Dodaj do ulubionych

dziewczyny pomozcie! jak sie golicie...

IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.01.04, 19:37
dziewczyny czym i jak golicie miejsca intymne?? ja gole normalna maszynka
jednorazowa ale ostatnio czesciej i teraz gdy gole to mam okropne
podraznienie, znika dopiero pokilku dniach a wtedy to juz wypda sie ogolic
znowu... to strszne pomozcie! moze powinnam uzywac jakis kremow ale czy one
sa dokladne?? co robic? dzieki za pomoc...
Obserwuj wątek
    • adata22 Re: dziewczyny pomozcie! jak sie golicie... 04.01.04, 13:24
      Ja się golę jednorazową maszynką. Odkryłam że jeżeli golę się "pod włos" to
      wtedy powstają te okropne, swędzące i czerwone chrostki. A jeśli się golę w
      kierunku w którym rosną włosy to wszystko jest ok:) Po goleniu OBOWIĄZKOWO
      trzeba wmasować balsam nawilżający...To tyle...A zapomniałam dodać że ja golę
      się na żel pod prysznic:) pozdrawiam,paa
      • Gość: maja Re: dziewczyny pomozcie! jak sie golicie... IP: *.kutno.mediaclub.pl 04.01.04, 14:10
        Radzę krem. nie powinno się używać golarki , bo po pierwsze jeżeli golisz pod
        włos to licz sie z podrażnieniami po drugie jeżeli golisz z włosem to
        podrażnień nie ma ale zabieg wykonany jest niedokładnie.Kramy są najlepszym
        rozwiązaniem. Sama musisz się na któryś zdecydować.Pozdrawiam.
    • m.cobra DEPILACJA... 04.01.04, 14:11
      Bolesne-ale za to sprawdzone przeze mnie i (dla mnie)skuteczne jest depilowanie
      plastrami(np.tanita).Przy pierwszym razie jest podrażnienie(zaczerwienienie i
      bolesność) skóry-ale schodzi po 2 dniach.Później skóra się przyzwyczaja i:-nie
      jest już tak bolesne
      -skóra powraca do "normalności"po kilku godzinach
      -nie ma tych cholernych krostek!!!
      -odrasta co raz mniej włosów(niektóre są tak słabe,że można wyrywać je palcami)
      -po około 5 razach ma się niewiele owłosienia:)))
      -jedyny problem jest taki,że czasami włosy(pojedyńcze)wrastają pod skórę,ale z
      tym można dać sobie radę np.podważając je igłą(niektóre można wycisnąć-zależy
      to od upodobań właścicielki włosa:))

Żaden krem ani maszynka nie dała takich rezultatów jak plastry.Oczywiscie to
      jest moja ocena...
      Pozdrawiam serdecznie i miłego depilowania:)))
      • Gość: Olalala Re: DEPILACJA... IP: *.chello.pl 04.01.04, 17:57
        nawet moge sie zdecydowac na te plastry tylko obawiam sie ze moja skora moze
        tego nie przezyc, wydaje mi sie ze jest bardzo wrazliwa bo naprawde takie
        krosty jakie mam teraz bo goleniu maszynka sa nie do przyjecia. napisz jezlei
        mmzesz czy ty tez mialas takie problemy i czy rzeczywiscie po plastrach to
        podraznienie znika? a ia jeszcze jedno czy uzywasz plastrow na zimno czy na
        cieplo? dzieki za odp.
        • honeytea Re: DEPILACJA... 04.01.04, 19:54
          z tym ze zalezy jak twoja skora toleruje depilacje.. bo niektorym nie wrastaja
          wcale wloski, a niektorym np mi :/ wrasta tak na oko 50% wyrwanych mimo
          pilingow i szorstkiej gabki. wtedy dopiero jest masakra, stany zapalne i
          przebarwienia po nich. ja sobie radze tak - zrezygnowalam z pomyslu calkowitej
          depilacji, walcze z tymi z ktorymi naprawde musze - wystajacymi zza majtek ;) -
          po kapieli odkazam skore woda utleniona, wyskubuje peseta uwazajac zeby wyrwac
          wlosek z cebulka a nie tylko go urwac, potem woda utleniona i spac. a potem
          codziennie przy myciu szorowanie szorstka gabka.

honeytea (cinka)
        • Gość: ania Re: DEPILACJA... IP: *.acn.pl 05.01.04, 13:47
          Moja skóra zdrzenia z plastrem prawie nie przeżyla :) Bolało jak cholera, więc
          nie radze. Kremy są dokładne, odrasta podobnie szybko jak po maszynce, ale bez
          krost. Na twoim miejscu, przy takich problemach przerzuciłabym się na krem.
          • Gość: izka Re: DEPILACJA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 15:20
            ale jak uzywac kremu np. w trakcie jakiegos wyjazdu gdzie nie ma sie zbytnio
            czasu na spedzanie czasu w lazience..inaczej jest oczywiscie w domu; nalozysz
            krem poczekasz pare minut i juz..nie wiem jak sobie radzicie na wakacjach?!
            • Gość: elwira Re: DEPILACJA... IP: *.chello.pl 05.01.04, 15:45
              Na wakacje polecam wosk. Ja robię to u kosmetyczki. Nie jest to zbyt cudowne
              uczucie, ale warto. Mam święty spokój na ok. 3 tyg. Na codzień używam kremu do
              depilacji, dla mnie jest ok. Fakt, muszę używać go co 2 dni. Ale poswięcam temu
              tylko ok. 10 min, nie mam żadnych podraznień, krostek, ani innego paskudztwa.
              Ostatnio odkryłam też piankę do depilacji w sprayu ( Veet ). Ale uzywam tylko
              do nóg. Spryskałam całe nogi, i po upływie 10 min spłukałam pod prysznicem,
              masując gąbką. Byłam mile zaskoczona, nogi gładkie jak u niemowlaka i ani
              jednego włosa. Dopiero dzisiaj zauważyłam że odrastają mi włoski, a depilowałam
              je dzień przed sylwestrem. pzdr.
              • madzia.er Re: DEPILACJA... 05.01.04, 17:41
                ja nie golę. Właśnie przez podrażnienia. Wziełam się na sposób i przycinam
                baaardzo króciutko maszynką do włosów. Cała operacja trwa po dojściu do wprawy
                2 minuty. Nic nie boli, nie trzeba niczym smarować. Myk-myk i gotowe.
                • s.w.a.t Re: DEPILACJA... 05.01.04, 18:02
                  Boze misie drogie czemu ten temat wraca z czestotliwoscia bumeranga-zjedzcie na
                  dol i poczytajcie.
                  wiem wiem nie musze czytac jak nie chce ale to naprawde nielogiczne -wiec
                  solidaryzujac sie z nielogicznoscia odpowiadam:
                  regularnie depiluje miejsca intymne-kiedys byl to wosk aczkolwiek rozwiazanie
                  drastyczne,teraz pianka depilujaca[veet]ewentualnie maszynka jednorazowa[ale to
                  juz w ramach perfekcji wykonczenia].minus to niestety szybki odrost.
                  • Gość: sara Re: DEPILACJA... IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 07.01.04, 10:42
                    właśnie dlatego wraca, że co chwilkę pokazują się nowe środki

sama piszesz

-kiedys byl to wosk aczkolwiek rozwiazanie
                    > drastyczne,teraz pianka depilujaca[veet]ewentualnie maszynka jednorazowa

czyli jednak nawet u Ciebie coś się zmieniło:)

• Gość: kragmel Re: DEPILACJA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:39
          ja też używam plastrów Tanita, ale tych do twarzy - są delikatniejsze i mniejsze. rozgrzewa się je w dłoniach i do roboty ;)
          po plastrach bolesność i zaczerwienienie utrzymują się przez kilka godzin. efekt jest zdecydowanie dłuższy niż po goleniu. włoski odrastają miękkie, więc nie wywołują podrażnień, czy swędzenia.
    • Gość: Monika Re: dziewczyny pomozcie! jak sie golicie... IP: 62.233.204.* 05.01.04, 19:09
      Żeby nei było podrażnienia wmasuj balsam łagodzący po golenia dla mężczyzn.
      Wiem, wiem, dla mężczyzn, ale zapewniam - żadnych podrażnień, żadnego
      zaczerwienienia. Najlepiej wmasować tuż po goleniu a potem jeszcze wieczorem
      (czy tam rano). Polecam Nivea for man (ale są też inne) jego odpowiednika dla
      kobiet jak na razie nie znalazłam.
      Monika
    • Gość: Vera Re: dziewczyny pomozcie! jak sie golicie... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 21:24
      Ja golę się golarką gilette Venus czy jakoś tak zawsze przed kompielą i fakt,
      że powstają zaczerwienienia i krostki, zacinam się nie wprawiona, później
      jednak po leniuchowaniu w wodzie przez min 10 min. podrażnienia znikają i
      naprawdę po tym moim sposobie czyli by poleżeć trochę w ciepłej czystej wodzie
      nie mam żadnych podrażnień ani zaczerwienień.

Vera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka