Dodaj do ulubionych

radioterapia -pare pytan

15.03.13, 18:09
witam moja mama ma usunieta macice z przydatkami, niestety wyszly wyniki zle ma nowotwor typu G2 czyli zlosliwy. od poniedzialku ma radioterapie i teraz sprawy ktore mnie nurtuja np ma ograniczone mycie z powodu podraznienia skory , podmywanie tylko woda lub rumiankiem i moje pytanie jesli wystapia podraznienia czym mozna smarowac skore, czym podmywac oprocz rumianku.
Obserwuj wątek
    • ammazuko_powrot Re: radioterapia -pare pytan 15.03.13, 18:37
      Zapytaj na forum Nowotwory damy rade...
      • aniaurszula Re: radioterapia -pare pytan 15.03.13, 21:33
        a mozesz podac mi jakis link
        • ammazuko_powrot Re: radioterapia -pare pytan 15.03.13, 22:00
          forum.gazeta.pl/forum/f,37372,Nowotwory_damy_rade_.html
      • doral2 Re: radioterapia -pare pytan 16.03.13, 19:10
        ja to bym lekarza zapytała, zamiast na forum, gdzie takowego nie ma ani jednego.
        • aniaurszula Re: radioterapia -pare pytan 16.03.13, 19:14
          wiesz mama ma wytyczne co i jak ale chcialam sie dopytac osob ktore mialy lub maja jakies doswiadczenia w tym zakresie bo niestety co na jednych dziala na drugich niekoniecznie
          • xsenia.pl do aniaurszula 18.03.13, 18:07
            gdzie twoja mama jest leczona?
    • Gość: xzxz Re: radioterapia -pare pytan IP: *.range86-136.btcentralplus.com 18.03.13, 22:33
      stosuj tylko rumianek tak jak zalecaja lekarze, jak masz dostep do internetu to sa publikacje fachowe co nalezy stosowac. w tak pozwaznych sprawach nie polegalabym na forach... najwazniejsze zeby twoja mama zdrowo sie odzywiala ale ograniczyla do maximum spozycie cukrow - bo te powoduja dodatkowe infekcje i stany zapalne to ci moge doradzic, ale poniewaz jestesmy na forum wiec nie bede sie bawila w lekarza. duzo zdrowia dla twojej mamy
      • aniaurszula Re: radioterapia -pare pytan 19.03.13, 17:58
        ja nie szukam sposobu leczenia czy fachowych porad na forum. co kolwiek wiem nt leczenia chemia a o radioterapii zero wiadomosci. rozmawiam z ludzmi bioracymi chemie i wiem ze kazdy z nich reagowal roznie dlatego chciala bym poznac reakcje innych osob na radioterapie i ich sposoby radzenia z problemami. jesli chodzi o odzywianie jest sporo zakazow dotyczych owocow i warzyw
      • aniaurszula Re: radioterapia -pare pytan 19.03.13, 17:58
        dziekuje za zyczonka
    • endriugie Re: radioterapia -pare pytan 24.05.13, 09:40
      Jeśli poszukujesz informacji w przystępnym języku na temat radioterapii i naświetlań to polecam:

www.zwrotnikraka.pl/jak_dziala_radioterapia-118
      Jeśli chodzi o skutki uboczne naświetlań i dietę podczas radioterapii to zajrzyj też tu:

www.zwrotnikraka.pl/skutki_uboczne_zalecana_dieta-121
      A tak w ogóle to głowa do góry i powodzenia!! smile
    • Gość: ja Re: radioterapia -pare pytan IP: *.wdm.pl 08.06.18, 21:14
      Mama powinna stosowac zasypke Alatan,,,JESTEM PO RADIOTERAPII I BRACHYTERAPII nie mam podraznien ..... w miejscach naswietlania powinno byc sucho...unikac w czasie radioterapii i 2 tygodnie po ..wody tylko pudrujemy ..powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka