Dodaj do ulubionych

Żele intymne

03.11.14, 16:53
używamy z chłopakiem żeli intymnych i zastanawiam się czy one na pewno nie są szkodliwe np. dla flory bakteryjnej pochwy czy coś? bo jednak jakby nie patrzec to nawet po umyciu się w środku zostaje trochę tego żelu... co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • badencja Re: Żele intymne 07.11.14, 15:39
      nie wydaje mi się, zeby były szkodliwe skoro są przeznaczone wlasnie do tego, gdybyście używali czego innego to może i by zaszkodziło, ale żele chyba nie... grunt to umyć się po seksie z ich użyciem i powinno być ok
      • pyk-nik Re: Żele intymne 20.11.14, 22:02
        my z mężem używamy czasem oliwki, takeij jak dla dzieci i nic się nie dzieje, żadnych infekcji przy tym nie mam
        • anikssa Re: Żele intymne 24.11.14, 19:03
          serio? nie wpadłabym na to ;)
    • raj-ana Re: Żele intymne 26.11.14, 22:44
      a jakich żeli używacie? które są wg was najlepsze?
      • anikssa Re: Żele intymne 27.11.14, 13:33
        ja lubię sylikonowy z unimila- fioletowe opakowanie
      • sandriks Re: Żele intymne 29.11.14, 10:20
        tylko takich z apteki, boję się używać tych durexów czy innych, boje się, że dostane od nich jakiejś infekcji
    • Gość: mma-mma Re: Żele intymne IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.14, 09:40
      jeśli za pierwszym razem nie ma żadnej reakcji uczuleniowej to póxniej nie będzie problemu, zawsze można zrobić próbę na ręce.Ja używam durexa-też w fioletowej tubie. Ale w ogóle miewam problemy z suchości i na co dzień mam provag żel-spokojnie może służyć jako lubrykant- a jest apteczny...
    • Gość: Volinka00 Re: Żele intymne IP: *.toya.net.pl 31.03.15, 01:13
      Zawsze podczas współżycia można stosować żel z lacibiosu. Nie zawiera SLS, SLES, więc nie podrażnia i nie uczula. Jest hypoalergiczny, a że ma w składzie kwas mlekowy i chlorheksydynę to chroni przed infekcjami intymnymi. Więc jest bezpieczne nawilżenie i ochrona.
      • Gość: ZelkaKA Re: Żele intymne IP: *.ostnet.pl 24.05.16, 21:18
        Testowałam kilkanaście już żeli intymnych i mam swoje ulubione. Ulubione to nawet za mało powiedziane ! mam już takie które w pełni mnie zadowalają. Nie kupię już żadnych dureksów z drogerii bo szkoda mi kasy wyrzucać w błoto. Od kilku miesięcy jestem wierna profesjonalistom Do zabaw z akcesoriami z silikony u używam tylko i wyłącznie Pjur Aqua Bottle na bazie wody www.erotyczny24.pl/pjur-aqua-bottle-10 0ml-p-816.html
        Jeśli potrzebuje coś do długotrwałego nawilżenia to biorę pjur Woman Bottle www.erotyczny24.pl/pjur-woman-bottle-30-ml-p-2923.html
        Do zadań specjalnych typu żel do łechtaczki polecam www.erotyczny24.pl/zel-stymulujacy-lechtaczke-intense-30ml-p-994.html
    • Gość: melkaa Re: Żele intymne IP: *.play-internet.pl 31.12.17, 17:06
      a znacie ten żel Mucovagin? ja sobie jego kupiła, nie tylko nawilża , nie zawiera hormonów, parabenów, ma działanie też lecznicze mucovagin.pl/mucovagin-zel
    • Gość: talinka Re: Żele intymne IP: 212.191.4.* 26.06.18, 15:26
      Zależy jakich dokładnie żeli używacie. Bo moim zdaniem lepsze są preparaty apteczne, które nie maja negatywnego wpływu na sex i zdrowie intymne - nie tylko nawilżają pochwę, ale też ułatwiają stosunek. Cenowo one chyba wychodzą podobnie, co te popularne żele intymne, które można kupić w drogeriach. Jedyny mankament - są one dostępne przede wszystkim w aptekach (jak tu www.apteka-melissa.pl/kategoria/sex-i-zdrowie-intymne,0.html ), ale zdecydowanie warto w ten sposób zadbać o swoje zdrowie.
    • edyta_1990 Re: Żele intymne 18.08.18, 07:40
      Nie rozumiem po co używać żele jak się jest młodym. Ja mam niespełna 30 lat i kiedy jestem gotowa do seksu to cipkę mam i wszystko w niej i na niej tak mokre że nieraz to aż mnie to przy obcym mężczyźnie krępowało póki nie zrozumiałam że facetów to kręci. Kobiety po przekwitaniu mają naturalną suchość pochwy i wtedy że ma sens.
    • Gość: irli Re: Żele intymne IP: *.91-185-185-0.net.eco.atman.pl 19.02.20, 11:22
      Ten libi gel to coś takiego jak Durex intense czy coś innego?
      • kozamat Re: Żele intymne 19.02.20, 14:12
        Trochę inny. W zasadzie to całkiem inny chociaż oba żele zwiększają odczucia intymne. Nie wiem który w sumie bardziej lubię bo oba mają swoje plusy. Durex intense ma fajna konsystencję to taki żel. Aczkolwiek jest drogi i niewydajny. Dość szybko się kończy. Z kolei libi gel rónwież poprawia doznania intymne ale jest o wiele bardziej wydajny. Większy tak więc pomimo większej ceny na więcej starcza. Moim zdaniem warto jest wypróbować sobie oba i zobaczyć co będzie lepsze W koncu każdy inaczej na to reaguje.
    • edyta_1990 Re: Żele intymne 02.08.20, 11:06
      uważam że należy używać tylko żeli poślizgowych na bazie wody bo te z silikonem nawet po podmyciu się powodują że dalej pochwa jest lepka, są trudno zmywalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka