Dodaj do ulubionych

JAK UNIKNĄĆ EFEKTU JO-JO

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:16
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: JAK UNIKNĄĆ EFEKTU JO-JO IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 15:41
      nie stosować drastycznych diet - bezpiecznie chudnie się podobno 4 kg/miesiąc -
      a po zakończeniu diety nie wracać do poprzednich nawyków. ćwiczenia też mogą
      być pomocne. po radykalnej diecie wszystko zamienia się w tłuszczyk 30 razy
      szybciej.
      • Gość: nika Re: JAK UNIKNĄĆ EFEKTU JO-JO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.04, 23:57
        Czy jesli po radykalnej diecie utrzymuje się żywienie na poziomie 1900 kalorii
        czyli tyle ile spala organizm w ciągu dnia to też się przytyje?
        • Gość: margo Re: JAK UNIKNĄĆ EFEKTU JO-JO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 10:00
          1900 kcal to bardzo duzo, jesli stosowalas drastyczna diete (np. kopenhaska)
          albo 1000 kcal. Ja odchudzam sie skutecznie od konca czerwca (wlasnie zaczynam
          mierzyc ubrania o prawie 3 rozmiary mniejsze od owczesnych), najpierw
          kopehaska, potem miesiac na 1000 kcal, potem - az do teraz - 1200-1300 kcal
          dziennie. I nie zamierzam jesc wiecej, moze doloze sobie jeszcze 200 kcal i
          zatrzymam sie na 1500? No, chyba ze duzo spalasz - inaczej to 23 kcal na
          kilogram wagi plus troche na normalna aktywnosc zyciowa.
          • Gość: Nika Re: JAK UNIKNĄĆ EFEKTU JO-JO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.04, 15:14
            Wiesz ja teraz jestem na cambridge i konsultantka tej diety mówila mi, ze po
            jej zakończeniu stopniowo się zwiększa kalorie najpierw do 900 dziennie, potem
            coraz wiecej. Powiedziała mi, że ja powinnam jesć normalnie 1900 kalorii, bo
            wtedy orgaznizm w ciągu dnia spala tyle ile dostaje. I jest to mowa o normalnym
            jedzeniu po osiągnięciu docelowej wagi a nie w trakcie odchudzania. 1000 czy
            nawet 1300 kalorii to jest bardzo mało jesli mówimy nie o odchudzaniu ale
            normalnym odżywianiu. Nie wiem zresztą może ty masz jakieś specyficzne problemy
            z utrzymaniem wagi, bo ja jedząc dziennie 2000 kalorii w ciągu 2 miesiecy
            schudłam 2 kilogramy nie uprawiając żadnego sportu, mam nadzieje, że tym razem
            też mi sie uda. W tej chwili zdecydowałam się na dietę radykalna bo jestem po
            porodzie i niestety zostało mi w spadku aż 10 kilo a chcę szybko to
            zrzucić.Jednak uważam, ze 1300 kalorii to dawka na dietę a nie na normalną
            egzystencje po jej zakończeniu, wtedy bilans jest ujemny i dalej chudniesz a mi
            chodzi o pozostanie wtedy juz przy tej wadze i dlatego myślę, że 1900 kalorii
            będzie akurat.
            Ja oprócz tego od przyszłego tygodnia zaczynam aerobic, z którym wiążę
            nadzieję :)
    • bubster Re: JAK UNIKNĄĆ EFEKTU JO-JO 23.12.03, 16:26
      odchudzać sie cwiczac i jeść normalnie
      • konopielka80 Re: JAK UNIKNĄĆ EFEKTU JO-JO 06.01.04, 20:43
        Nie obżerać się , cieszyć się sukcesem ale nadal się kontrolować. Ja zbiłam od
        kwietnia do września 19 kilo i cały czas trzymam wagę !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka