rzmija 13.06.04, 23:40 szukam czegos co mozna wczesnie wykonac i daje prawdziwy wynik. co polecacie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: test ciążowy??? 13.06.04, 23:50 Test z krwi na obecność beta HGC w laboratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
rzmija Re: test ciążowy??? 13.06.04, 23:52 po jakim czasie od prawdopodobnego zapłodnienia można go wykonać?? trzeba mieć skierowanie od lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: test ciążowy??? 14.06.04, 00:07 rzmija napisała: > po jakim czasie od prawdopodobnego zapłodnienia można go wykonać?? Obstawiałabym czas, w którym powinna wystąpić miesiączka. > trzeba mieć skierowanie od lekarza? Nie. Idziesz do laboratorium (ale nie w państwowej przychodni, gdzie są cyrki z zapisami, terminami wykonywania badań, itd.), płacisz (bo ja wiem? pewnie do ok. 30 zł.), oddajesz krew, i następnego dnia wiesz co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
anuteczek Re: test ciążowy??? 13.06.04, 23:53 Ja radzę test nie na obecność beta HCG - jakościowy, ale na poziom - czyli ilściowy. Jest czulszy i wykrywa ciążę wcześniej. Poza tym pozwala precyzyjnie określić wiek ciąży andzia Odpowiedz Link Zgłoś