Dodaj do ulubionych

znów endometrioza?

IP: *.cheeloo.net 12.02.16, 12:22
Mam endometriozę. W 2015 roku w maju przeszłam operację usunięcia torbieli. Stopień I. Brak innych ognisk i zrostów. Brak zaleceń.
No i było fajnie aż do teraz? A może panikuje?
Miesiączkę dostałam 5 lutego. Była krótka ( 3 dni) ale wyjątkowo bolesna. W senie miałam gorsze ale ta była najgorsza od operacji.
Wczoraj miałam ból okołoowulacyjny z PRAWEJ STRONY ( trzeci raz od maja 2015 )
- 7 dnia cyklu!!!
Bóle owulacyjne mam od 10 lat wiec nie ma opcji co do pomyłki. W życiu zdarzyło mi się 3 X aby przyszły tak wcześnie.
Dziś kłuje mnie z LEWEJ strony. No i boję się, czy to nie torbiel endo znów - do tego mam mdłości. TERAZ straszne. I boli żołądek wyżej.
O zatruciu nie ma mowy. Ciąża odpada.
Muszę iść do lekarza ale dopiero w marcu, po wypłacie. Nie mam 150 zł. ( tyle bierze mój lekarz, jedyny sensowny w okolicy)
Nie mogę tego ogarnąć Mam słabe AMH: 0,2 - dużo cykli bezowulacyjnych a tu nagle bach? Może to jednak bardziej cysta skoro po bólach okołoowulacyjnych boli? A może panikuje i przejdzie?
W sumie miałam jedno i drugie.
Wiem, że mi nie wywróżycie. Tak się tylko zastanawiam aby rozjaśnić umysł.

Mam jednak pytanie, na które może ktoś coś odpowiedzieć:
Co oznacza fakt, że piersi bolą po miesiączce?
Zawsze miałam tak, że przed okresem piersi były nabrzmiałe i bolały, na początku okresu też a potem wszystko mijało, piersi flaczały, stawały się bezbolesne...no a moje nadal bolą przy dotyku. Wiem, że w sumie miałam krotki okres ale - hormony?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: znów endometrioza? IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 19.02.16, 17:17
      Endometrioza jest choroba przewlekla. To,ze usunieto Ci torbiel noe znaczy,ze nie zrobi sie znowu kolejna. Jak wiadomo ogniska endometriozy miga byc na jajnikach, macicy, pecherzu, otrzewnej, jelitach. Czy bierzesz jakies leki na endometrioze? Bo to dziwne,ze lekarz nie wdrozyl leczenia.
      • Gość: autoka Re: znów endometrioza? IP: *.cheeloo.net 20.02.16, 13:30
        Nie, nie biorę nic. dostałam pigułki anty z info : że jak chcę i się boję to mogę sobie brać ale lekarz nie widzi powodu.
        Sprawy się pokomplikowały bo te bóle piersi...dostałam plamień w 14 d.c może wcześniej i plamię nadal ( 16 d.c a może 3 d.c nie wiem już) Piersi po tym mniej bolą ale coś jest nie tak. Boli mnie głowa, mam mdłości i w ogóle..podejrzewam prolaktynę bo to mi przychodzi do głowy. W pon zrobię badania i idę do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka