Gość: misia IP: *.icpnet.pl 11.09.04, 17:15 co oznacza USG i jego opis-jajnik lewy - z drobnymi pecherzykami, jajnik prawy - z drobnymi pecherzykami ..........? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: usg-wynik? 11.09.04, 18:00 Są to pęcherzyki graffa,jeden z nich lub dwa dojrzewa ,pęka i dochodzi do zapłodnienia .To tak w małym skrócie. Chcę zajść tak jak słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: usg-wynik? IP: *.icpnet.pl 12.09.04, 13:49 hm, ale boje sie czy to nie PCO ( ze duzo tych pecherzykow)?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: usg-wynik? 12.09.04, 17:52 nie wiadomo ile ich koleżanka ma,ale to normalne, że jest ich po kilka (nawet kilkanaście) a dojrzewa 1, 2, a tamte znikają. Ja ostatnio miałam opis, że na prawym jajniku pęcherzyk dojrzewający 12mm, na lewy- z drobynymi pęcherzykami dług. 31mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_lenka Re: usg-wynik? IP: *.euronet.net.pl 13.09.04, 01:27 nie napisałaś w którym dniu cyklu było robione usg . przy pco są drobne pęcherzyki na obwodzie jajnika , bez cech dominujących . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: usg-wynik? IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 09:08 mialam robione w 13 dc.......lecz moje cykle sa po okolo 36, 40 dni! czyli jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: usg-wynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 09:46 Czasami tak jest że jajnik przymierza się do owulacji, rezygnuje, potem przymierza się drugi raz. W takich przypadkach cykl rzeczywiście może być długi. Kiedyś mi się to zdarzyło, a że regularnie mierzyłam temperaturę to wykrycie procesu było bardzo proste. Odpowiedz Link Zgłoś