Dodaj do ulubionych

Pasta cukrowa

18.07.09, 12:46
Nie ma mojego ulubionego wosku na allegro, ale znalazlam tam paste cukrowa:

www.allegro.pl/item681444104_pasta_cukrowa_camsakizi_lagodna_depilacja_wosk.html
Czy to dziala tak samo? Zastanawiam sie czy kupic i wyprobowac, tylko zeby sie
nie okazalo, ze to jakas lipa. Moze ktos ma doswiadczenie w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: Pasta cukrowa 18.07.09, 13:11
      sądze, że wyszukiwarka ma
    • issey_miyake Re: Pasta cukrowa 18.07.09, 14:36
      mary_an napisała:

> Nie ma mojego ulubionego wosku na allegro, ale znalazlam tam paste cukrowa:
      >
      > www.allegro.pl/item681444104_pasta_cukrowa_camsakizi_lagodna_depilacja_wosk.html
      > Czy to dziala tak samo? Zastanawiam sie czy kupic i wyprobowac, tylko zeby sie
      > nie okazalo, ze to jakas lipa. Moze ktos ma doswiadczenie w tej kwestii?

Kupiłam to niedawno. Żeby wypróbować. Porażka. Zarobisz się na śmierć, a w końcu
      i tak nie będzie porządanego efektu. Bardzo silnie klejąca substancja. Usuwa
      włoski, ale bardzo trudno ją okiełznać.Wosk w porównaniu z tym i troszkę większy
      ból przy depilowaniu woskiem jest jak niebo na ziemi. Nie polecam jej kupować.
      • mary_an Re: Pasta cukrowa 18.07.09, 14:57
        Ok dzieki wlasnie znalazlam w moim miesciu hurtownie kometykow, wybiore sie tam
        w poniedzialek - maja za 20 zlotych wielka puszke wosku, ktory mi starczy na pol
        roku. Nawet nie wiedzialam, ze w Polsce sa takie woski bez koniecznosci uzywania
        podgrzewaczy, te poprzednie zawsze mialam z Turcji - po 1 Euro za wielki sloik.
        Mnie jakos depilacja nie boli, tylko troche to zmudne zajecie, ale czasami warto
        poswiecic te pol godziny :) I tak o wiele szybciej niz jakbym miala jechac do
        miasta do kosmetyczki - i o ile taniej :))
        • issey_miyake Re: Pasta cukrowa 18.07.09, 15:48
          Puszki też wymagają podgrzania, ale to na pewno łatwiej podgrzać domowymi
          sposobami, niż wosk we wkładzie.
          • mary_an Re: Pasta cukrowa 18.07.09, 18:01
            wrzucam do garnka z gotujaca sie woda na dnie i po 10 minutach wosk jest
            elegancko plynny. potem zabieram pojemniczek do lazienki i trzyma cieplo przez
            godzine, wiec jest ok. podgrzewasz to juz dla mnie burzujstwo i kolejne
            niepotrzebne urzadzenie.
    • jagoda_pl Re: Pasta cukrowa 18.07.09, 18:48
      Pasta Camsakizi wraca na forum co roku jak bumerang. Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii kupiłam to cudo i... ani razu nie użyłam. Nie umiałam tego dobrze podgrzać, włosów w ogóle nie wyrywało... Ech... Trzymam teraz to w szafce i być może się kiedyś jeszcze zmbilizuję.
      • b.montana Re: Pasta cukrowa 19.07.09, 12:30
        to ja w takim razie czuję się szczęściarą, że pasta cukrowa tak bardzo mi podpasowała :)
    • aannaa87 Re: Pasta cukrowa 20.07.09, 23:20
      Robiłam wiele razy depilację pastą cukrową i nie jest to takie proste jak się
      wydaje, jeszcze zrobić samej sobie. A poza tym na tej stronie podany jest zły
      sposób używania tej pasty, pastę nakłada się pod włos a z włosem zrywa.
      Odwrotnie do wosku.
      • mary_an Re: Pasta cukrowa 21.07.09, 15:38
        Kupilam sobie normalny wosk i paski, kosztowalo grosze, dzisiaj uzylam i jestem
        bardzo zadowolona z efektow, chyba jednak nie bede probowala z ta pasta :)
        Kupilam sobie wczoraj jeszcze taka specjalna ampulke, ktora niby nalezy wetrzec
        w nogi po depilacji i maja nie odrastac dlugo wlosy - zobaczymy co z tego
        wyniknie :)
        • nanan1 Re: Pasta cukrowa 23.07.09, 22:42
          ja od 2 lat depiluje sie wylacznie cukrem. Paste robie sama. Najtansza
          i najwygodniejsza metoda.

Nie jest to jednask takie proste, najpierw chodzilam do kosmetyczki i
          patrzylam jak sie to robi. U mnie efekt utrzymuje sie dluzej niz po
          wosku i mniej boli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka