przeciwcialo 22.07.09, 19:32 Nadaje się do przetłuszczajacej sie nastoletniej skóry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Kostka dermatologiczna. 23.07.09, 14:42 Chodzi mi o mydła bez mydła typu Iwostin, Oilatum, Avene itp... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kostka dermatologiczna. 23.07.09, 14:59 No dobrze, chodzi że bez mydła, że w kostce, ale CO to tak naprawdę zawiera? Przecież każdy z tych produktów ma inny skład! Nie mam niestety żadnej z wymienionych przez ciebie kostek, pamiętam, że koleżanka ze skórą atopową używała kiedyś Oilatum, ale składu zupełnie sobie nie przypominam. Do mycia swojej własnej cery mieszanej (bardzo tłuste czoło, bardzo wrażliwe policzki) i naczynkowej używam łagodnego mydła AA. Zawartość "prawdziwego" mydła w tej kostce (w przeciwieństwie do syntetycznych detergentów) w niczym mojej skórze nie szkodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Kostka dermatologiczna. 23.07.09, 15:45 ja od chyba 2 lat myje twarz mydłem zwykłym bo tak mi zalecił dermatolog. Pogrzebaław w necie i znalazłam takie cos. Dla nastolatki powinno sie nadawac. www.svr.pl/index.php?id=91 Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Kostka dermatologiczna. 23.07.09, 15:46 Myslałam te o tej www.iwostin.pl/products.php?id=44 ale zamówię w aptece tę kostke SVR Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Kostka dermatologiczna. 23.07.09, 18:56 akurat oilatum to (chemicznie) zwykłe mydło, tylko z dodatkiem parafiny. większość cer dobrze toleruje "mydła bez mydła" w kostce. więcej o róznicy między mydłem a kostką-syndetem tu: www.biochemiaurody.fora.pl/oczyszczanie-skory,2/mydlo-syndet-mydlo-w-plynie-roznice,151.html Odpowiedz Link Zgłoś