Dodaj do ulubionych

Cala prawda o Ziaji

IP: *.dzialdowonet.pl 29.12.03, 10:45
Moim zdaniem jedna z ciekawszych (i tanszych) polskich firm kosmetycznych na
rynku. Ma wiele hitow,ale i niewypaly...Moje hity to:
1.preparat do demakijazu oczu
2.balsam do ciala z maslem kakaowym
3.tonik nagietkowy

Nie przepadam za ich plynem do higieny intymnej,zwlaszcza tym konwaliowym.
Nie wszystko probowalam,tym bardziej czekam na waszw opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: J. Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.03, 10:55
      ja juz roznych opinii sie naczytalam, troche negatywnych i troche pozytywnych
      na temat tejze firmy.

co do plynu do higieny intymnej sprobuj brzoskwiniowego, wachalam wszystkie i
      ten mi najbardziej odpowiada.

obecnie od paru dni stosuje tonik i mleczko ogorkowe w nadziei ze cera chociaz
      troche sie rozjasni.

aha i mam jeszcze balsam brazujacy SOPOT, ktory czasem uzywam, trzeba troche
      poczekac az sie wchlonie no i brudzi jasne ubrania.

niestety panuje takie przekonanie, ze im najtanszy produkt tym wieksza
      watpliwosc czy pomoze.
      • Gość: Marchewka Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.dzialdowonet.pl 29.12.03, 11:14
        Zgadzam sie z opinia na temat balsamu Sopot.Zrujnowalam przez niego fakna
        bielizne...
        • Gość: Katinka Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:20
          Spróbuj balsamu brązującego 4 pory roku. Świetnie natłuszcza, tez trzeba
          chwilkę poczekać aż się wchłonie, ale jestem z niego bardziej zadowolona niż z
          Sopotu.
          • czerwiec2 Re: Cala prawda o Ziaji 29.12.03, 12:29
            na mnie nie działał
            i zamiast brązowc zostawiał mi na skórze żółtawe smugi (bo sie nie wchłaniał )
            znikały one po umyciu, ale koloru nie było
            • czerwiec2 Re: Cala prawda o Ziaji 02.01.04, 10:06
              tzn nie działął na mnie Cztery Pory Roku
              natomiast Sopot tak,
              dawał ładny kolor
              tylko trzeba uważać, by nie zabrudzić ubrania
    • czerwiec2 Re: Cala prawda o Ziaji 29.12.03, 12:27
      polecam serię sopot
      • Gość: agatka Re: Cala prawda o Ziaji IP: 213.17.237.* 29.12.03, 14:56
        ja jestem bardzo zadowolona z mleczka i toniku nagietkowego- sa super i o dziwo
        nie jestem na niego uczulona:) uzywalam tez mleczka ogorkowego ale zapach mi
        nie odpowiada:)
        a jesli chodzi o mleczko do demakijazu to poluje na niego i poluje i nie moge
        go spotkac w sklepie:((( pozdrawiam, papa
    • Gość: justa Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 15:16
      lubię serie Sopot i Lipocell Blocker, krem do rąk Kozie Mleko.
    • Gość: karmel-ek Re: Cala prawda o Ziaji IP: 213.17.227.* 29.12.03, 15:20
      Kosmetykom Ziaji mówię nie. Nie odpowiada mi ich zapach, seria nagietkowa
      uczula, Kozie mleko zamiast nawilżać - wysusza. Składniki w kremach,
      niezależnie od tego czy to krem do rąk czy twarzy są identyczne. Mam wrażenie,
      że we wszystkich kremach i balsamach jest dokładnie to samo. Cena jest wprost
      proporcjonalna do jakości (bardzo kiepskiej). Bardzo lubię natomiast Dax
      Cosmetics (oprócz serii z retinolem). Bezkonkurencyjny jest aktywator lipidów -
      stosowany na zimę pod krem sprawia, że skóra jest gładka, nawilżona, nos się
      nie łuszczy, kosmetyk idealny.
    • dortu Re: Cala prawda o Ziaji 31.12.03, 14:07
      Przepadam za tą firmą. Niewypałów nie spotkałam, jedynie LipoCell wydaje mi się
      nieco przereklamowany, jeżeli chodzi o efekt końcowy, choć ma piękny zapach i
      jest przyjemny w użyciu.
      Balsamu Sopot używam regularnie i jak do tej pory żadnego ubrania ani bielizny
      nim nie poplamiłam (ale po nasmarowaniu się odczekuję chwilę, aż się wchłonie).
      Absolutne hity to moim zdaniem:
      cała seria matująca (niebieska),
      żel antybakteryjny TinTin (używam go i ja, i moje nastoletnie dziecko),
      mleczko ogórkowe do demakijażu,
      płyn szałwiowy do higieny intymnej.
      Koziego Mleka używała moja mama i mówi że jest fantastyczne, zwłaszcza krem do
      rąk. Ja nie próbowałam, bo na samo słowo "mleko" mam bardzo nieapetyczny odruch
      (skojarzenia z dzieciństwa...).
    • Gość: Karolina Re: Cala prawda o Ziaji IP: 157.25.152.* 31.12.03, 18:55
      Polecam tonik rumiankowy Ziaji, choć trudno go kupić (ja znalazłam w drogerii
      Natura). Fajne są też płyny do higieny intymnej. Nie polecam płynu do
      demakijażu oczu, tego niebieskiego. Zawsze po jego użyciu musialam 'domywać'
      oczy oliwką. Co do żeli do zmywania twarzy, lepiej chyba kupować inne. Co z
      tego, że są tanie, jeśli są tak rozrzedzone, że opakowanie starcza na góra
      miesiąc. Butelka Loreala za 15 złotych starcza mi na trzy miesiące, nie
      żartuję, a Ziaji za 8-10 na miesiąc.
    • Gość: Magda Re: Cala prawda o Ziaji IP: 213.25.22.* 31.12.03, 19:14
      Bardzo lubię Ziaję, a na mnie nie sprawdził się tylko krem pod oczy kogurtowy i
      odżywka (ale dlatego, że nie lubię bez spłukiwania. Mama po
      mnie "odziedziczyła" i chwali sobie tę odżywkę). Jestem na tak.
    • madzia.er Re: Cala prawda o Ziaji 01.01.04, 15:16
      Ziaja jest najlepsza na świecie. Ma bogatą ofertę produktów, a zarówno te tanie
      jak i te "normalne" cenowo są dobre. Miałam różne ich produkty i nigdy mnie nie
      zawiodły. Był okres gdy nie miałam w ogóle pieniędzy bo nie miałam pracy.
      Musiałam kupować to co znalazłam najtańszego. I dzięki Ziaji nie było to byle
      gówno. Teraz jestem im wierna, wiem że mogę zaufać. I wolę kupić polski produkt
      niż jakąś zagraniczną markę.
    • Gość: hipek Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.zapora / 217.96.25.* 02.01.04, 12:16
      ja jestem za! polecam płyn do higieny imtymnej (nie zamieniłabym go na inny)
      oraz płyn do zmywania oczków i serię ogórkową - bardzo lubię ten zapach - taki
      wiosenny - jestem jednak zaskoczona że tak mało kobiet wie o tej firmie (a jest
      naprawdę ok) no i że tak trudno kupić ich produkty
    • Gość: ini Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.connector.net.pl 02.01.04, 13:43
      A co sadzicie o kremie pod oczy Atretina Q i czy moze go uzywac 22 lataka jesli
      ma juz widoczne zmarszki
    • k.j Re: Cala prawda o Ziaji 02.01.04, 14:20
      rowniez polecam kosmetyki tej firmy, prezynajmniej do tej pory nie trafilam na
      na jakis kiepski ich produkt
      podzielcie sie opiniami na temat ich zelu antycelulitowego czy
      wyszczuplajacego, bo chcialabym zakupic takie cos :)
    • Gość: katinka Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 02.01.04, 19:03
      a ja lubie plyn do higieny intymnej o zapachu konwalii, ale skoro cala prawda
      o Ziaji, to...
      moja bliska znajoma pracowala w ich glownej fabryce w Kolbudach pod Gdanskiem,
      szefostwo (prywatny wlasciciel) wykorzystuje dziewczyny przy produkcji na
      maksa, pracuja dniem i noca i bardzo niemile widziane sa jakiekolwiek
      protesty, np na to, ze im kiepsko placi za bardzo wydluzona prace..., tak samo
      jak i wszelakie zwolnienia, chocby z typowo babskich comiesiecznych powodow,
      nie mowiac juz o malych przekretach przy samej produkcji... znajoma nie
      wytrzymala napiec tam panujacych i tego, co musiala przezywac i widywac, a o
      czym nie wolno bylo nikomu powiedziec i zwolnila sie.
      z tego tez powodu na kosmetyki tej firmy od pewnego czasu spogladam rzadko i
      niechetnie, choc nie ukrywam - pare z nich polubilam.

pozdrowionka.
    • mbmm Re: Cala prawda o Ziaji 03.01.04, 16:17
      Serię Sopot kupiły na wiosne niemal wszytskie moje koleżanki -patrzac na moja
      opaleniznę;)))
      Używam toniku i mleczka (do demakijazu) nagietkowego ale zastanawiam sie nad
      wypróbowaniem ogórkowego.
      Nie wiem czy moj celulit uległ zmniejszeniu ale peeling był super.
      Uwielbiam oliwki Ziaji - do masazu, antycelulitową. Trudni je tylko zabrac w
      podróż (zamknięcie)
      Płyn do higieny intymnej - z kazdej innej firmu mnie uczula.
      Krem z kozim mlekiem, rewelacja:)
      Zastanawiam sie teraz nad zmienionymi odżywkami do włosów.
      Krem pod oczy w wit. E mnie uczulił, natomiast kiedys uzywałam Aretiny Q pod
      oczy i byłam bardzo zadowolona (odstawiłam bo do wieku dojrzałego mam jeszcze
      nieco czasu).
      Oólnie jestem bardzo zadowolona.
      szkoda tylko,ze kosmetyki Ziaji mozna obejrzec na stronie internetowej
      (www.ziaja.pl), a nie można ich tam kupić. Było by to bardzo wygodne.
      Pozdrawiam miłosniczki Ziaji:)
      • Gość: Kruszynka Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.crowley.pl 03.01.04, 16:38
        Moim ziajowym przebojem są balsamy do ciała - oliwkowy i kakaowy. Na teraz -
        idealne, pięknie pachną, są gęste, i wolno, ale dobrze sie wchłaniają. Lubie
        oliwke Lipo CEll, uzywam jej do masażu, pieknie pachnie i ładnie odżywia skórę
        ud i pupy:) Poza tym stosuję ich maseczki Kozie Mleko, Aretina Q - też są
        świetne.
        Sopot do twarzy nie dawał u mnie żadnego efektu, zraziłam się do tej linii, ale
        może warto dać jej drugą szansę?:)))
    • Gość: gola Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.icpnet.pl 05.01.04, 09:09
      ja mam zarowno dobre i zle doswiadczenia z ziaja!!!
      plyn do demakijazu oczu mnie uczulal, oczy piekly strasznie, mimo ze wczesniej
      nigdy mi sie to nie zdarzylo.To samo z kremem pod oczy z serii na naczynka-oba
      kosmetyki poszly do kosza!!
      natomiast lubie plyny do higieny intymnej i oliwke do masazu LipoCell.Nie wiem
      czy likwiduje celullit, bo go nie mam, ale pachnie super!!
    • Gość: wylinka Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.icpnet.pl 05.01.04, 16:12
      Ciekawe rzeczy dziewczyny piszecie. Ja do tej pory sceptycznie podchodziłam do
      kosmetyków Ziaji, bo nie sądziłam, że za teką ceną może sie kryć jakieś
      skuteczne działanie. Jedyny produkt Ziaji, który uzywam to płyn do higieny
      intymnej konwaliowy, od lat mój ulubiony.
      Jestem ciekawa tej serii biobalans. Co o niej sądzicie?
    • Gość: Agata Re: Cala prawda o Ziaji IP: *.bmj.net.pl 05.01.04, 16:42
      Ja również bardzo lubie produkty tej firmy. Szczególnie polecam:
      1. Oliwkę do masażu Lipocell (chyba pierwsza moja oliwka, która sie wchlania w
      skórę a nie w ubranie)
      2. Cała seria Kozie Mleko (krem do twarzy, krem do rąk, balsam do ciała) - dla
      mnie super (mam bardzo suchą skórę)
      • konopielka80 a ja lubię ! 06.01.04, 20:29
        Lubię kosmetyki Ziaja , są niedrogie i na poziomie. W tej chwili używam:
        1. mleczko i tonik ogórkowe- świetnie pachną , nieźle działają
        2. krem do rąk Kozie Mleko- szybko sie wchłania, wygładza ręce i ładnie pachnie
        3. płyn do higieny intymnej z macierzanką- niezwykle wydajny, starcza na bardzo
        długo, dobrze sie pieni
        4. odżywka do włosów z pokrzywą, miętą- bez większych rewelacji, chyba za
        rzadko używam
        5. krem pod oczy z pietruszką- jak wyżej, ale mam go bardzo krótko
    • Gość: Monika Re: Cala prawda o Ziaji IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 08.01.04, 15:42
      Ja uwielbiam ich plyny do higieny intymnej, ale te zielone z serii 'ziolowej' -
      sa rewelacyjne i nawet zagranice kaze sobie je przysylac ;) podobaja mi sie tez
      ich zapachy, najchetniej mylabym nimi cale cialo!
    • dominichen Re: Cala prawda o Ziaji 08.01.04, 19:45
      Ja bardzo lubie ziaje,a przede wszystkim:
      1.seria sopot- dla mnie super,bardzo dobrze sie sprawdza na mojej skorze
      2.peeling lipoCELL Bloker
      3.zel wyszczuplajacy LipoCELL Bloker
      4.plyn do higieny intymnej (migdalowy i konwaliowy)
      5.odzywka do wlosow (jojoba,d-panthenol,aloes)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka