Dodaj do ulubionych

Rak narządów rodnych

IP: *.top / 62.148.95.* 24.11.04, 11:39
Moja mama choruje na raka jajnika. Jest po operacji, dwóch chemioterapiach -
bez skutku. Poszukuję forum lub osób, z którymi mogłabym porozmawiać na ten
temat - osób chorych lub takich, którzy opiekują sie bliskimi chorymi. Nie
wiem jak rozmawiac z mamą, a moze jej tez by było łatwiej gdyby porozmawiała
z kimś kto przezywa to co ona.
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinosia Re: Rak narządów rodnych IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 13:12
      witaj, polecam Ci www.onkolink.pl, tam jest grupa dyskusyjna na którą trzeba
      się zapisać. Grupa działa na zasadzie wysyłania i otrzymywania maili. Można
      poznac ludzi pośrednio bądź bezpośrednio dotkniętych chorobą nowotworową,
      uzyskac porady, wsparcie. Odpowiadają też lekarze onkolodzy. Pozdrawiam - aga
      • Gość: ewa80 Re: Rak narządów rodnych IP: *.top / 62.148.95.* 24.11.04, 13:50
        Bardzo dziękuję,
        rzeczywiscie świetna strona. Jeszcze raz dziękuję za szybką odpowiedź.
        Pozdrawiam-Ewa
    • Gość: Ala Re: Rak narządów rodnych IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 24.11.04, 14:22
      Serdecznie witam.Mam inny problem ,czerniak złośliwy-nowotwór skóry.Nie jest
      tak prosto rozmawiać.Jest się bezgranicznie załamanym,cz,lowiek nie boi się o
      siebie ,ale o bliskich, o ich przyszłość ,czy sobie poradzą. O sobie nie chce
      się nawet myśleć.Rozmawiaj wiele nie pokazywać trzeba swojego przygnębienia,to
      najbardziej boli. Rozmawiaj,ozmawiaj, ciągle o wszystkim .Czytałam że na
      zachodzie pojawił się lek na zmniejszenie stopnia przerzutów , do wiedz się
      dokładnie . Całuje ,trzymajcie sę obie.
      • Gość: ewa80 Re: Rak narządów rodnych IP: *.top / 62.148.95.* 24.11.04, 14:46
        Ja zawsze myslalam, ze dopoki mama bedzie wiedziala ze jest mi bardzo potrzebna
        to bedzie walczyla - i powtarzalam jej ciagle, ze jak ona umrze to ja tez.
        Dzisiaj wlasnie siostra mamy prosila mnie zebym z nia porozmawiala, bo ja
        bardzo dreczy ta mysl co ze mna bedzie.
        Ale nie wiem czy bede umiala - mama bezblednie rozszyfruje u mnie klamstwo, a
        prawda jest taka, ze chociaz jestem juz dorosla- mam 24 lata to nie wyobrazam
        sobie zeby mialo mi mamy zabraknac.
        Odkad zachorowala moj najwiekszy koszmar senny jest taki, ze nie moge sie z nia
        w zaden sposob skontaktowac, nie moge sie dodzwonic itp.
        Nie radze sobie z tym i wkurza mnie to ze sie nad soba uzalam, z powinnam
        zrobic wszystko, zeby mamie bylo lzej.
        Pozdrawiam i zycze powodzenia - trzymam kciuki. Bede wdzieczna za kazde slowo.
        • Gość: kalinosia Re: Rak narządów rodnych IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:46
          dziewczynki, ja sama chorowałam na raka szyjki macicy. Wiem co to za choroba,
          ale wiem, że z nią można wygrać, a ja jestem tego przykładem smile. Słuchaj, jest
          też taki nasz czat na onecie, w tematycznych "rak_piersi". To, że taka nazwa,
          nie znaczy, że tylko o raku piersi tam gadamy. Spotykają się tam osoby dotknię
          te każdym nowotworem oraz bliscy osób chorych. Tworzymy taką rodzinę, która
          ciagle się powiększa. Wspieramy się, pocieszamy, dzielimy smutkami i
          radościami, pomagamy. Wiekszośc z nas zna się nawet w realu smile. Także
          serdecznie Cię do nas zapraszam smileCzat zaczyna "żyć" po 21, w dzień raczej tam
          nikogo nie ma. Mój nick na czacie to agi760 smile
          • Gość: ewa80 Re: Rak narządów rodnych IP: *.top / 62.148.95.* 25.11.04, 09:41
            Wlasnie czegos takiego potrzebuje.
            Dołącze do Was w poniedzialek.
            Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, mam nadzieję, że pogadamy w poniedziałek.

Pozdrawiam
            Ewa
      • saraanna Re: Rak narządów rodnych 24.11.04, 23:49
        Ala napisz na moj adres gazetowy jak chcesz pogadac.
    • Gość: arna Re: Rak narządów rodnych IP: *.local4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:55
      www.onkolink.pl to swietna strona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka