Dodaj do ulubionych

Czy to jest skandal?

16.12.04, 13:54
Niedawno przeczytałam na forum kobieta wątek pt. zarośnięta pochwa u kobiety
w XXI to skandal.
Co o tym myślicie? Mi się wydaje, ze skoro autor wątku - jak pisze -
rozbierał kobietę to raczej powinien był się spodziewać owłosienia łonowego.
Ale z drugiej strony może to tak samo nieestetyczne (niedopuszczalne?)jak
owłosienie pach czy nóg?
Ze smutkiem pomyślałam, że golenie tej części ciala to kolejna bolesna i
czasochłonna czynność, którą podobno trzeba wykonać, aby być normalną(???)
kobietą.
Ciekawe jest też to, ze autor wątku użył słowa „skandal” – zupełnie jakby
kobieta z owłosieniem łonowym łamała normę społeczną i należało ją za to
potępić! Może kiedyś ktoś napisze: moja kobieta miała menstruację - to
skandal w XXI wieku!
Obserwuj wątek
    • arphar Re: Czy to jest skandal? 16.12.04, 14:06
      Skandalem jest to ze w wieku XXI, czyli wieku tolerancji (ehhh - nieprawda)
      ktos pisze cos takiego. Zreszta co tu o tolerancji pisac.
      Jest to taki sam skandal jak mezczyzna noszacy brode ;). Miejsca rozne, ale to
      sprawa danej osoby co ze swoim owlosieniem robi.

Skandalem jest to, ze wychowano po raz kolejny pokolenie facetow, ktorzy
      myslac "Kobieta" mysla "Moja Rzecz". Oczywiscie nie mowie o wszystkich
      facetach, ale niestety o wiekszosci.

Ostatnio sie nad tym zastanawialem. Skad takie wychowanie? Przeciez w naszym
      spoleczenstwie dzieci wychowuja raczej kobiety niz mezczyzni. Czy to wina
      mediow? Watpie, bo faceci byli jacy byli jeszcze na dluuuugo przed telewizja i
      radiem ;). Z drugiej strony nie posadzam kobiety o to, zeby same sobie hodowaly
      taka rzesze szowinistow. Nie wiem, obserwacja zachowan i relacji w domu? A moze
      wrodzona sklonnosc? Co o tym myslicie?
      • Gość: bezdenny Re: Czy to jest skandal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:38
        arphar napisał:

> Skandalem jest to ze w wieku XXI, czyli wieku tolerancji (ehhh - nieprawda)
        > ktos pisze cos takiego. Zreszta co tu o tolerancji pisac.
        > Jest to taki sam skandal jak mezczyzna noszacy brode ;). Miejsca rozne, ale
        to
        > sprawa danej osoby co ze swoim owlosieniem robi.
        >
        > Skandalem jest to, ze wychowano po raz kolejny pokolenie facetow, ktorzy
        > myslac "Kobieta" mysla "Moja Rzecz". Oczywiscie nie mowie o wszystkich
        > facetach, ale niestety o wiekszosci.
        >
        > Ostatnio sie nad tym zastanawialem. Skad takie wychowanie? Przeciez w naszym
        > spoleczenstwie dzieci wychowuja raczej kobiety niz mezczyzni. Czy to wina
        > mediow? Watpie, bo faceci byli jacy byli jeszcze na dluuuugo przed telewizja
        i
        > radiem ;). Z drugiej strony nie posadzam kobiety o to, zeby same sobie
        hodowaly
        >
        > taka rzesze szowinistow. Nie wiem, obserwacja zachowan i relacji w domu? A
        moze
        >
        > wrodzona sklonnosc? Co o tym myslicie?

Myśle, że masz świętą rację. nietolerancja zatacza coraz większe kręgi patykiem
        na wodzie pisane. Myślę, że jest w tym trochę winy mediów, ale przede wszystkim
        rodziny. To ona wychowuje ludzi w nietolerancji dla cudzego owłosienia
        łonowego, stąd takie posty szowinistycznych frustratów. media powinny kłaśc
        duży nacisk na kształtowaniu opinii publ. w duchu tolerancji dla różnych form
        owłosienia, nawet jeśliz punktu widzenia medycyny jest ono pewnym odstępstwem
        od normy. (Co ja mówię - a co jest normą?). Bo przyznamy zgodnie iż nieczęsto
        zdarza się aby kobiecie rosły w pochwie włosy. Słyszałem o owłosionych
        żołądkach, ale o takim przypadku jeszcze nie. tak czy owak kobiety po latach
        opresji mogą się wreszcie pełnym głosem upomnieć o swe prawa do owłosienia,
        gdzie tylko im się chce.
      • nietakasama Re: Czy to jest skandal? 17.12.04, 01:10
        Powtorzę: z moich obserwacji wynika że w większości znanych mi rodzin chlopcy
        sa wychowywani w poczuciu szacunku dla matki. I koniec. Matka czuje się
        szczęsliwa gdy jej synek jest dla niej dobry, gdy okazuje jej szacunek,
        natomiast wiekszosc matek niewiele robi aby wpoic swoim synom szcunek
        dlakobiet jako takich.
        Bo kiedy matka slyszy, ze chlopak nazywa jakas dziewczyne k***a, to nie moze
        zakladac, ze to jedgo sprawa, ze nie powinna sie wtraca. Bo to jest wlasnie ten
        moment zeby zainterweniowac.
        Rodzice sa od wychowyania nie tylko w obrebie domu, w ich gestii lezy
        uksztaltowanie pewnych postaw w dziecku. A wiec nie tylko- szanuj mamusie, ale
        tez- mezczyzna na poziomie nie podniesie reki na kobiete.
        Czmu tego nie widze? Nie wiem.
        Mam nadzieje że nie wpiszę sie jako matka w tenschamat...
    • monikaannaj Re: Czy to jest skandal? 16.12.04, 14:06
      Ciekawe czy ten oburzony idiota sam jest wygolony na torsie np. - bo podobno w
      XXI to norma. Niech sobie szuka biedaczek bezwłosej mutantki...
      • kocia_noga Re: Czy to jest skandal? 16.12.04, 15:11
        Nie jestem zbytnio zorientowana w temacie , ale wydaje mi się, że golenie pach
        (obowiązkowe dla kobiet) pojawiło się po wojnie . Mam taką hipotezę - otóż np
        koncern gilette chcąc zwiększyć sprzedaż przeanalizował rynek i możliwości , i
        zamiast jak dotychczas mężczyznom - wcisnął swoje produkty całym rzeszom
        kobiet , a także udaje mu się rozwijać sprzedaż - po pachach nastał obowiązek
        golenia nóg ( dla mnie śmieszny absurd, ale już dla Jacentego na przykład -
        nie ) , a teraz łona.Facetom też da się jeszcze to i owo wcisnąć - golenie
        klaty pewnie też wymaga specjalnych ostrzy , potem niewyobrażalne będzie
        zjawisko posiadania włosów na klejnotach i dalej , i dalej , ku zwiększonej
        spzredaży ! Ale jak dojdzie do nakazu golenia nóg u facetów - wyjdę na ulicę,
        choćbym miała kuśtykać o lasce i starczym głosem zakrzyknę : dość ! łapy precz
        od kosmatych męskich nóg !Nie wiem, czy kogoś to wzruszy - gazetki żyją ze
        swoich darczyńców .Niedawno była dyskusja o badaniach genetycznych. Dobra ,
        skuteczna kampanie reklamowa - i będziemy mieli takie rozmówki przy piwie :
        No i jak tam , Łoskar , masz już kwity na tom córkę? Bo moja Belinda w zębach
        mi przyniesła kwit na mojego Jarmanda .A ty, Kewin , swoje chowasz , czy
        gromadzkie? (śmiech)Kewin nie robi badań, on jest wierzący (śmiech).Kwaśne
        piwsko w tej remizie....
        • Gość: suomi Re: Czy to jest skandal? IP: *.range81-155.btcentralplus.com 16.12.04, 15:22
          kocia nogo, twoja teoria jest zupelnie prawdziwa. znam profesora socjologii,
          ktory we wczesnych latach 70tych jako mlody naukowiec byl na stypendium na
          Columbii. Zwrocil sie do nich pewien koncern (nie chcial powiedziec ktory), bo
          mieli problem ze sprzedaza maszynek do golenia- w tym czasie pojawily sie na
          rynku golarki elektryczne i mezczyzni sie na nie masowo rzucili. Chodzilo o
          jakis pomysl na patowa sytuacje- nikt maszynek nie chce. Naukowcy wymyslili,
          ze "stare" maszynki trzeba sprzedac- jak nie mezczyznom to kobietom. Zeby
          wygladalo na cos nowego to dwa ostrza umieszczono obok siebie i dodano rozne
          wesole "kobiece" kolorki... jednoczesnie ruszyla kampania medialna- mniej-
          wiecej "jak fajnie byc ogolona" ;)
          • kocia_noga Re: Czy to jest skandal? 16.12.04, 15:26
            Kurcze , znaczy , że dobry spzredawca spzreda lód Eskimosom.
        • Gość: ggigus Kocia-nogo! IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.04, 18:41
          Jestes abso-genialna!
          Usmialam sie szczegolnie na koncu!
          Brawo, brawo, brawo!!!
          pozdrowienia
    • tad9 Re: Czy to jest skandal? 16.12.04, 16:49
      igga1 napisała:

> Niedawno przeczytałam na forum kobieta wątek pt. zarośnięta pochwa u kobiety
      > w XXI to skandal.

Rzekłbym raczej, że byłby to pewien fenomen.
      • igga1 odpowiedź 16.12.04, 18:27
        Odpowiadam Tobie i wszystkim tym, którzy zwracają uwagę na fenomen „zarośniętej
        pochwy". Mnie również to określenie zdziwiło. Z wypowiedzi jego autora wynika
        jednoznacznie, że chodzi mu o owłosienie łonowe.
        • kocia_noga Re: odpowiedź 17.12.04, 09:26
          W szkole nie dowiedział się , jak nazywają się narządy płciowe ( myslę,że i
          swoje własne nie wie , jak poprawnie nazwać ) , za to z mediów dowiedział się ,
          jak ma wyglądac nowoczesna dziewczyna .Jeszcze kilkanaście lat braku wychowania
          seksualnego w szkołach i będziemy mieć wzorowe społeczeństwo klientów - wcisną
          nam (jako Polakom ) wszystko , co im się tylko zamarzy .
    • nietakasama Re: Czy to jest skandal? 17.12.04, 01:01
      Heh ;)
      Szkoda mi tego pana, kiedyś się przekona że nie wszystkie kobiety mają ochotę
      depilować wlosy łonowe jak modelki "twojego weekendu" ;)
      To jest nieprzyjemne, bolesne, generalnie przykre.
      Fakt, uważam że także estetyczne, ale nie każda kobieta musi miec na to ochotę.

Nie jest to częśc ciala eksponowana, jak nogi czy pachy, więc po co?
      Chyba tylko dla estetyki, ale o tej trudno przeciez dyskuttować.
      Jak pisalam... po rozebraniu kilku innych pan autor tej wypowiedzi albo się
      kompletnie zalamie, albo znormalnieje ;)
      Lub, trzevcia opcja, trafi na kobiete wydepilowaną i od razu poprosi ją o
      ręke...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka