bri 15.09.06, 15:48 Modny temat ostatnio. Widziałam kiedyś taki test w programie o mózgu na Discovery. Test jest prosty. Trzeba w ciągu minuty narysować rower. Znacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bri Re: Nie, przybliż, proszę n/t 15.09.06, 15:53 Narysujcie swoje rowerki. W 60 sekund. Rozwiązanie podam w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Nie, przybliż, proszę n/t 15.09.06, 15:54 juz mam,tylko go zeskanuje wieczorem.Ale ja nie umiem rysowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Nie, przybliż, proszę n/t 15.09.06, 15:56 Ja umiem, ale nie mam skanera. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Test na płeć mózgu 15.09.06, 19:47 Ja tez narysowałam i coś przewiduję o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Test na płeć mózgu 15.09.06, 19:51 kocia_noga napisała: > Ja tez narysowałam i coś przewiduję o co chodzi. Ja tez. Bylo kiedys cos takiego: narysuj dowolna figure geometryczna a powiem Ci jakie cechy u Ciebie przewazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Test na płeć mózgu 15.09.06, 19:56 Ja też. Pewnie taki rowerek-debilek to będzie = jesteś 100% kobietą, a rowerek - młody technik = masz w sobie cechy męskie....Zgadłam? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Test na płeć mózgu 15.09.06, 20:35 ja narysowalam moj rower miejski,ciekawe czy jak bym narysowala trekkingowy to by oznaczalo cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Ohohoho, zaraz Ci tu zrobię analizę 15.09.06, 22:45 Żużel, czyli "czarny sport" = autodestrukcja. Próbujesz zwalczyć w sobie dochodzącą do głosu naturę kobiecą, być może jesteś psychicznie 100% kobietą, ale zagłuszasz swoje wewnętrzne JA. Otwórz się i bądź sobą, a osiągniesz równowagę. Dziękuję Panu - należy się 100zł :>. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman A brak dorysowanych pedałów oznacza pewnie 15.09.06, 23:04 homofobie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 09:51 Otóż w badaniu okazało się, że przeważająca liczba kobiet rysuje rowerek bez łańcucha. Faceci natomiast prawie zawsze rysowali łańcuch. Ja też narysowałam rower z łańcuchem. Moja mama robiła ten "test" wszystkim swoim znajomym i byłam wśród nich jedyną kobietą, która narysowała łańcuch. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:09 Naprawdę tak jest? Dziwne... W każdym razie, ja narysowałem łańcuch, ale dopiero w ostatniej chwili, bo wcześniej zapomniałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vlastovka Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:24 ?!!! Nie rozumiem jak można narysować rower bez łańcucha a za babochłopa się nie uważam. Narysowałam nawet taki typowo damski rowerek z ukośną ramą i wygiętą kierownicą. A co ma łańcuch do męskości? Chyba nie chodzi o ozdoby na "szyjach" dresiarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:27 Ej, nie wiem. Ja też narysowałam z łańcuchem bo wydał mi się kluczowy dla działania roweru. Ale w programie Dicovery mówili, że kobiety zazwyczaj rysują rowery bez łańcucha. Odpowiedz Link Zgłoś
vlastovka Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:29 Kurcze muszę to przetestować na moich koleżankach. Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 13:55 Ja narysowałam bez łańcucha.. Dopiero teraz to widzę, ale wcześniej czegoś mi brakowało ;D Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:39 Ja narysowalam rower z osłoną na łańcuch:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:46 To oznacza, że jesteś męska, ale na co dzień to ukrywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:47 Ale przecież osłona na łancuch jest po to,żeby dobrze się w spódnicy jeździło. Rower z osłonka to manifest kobiecości!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 11:52 Tak,często. Zwykle w takiej za kolana,falbaniastej i szerokiej. A nieraz w czyms co wyglada jak minioweczka,ale tak naprawde to szorty. Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 12:42 bitch.with.a.brain napisała: > Tak,często. > Zwykle w takiej za kolana,falbaniastej i szerokiej. To tak jak ja, tyle, że ja to robię na normalnym rowerze trekkingowym - kwestia wprawy :)))). Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 12:43 bitch.with.a.brain napisała: > A nieraz w czyms co wyglada jak minioweczka,ale tak naprawde to szorty. Co potwierdza moją tezę, że udajesz kobiecą, a naprawdę jesteś mentalnym facetem :-D Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Moj ma lancuch :) 18.09.06, 13:46 60 sekund to wystarczajaco zeby naryoswac wszystko, zatem moj ma nie tylko lancuch ale blotniczki, swiatelka odblaskowe etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 16:06 bri napisała: > Otóż w badaniu okazało się, że przeważająca liczba kobiet rysuje rowerek bez > łańcucha. Ja narysowałam łańcuch. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 16:09 Ale dodam,że pzrewidywałam,że w teście chodzi o zasadę działania mechanizmu, więc zaczęłam od kół i łańcucha.Gdybym nie rysowała na test, kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
facet123 Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 16:22 Oczywiście ten test nie sprawdza tak naprawdę niczego. Założenie było prawdopodobnie takie, że mężczyźni mają umysł jakoby bardziej analityczny i ich mentalna reprezentacja roweru skupia się na tym JAK on działa. Dlatego łańcuch, obowiązkowy do prawidłowego działania, jest konieczny. Natomiast kobiety jakoby mają się skupiać na ogólnej sylwetce roweru i ich mentalna reprezentacja jego zawiera tylko te elementy które są konieczne do tego aby był on rozpoznawany jako rower - tutaj łańcuch nie jest tak ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.giertycha Co za lewackie bzdury 18.09.06, 18:57 !!! Płeć mózgu hahahahaha dobre Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Test na płeć mózgu 18.09.06, 20:36 różnice raczej byłyby widoczne miedzy osobami które roweru używają i takimi które ostatni raz jeździły w dzieciństwie.Jak moglabym nie narysowac łancucha jak tyle razy się z nim męczyłsam Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Test na płeć mózgu 24.09.06, 00:39 Zielony Finishline Cross Country ma piękny zapach - lekko słodkawy, z ziołowym , nieco "miękkim" odcieniem. Nie używam żadnych perfum, ale gdybym miał wybierać zapach, to byłby właśnie ten smar do łańcucha. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
vlastovka Re: Test na płeć mózgu 24.09.06, 13:45 Ja nigdy nie jeździłam, bo nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Test na płeć mózgu 23.09.06, 23:36 a moj rowerzysta zapomniał o łańcuchu;) Ale dobrze się dobraliśmy bo ja narysowałam:P Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Test na płeć mózgu 24.09.06, 12:05 hehe, jezdze na rowerze,a lancucha nie narysowalam :D moj rower ma tylko rame, kierownice, siodlo i 2 kolka bez szprych :D Odpowiedz Link Zgłoś
frutinka Re: Test na płeć mózgu 28.09.06, 09:32 Ja najwyraźniej jestem typową kobietą, ale o mentalności pięciolatki, bo nie dość, że brak łańcucha, to nawet pedałów nie narysowałam. Mój rower to minimalistyczny schemacik - rama, koła ze szprychami, kierownica i siodełko. Wiadomo, że autorka rysunku miała na myśli rower, ale nic poza tym - za nic nie działałby w rzeczywistości:( Odpowiedz Link Zgłoś