                      niego w MARIONNAUND Parfumeries. Wiem, że oni prowadzą tą markę w Polsce więc
                      za granicą też powinna być!! Dla mnie DHA w Lancasterze nie jest w ogóle
                      wyczuwalny i do tej pory uzywałam tylko tego!!
                      • Gość: iga Re: Samoopalacz DECLEOR IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 16.12.03, 14:25
                        Wrzucilam w wyszukiwarke; wyszlo, ze w Niemczech tych perfumerii nie ma, sa np. w Szwajacarii
                        (www.marionnaud.ch/home.cfm) ale do Niemiec nie wysylaja, a ponadto nie maja Decleor w
                        ofercie. ?
                        Ale dziekuje za rade. Chyba skusze sie na tego Lancastera...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka