Dodaj do ulubionych

KOSMETYKI NA ALLEGRO

IP: *.net.pl 16.12.03, 18:02
jakie są wasze opinie na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: betka Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 18:11
      trzeba zawsze patrzeć na opinie sprzedającego, czy ma negatywy, a jeśli tak, to
      za co. Ja czasem kupuję i jestem zadowolona.
      • Gość: Z Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.net.pl 16.12.03, 18:14
        ale czy to są oryginały?
        • marios12 Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO 16.12.03, 21:12
          Sama chciałam podjąć ten wątek. Otóż kupiłam dwa kremy ;SHISEIDO' na allegro od
          sprzedawcy 12v i oba to podróbki. Sprawdziłam dokładnie w perfumerii,napisałam
          do 12v, ale on twierdzi, że towar jest prosto z Chin (!!!!!!), czyli OK a poza
          tym nigdzie nie napisał, że to oryginał itp itd. A 12v ma status super
          sprzedawcy i tysiące pozytywnych komentarzy. Moim zdaniem ci handlarze
          kosmetyków sami sobie na zmianę udzielają tych komentarzy. Nie wiem, może źel
          trafiłam, ale nie kupię już nic z kosmetyków na allegro, bo myślę, że to jednak
          podróbki.
          Napiszcie jakie są wasze doświadczenia. A może któraś z was kupiła coś od 12v?
          PZOdrawiam,
          Magda
          • Gość: trinka Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.toya.net.pl 16.12.03, 23:01
            12v nie ma statusu supersprzedawcy, ale królem podróbek mógłby zostać.
            Oglądałaś inne jego aukcje przed zakupem? Słyszałaś kiedyś o tuszach do rzęs
            Bossa? Tu na forum wielokrotnie byli wymieniani i sprzedawcy-oszuści i
            wskazywane podróby i nieistniejące produkty- warto zajrzeć.
            A na Allegro nie wszystkie produkty to podróby, ale trzeba wiedzieć co i od
            kogo się kupuje.
          • Gość: anka Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 23:26
            no ale SHISEIDO nie jest z Chin!!! tylko z Japoni!!!!
          • Gość: tamara Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.um.man.koszalin.pl 17.12.03, 13:36
            również się naciełam
            kupiłam (od kjmr)szarego bossa i niestety odrazu wydał mi się podejrzany
            porównałam z oryginałem i : zapach nie powiem podobny bardzo ale jednak
            krótkotrwały, na butelce napis boss jest nieco inny ,rurka i atomizer nieco
            grubsze i co najważniejsze pływają w środku jakieś zanieczyszczenia
            sprzedawca miał bardzo dobre opinie więc.........
            JEŚLI ZNACIE 100% PEWNYCH SPRZEDAWCÓW PROSZĘ PODAJCIE ICH NIKI
            • Gość: ~KASIA~ Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: 212.160.152.* 18.12.03, 21:18
              Tamarko ,ja równiez kupilam od KJMR (pewny sprzedawca - hehe jak sie okresla).
              Nacięłam sie i wiesz co? Mój mąż zadzwonił i powiedział że to podróbka i
              niestety on sie na perfumach zna. Zagroził ze jesli nie dostanie zwrotu
              pieniędzy, doniesie o przestępstwie. Poza tym - przecież na Allegro sprzedaż
              towarów podrobionych jako markowych jest przestępstwem. I dziewczyna odesłała
              nam poieniądze, a my jej z powotem jej rzekomo ryginalne Acqua di gio Giorgio
              Armaniego. Mało tego, nawet w rozmowie telefonicznej nie próbowała zaprzeczać.
              zgodziła się na zwrot pieniedzy. Co prawda ja nie wierzylam ze ujrzę te
              nieszczesne 100 zl, ale jednak - przynajmniej w swoim oszustwie na tyle byla
              uczciwa by jednao oddac pieniądze.

Pewni sprzedawcy:
              1. sirco
              2. Grycek
              3. JAREKMIKI

reszty nie pamietam ale sprawdze
          • marghot Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO 17.12.03, 13:41
            Moja sugestia jest taka, aby przed dokonaniem zakupu dokladnie przyjrzec sie
            opakowaniom danego kosmetyku na Allegro i porownac z opakowaniami na stronie
            producenta lub w perfumerii.
            • Gość: Z Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.net.pl 17.12.03, 13:47
              ale ci sprzedający na allegro najczęściej ściągają zdjęcie ze strony producenta
              i umieszczają w swojej ofercie dlatego tak naprawdę nie wiesz co kupujesz
              • marghot Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO 17.12.03, 13:55
                no to moze przed zalicytowaniem zadaj pytanie sprzedajacemu, czy kosmetyk jest
                oryginalem. jesli bedziesz miala potwierdzenie od sprzedawcy zawsze mozesz
                reklamowac u wladz allegro
    • julienne Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO 17.12.03, 16:37
      Kazdy kto liczy, że kupi oryginał (zarówno perfumy jak i krem) po "okazyjnie
      niskiej cenie" sam sobie jest winien. Jeśli sprzedający wystawia kilka-
      kilkanaście aukcji kremu pod oczy Shiseido od złotówki, a reszta jego aukcji
      dotyczy towarów będących perfidnymi podróbkami, jakie są wnioski??? Patrz:
      zdanie pierwsze.
      To jest oczywiście moje przekonanie...
      I była juz o tym mowa na forum, radzę poszukać.

Kupowałam ekskluzywne kosmetyki od gregwu oraz zablok, natomiast loreal'e od
      magdamarek i zawsze byłam zadowolona. Ale ich aukcje nie należały do rewelacji
      cenowych, choć w porównaniu do cen sklepowych były niewygórowane.
      pozdr.
    • Gość: Z Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.net.pl 17.12.03, 16:47
      a co z ubraniami i torebkami - czy to też podróby?
      • marghot Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO 17.12.03, 16:50
        torebki np. louis vuitton widzialm w wiekszosci podrobione
        • Gość: Z Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.net.pl 17.12.03, 17:13
          tak też myślała
          • Gość: fanny Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.chello.pl 17.12.03, 17:36
            Najgorsze jest to, ze allegro nic z tym procederem handlu podobkami nie robi,
            bo im sie nie oplaca. Ciagna sobie w najlepsze prowizje od takich transakcji,
            bo gdyby pilnowali aukcji i wyrzucali tych kiciarzy, to by im obroty chyba o
            80% zjechaly w dol.
            Kurcze, wscieka mnie to okropnie, ale co zrobic?

Na ebay'u czlowiek ma pewnosc, ze mu zadnych kitow nie wciskaja, albo opis, ze
            to rzecz oryginalna i jest oryginalna, albo wprost pisza, ze artykul jest
            stylizowany na oryginalny ( np. torebki, buty) i kupuje sie na wlasna
            odpowiedzialnosc. Ale to efekt dzialania ebay, gdzie serwis aukcyjny czuje sie
            odpowiedzialny za to, co sie na nim dzieje.

A na allegro okropne jest jeszcze to, ze ludzie kupuja te podroby i przekonani
            o ich oryginalnosci z czystym sumieniem wystawiaja pozytywy. Ale co mi po info,
            ze kontakt byl mily i blyskawiczny jak nie mam pewnosci, ze nie kupuje fake'a!
            • Gość: Z Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.net.pl 17.12.03, 17:47
              święta prawda
            • masia27 Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO 18.12.03, 06:52
              Gość portalu: fanny napisał(a):

> Na ebay'u czlowiek ma pewnosc, ze mu zadnych kitow nie wciskaja, albo opis,
              ze
              > to rzecz oryginalna i jest oryginalna, albo wprost pisza, ze artykul jest
              > stylizowany na oryginalny ( np. torebki, buty) i kupuje sie na wlasna
              > odpowiedzialnosc. Ale to efekt dzialania ebay, gdzie serwis aukcyjny czuje
              sie
              > odpowiedzialny za to, co sie na nim dzieje.
              >

Nie do konca jest z tym tak wspaniale jak piszesz. Ja dwa arzy nacielam sie na
              ebay. Raz kupilam szal paszmina, ktory opisany byl jako oryginalny, a w
              praktyce okazal sie niestety tania podroba. Zglosilam sparwe do obslugi klienta
              ebay, ale dostala mtylko pare sdandartowych formulek, ktore nie zalatwily
              niczego.
              Drugi raz zaplacilam za towar, ktorego nie odstalam, osob oszukanych przez
              tego sprzedawce bylo wiecej, zgolsilismy to do obslugi klienta, i rowniez nic
              to nie dalo.
              Mnie przedtem tez sie wydawalo, ze ebay dziala bez zarzutu...
              • mijka Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO 18.12.03, 07:11
                nie kupujcie nic u ziorka firmy minimax... do tej pory (prawie 3 miesiące),
                mimo jego statusu super sprzedawcy nie mam pieniedzy ani wylicytowanych
                towarów.. Poszkodowanych przez niego jest więcej.. Wystarczy napisać do tych co
                mu wystawili negatywa lub neutrala... Co gorsza gościu jest takim niesamowitym
                chamem, że ręce opadają (odpowiedzi na komentarze, e-maile), a allegro nic nie
                robi w tej sprawie, choć to wszyscy do niego zgłaszają...
                • Gość: goa Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.bmj.net.pl / 212.106.191.* 19.12.03, 01:02
                  kupowałam raz u Ziorka wkłady do Gilette i wszystko było OK ale to było na
                  początku września...
    • Gość: Rachela Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.inds.pl / *.inds.pl 17.12.03, 20:25
      Ja kupuje na allegro od chlopaka o nicku szyll, jestem b zadowolona,
      pracowalam kiedys w perfumerii i umiem odróżnic podróbe od oryginału pa
    • Gość: bart695 jak potrzebujecie jakichś zapachów to........... IP: *.acn.waw.pl 17.12.03, 23:30
      zapraszam

bart695@gazeta.pl

dojazd w obrębie Warszawy, nie wysyłam pocztą
      • ainer1 oryginaly i podróbki 17.12.03, 23:45
        kupilam tusz clinique i maske do wlosow L'oreala - mialam wczesniej w domu
        oryginaly - oba nowe produkty pachna, wygladaja i sa opisane i oznakowane
        (sprawdzilam kody) dokladnie tak samo jak oryginaly.
        Clinique - babsss
        Maska - Patrifia

kupilam tez od luka444 drobiazg z porcelany - wyglada dobrze, brdazo starannie
        zapakowany

Natomiast ogladalam na zdjeciach torebki "gucci" - byly to podrobki zdecydowanie
        Renik
        • barbie15 Re: oryginaly i podróbki 18.12.03, 01:35
          czesc
          kupiłam pare ferfum na allegro, tzn. jak kupowałam testery to byłam zawsze
          zadowolona !!! Jednak raz 'rzuciałam się' na oryginały niby w super cene,
          cholernie żałuje :/ Ale nie puszcze tej sprawy płazem... (nick oszusta:
          lukas1710 - nie polecam - jeszcze sie wstrzymałam z negatywem dla niego, bo
          kombinuje coś gorszego ;-) pa pa
    • Gość: monias1 Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: 217.97.133.* 18.12.03, 13:19
      Kupowalam na allegro. I stwierdzam, ze jest to bardzo ryzykowne!!! mozna trafic
      na podrube lub kosmetyk przeterminowany. Sama raz sie o tym przekonalam kupujac
      cien Guerlain. Spontanicznie zalicytowalam zanim sprawdzilam w perfumerii.
      Okazalo sie ze te cienie zostaly juz 2 lata temu wycofane. I oczywiscie
      wyladowaly w koszu (niesamowicie sie osypywaly, byly skawalone itd.)
      Obecnie jestem bardzo zadowolona z bezposredniego zakupu u Justyny (Warszawa),
      u ktorej wszystko jest oryginalne i o ok. 40-50% tansze!!!! Juz nie musze
      licytowac i drzec czy kosmetyk bedzie ok. czy nie. Oczywiscie sa opinie na
      allegro, ale z tym tez roznie bywa.
      • Gość: astra Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 18.12.03, 16:39
        ja też kupiłam testery od szylla i są boooskie i na pewno nie są podróbami
        • Gość: nutka Re: KOSMETYKI NA ALLEGRO IP: *.chello.pl 18.12.03, 22:47
          zaryzykowalam i kupilam wode perfumowana od sprzedawcy LYSMA - byla to moja
          pierwsza transakcja na Allegro - jestem zachwycona, wprawdzie perfumy nie
          kosztowały 1/3 ceny z perfumerii, ale 2/3 i tak sporo zaoszczedzilam.
          Sprzedawca solidny, b. dobry kontakt goraco polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka