Dodaj do ulubionych

Potrzebuje Porady

13.11.13, 17:31
Witam MOŻE WY MI DORADZICIE mam nowotwór jajnika złośliwy . Termin na operacje mam za miesiac nie caly ale jest maly problem jestem w ciazy (to moja pierwsza ciąża) i lekaze chca usunac mi ja i potem usunąć jajnik crying bo sie boja tylko ze ja nie chce bo nie wiem czy jeszcze kiedys dostane taka szanse poniewaz drugi jajnik tez jest uszkodzony i mam metlik co robic czy narazic dziecko i siebie czy nie ryzykowac ???crying Miał ktoś podobnego może ?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Potrzebuje Porady 13.11.13, 18:24
      a co bedzie jak donosisz ciaze,urodzisz dziecko,ktore zaraz zostanie bez mamy???
      • ammazuko_powrot Re: Potrzebuje Porady 13.11.13, 21:50
        kasiak, dlaczego zakładasz, że dziecko zostanie bez mamy?
        Znam wiele kobiet, u których zdiagnozowano nowotwór w czasie ciąży, urodziły, przeszły leczenie i wszyscy maja się dobrzewink

Do autorki, nie piszesz jak zaawansowana jest ciąża, ile masz lat.
        Konsultowałaś się z innym lekarzem?
        Może spróbuj zajrzeć na forum :
        forum.gazeta.pl/forum/f,37372,Nowotwory_damy_rade_.html
        • kasiak37 Re: Potrzebuje Porady 13.11.13, 21:54
          no ale jezeli nowotwor jest zlosliwy a ciaza wyklucza (pewna nie jestem ale logika tak podpowiada) podanie chemii to co?Do tego jest to nowotwor hormonozalezny?
          • ammazuko_powrot Re: Potrzebuje Porady 14.11.13, 16:13
            kasiak, wiele zależy od zaawansowania ciąży, czasem nie wyklucza ona podania chemii, czasem można poczekać na rozwiązanie ciąży i podjąć leczenie, czasem lekarze decydują się na przyspieszenie porodu i podjęcie dalszych kroków.
            Autorka podała za mało informacji i trudno doradzić jej coś mądrego.
    • Gość: abc Re: Potrzebuje Porady IP: 212.160.172.* 14.11.13, 08:55
      W prowadzeniu ciąż pacjentek chorych na raka (nie wiem, czy tylko raka piersi, czy też innych narządów) specjalizuje się w Polsce dr Jerzy Giermek, onkolog Centrum Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie. Może powinnaś skonsultować swój przypadek u niego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka