Dodaj do ulubionych

Tantuum rosa?

29.08.04, 21:03
Hej dzieczyny. Mam małe pytaine. Zaczęła się u mnie mała infekcja, mam to
ostatnio częściej. Do wizyty u gina jeszcze trochę czasu, nie chcę znów
antybiotyków, może to tylko podrażnienie, niekoniecznie znów grzybek. Czy
przemywanie tantuum dziala?A może lactovaginal? Dzięki, jeśli któraś z Was
odpowie.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Tantuum rosa? 29.08.04, 21:14
      Natue, już na pierwszej stronie forum jest kilkadziesiąt postów o
      niechemicznych sposobach na grzyby i bakterie. Rzuć okiem kilka wątków w dołwink

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
    • graszka25 Re: Tantuum rosa? 29.08.04, 21:14
      myślę że i jedno i grugie tzn lactovaginal i tantum rosa ci sie przydadzą. jak
      na mój gust powinny pomóc. jeśli to tylko podrażnienie to powinno wystarczyć
      tantum rosa albo kup sobie nadmanganian potasu - inna nazwa "kalia", jest o
      wiele tańszy, ok 2 zł za opakowanie. jest w granulkach i po parę wsypujesz do
      wody i się podmywasz. to opakowanie starcza na wiele razy. jest równie
      skuteczny jak tantum rosa.
      pozdrawiam i życzę zdrówka
    • natue Re: Tantuum rosa? 29.08.04, 22:28
      dzięki! dopiero teraz przeczytalam, myślę, że na pewno warto odejść od chemii,
      spróbuję innych metod!
    • Gość: farmaceuta Re: Tantuum rosa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:25
      Nadmanganian???
      Powinno się go stosować w laboratorium a nie na swoim ciele, a tym bardziej w
      tak delikatnym miejscu. Kobiety skończcie w końcu z babcinymi poradami!
      Tantum Rosa to lekarstwo ze środkiem przeciwbólowym, powinno pomóc.
      Zawsze warto spytać farmaceutę, on zawsze coś poleci, może tańsze od Tantum
      Rosa.
      • very_martini Re: Tantuum rosa? 30.08.04, 11:17
        No tu mnie zaciekawiłeś, powiem Ci.
        Stosowałam i nic mi nie wyżarło... Zrezygnowałam, bo zapach niekoniecznie taki,
        jak lubię. Tantuum to chyba też nie takie nieszkodliwe cudo, bo nie wolno go
        używać za długo, co zaznacza sam Wszechwiedzący Producent. Kwas fosforowy
        również powinno się stosować w laboratorium, a można go z łatwością znaleźć w
        coca coli. Rtęć w zasadzie też powinna być trzymana z daleka od ludzi, a od
        dzici szczególnie, tymczasem konsweruje się nią szczepionki dla niemowląt, tak
        więc Twój argument jakoś do mnie nie trafia.
        A farmaceuci w aptece mają niewątpliwy interes w tym, żeby dziewczyny kupowały
        Tantum Rosa za kilkanaście zeta, a nie nadmanganian za kilka.

16%VOL
        22%VAT

• Gość: farmaceuta Re: Tantuum rosa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:06
          Argumenty co do nie stosowania są może prozaiczne:
          Przy stworzeniu roztworu za bardzo stężonego, mogą wystąpić poparzenia. Miałem
          przyjemność poznania na skórze twarzy, po nieudanym eksperymencie.
          Nie mam wykształcenia medycznego, abym mógł się wypowiadać jako autorytet, ale
          nie mam przekonania do stosowania nadmanganianu, z tego powodu odradzam
          wszystkim.
          Nadmanganian warto stosować do pozbycia się grzybów, bakterii ale nie na skórze.
          Jest w tym zadaniu bardzo, bardzo skuteczny, dlatego, wg mnie nie odpowiedni
          dla ciała ludzkiego.

Co do rtęci to sprawa nie jest taka prosta, musielibyśmy teraz zapoznać się ze
          szczegółowym działaniem na ludzki organizm, ale nie jest to takie proste, a tym
          bardziej nie jest to temat na forum o zdrowiu kobiety.
          Podobnie jest ze związkami stosowanymi w żywności, ale w tym
          przypadku: "Niewiedza jest błogosławieństwem"

Konkludując:
          Lecząc dolegliwości narządów rodnych wywołane zachwianiem naturalnej flory
          bakteryjnej warto jest sięgać po środki pochodzenia roślinnego. Są one
          stosunkowo tanie, a pomimo tego skuteczne. Jest to związane z lobbingiem
          farmaceutycznym, lepiej jest promować środki droższe, ponieważ na nich można
          więcej zarobić.
          Ale do stosowania naturalnych środków very_martini nie muszę cię przekonywać,
          skoro zamieszczasz link do tego forum.
          • very_martini Re: Tantuum rosa? 30.08.04, 20:07
            >Przy stworzeniu roztworu za bardzo stężonego, mogą wystąpić poparzenia. Miałem
            >przyjemność poznania na skórze twarzy, po nieudanym eksperymencie.

No bo trzeźwo myślącemu człowiekowi powinno wystarczyć, że poczuje ten piękny
            zapach i już będzie wiedział, że to trzeba rozcieńczyć!

>Nie mam wykształcenia medycznego, abym mógł się wypowiadać jako autorytet
            ksywka sugeruje, że mógłbyśwink

>Co do rtęci to sprawa nie jest taka prosta, musielibyśmy teraz zapoznać się ze
            >szczegółowym działaniem na ludzki organizm, ale nie jest to takie proste, a
            >tym bardziej nie jest to temat na forum o zdrowiu kobiety.

Są źródła, w których pojawiają się doniesienia o przypadkach rozwinięcia się u
            dzieci autyzmu z powodu zawartości metali ciężkich w szczepionkach, i nie są to
            super expressy i insze fakty. Nie każdy kilkumiesięczny organizm jest w stanie
            sobie poradzić z rtęcią, a na pociechę mogę Ci powiedzieć, że w Polsce stosuje
            się szczepionki zakazane poza granicami naszego pięknego kraju z powodu zbyt
            wysokiej zawartości rtęci, ołowiu i innych tego typu cudeniek.

>Podobnie jest ze związkami stosowanymi w żywności, ale w tym
            >przypadku: "Niewiedza jest błogosławieństwem"
            Nie w przypadku wstrzykiwania do organizmu Twojego dziecka rtęciwink Ale masz
            rację - ja też nie chcę wiedzieć, co na mnie dybie w czekoladzie, bo już dawno
            przestałam się łudzić, że to ma zawartość kakao wyższą niż 1%smile

Konkludując:
            >Lecząc dolegliwości narządów rodnych wywołane zachwianiem naturalnej flory
            >bakteryjnej warto jest sięgać po środki pochodzenia roślinnego. Są one
            stosunkowo tanie, a pomimo tego skuteczne. Jest to związane z lobbingiem
            farmaceutycznym, lepiej jest promować środki droższe, ponieważ na nich można
            więcej zarobić.

Oczywiście. Podpisuję się rękoma i nogami! Tylko większość lekarzy i żadna
            firma farmaceutyczna nie ma interesu w tym, żeby z grzybicy wyleczyć raz a
            dobrze, czego może dokonać niejeden naturopata.

>Ale do stosowania naturalnych środków very_martini nie muszę cię przekonywać,
            >skoro zamieszczasz link do tego forum.

Hehewink

16%VOL
            22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka