Dodaj do ulubionych

Labioplastyka

22.01.26, 21:46
Hej. Czy są tutaj dziewczyny, które miały labioplastykę ? Jeśli tak, to ile dochodziłyście do siebie ? robiłyście na NFZ czy prywatnie ?
Obserwuj wątek
    • tatiananastazja88 Re: Labioplastyka 27.01.26, 10:48
      Nikt nie odpowie ?
    • ania_92_loginfajny Re: Labioplastyka 27.01.26, 12:58
      nie miałam jeszcze labioplastyki, ale temat przerobiłam dość dokładnie, bo po dwóch porodach też rozważałam – więc dorzucę swoje 3 grosze z perspektywy mamy po przejściach.

Z tego co czytałam i z rozmów z dziewczynami (i jedną ginekolożką), rekonwalescencja to zwykle ok. 2–4 tygodnie, przy czym pierwsze 7–10 dni są najbardziej „upierdliwe” (obrzęk, pieczenie, siedzenie jak na szyszkach 🙈). Do pracy biurowej część dziewczyn wraca po ok. 10–14 dniach, ale sport, seks i joga raczej dopiero po 4–6 tygodniach.

NFZ z tego co wiem da się, ale tylko jeśli są wskazania medyczne (otarcia, ból, nawracające infekcje). W praktyce: długie kolejki i mało kto się kwalifikuje.
      • tatiananastazja88 Re: Labioplastyka 27.01.26, 13:17
        Cześć, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź smile No właśnie myślałam nad tym NFZ i właśnie czytałam, że bardzo ciężko jest się zakwalifikować dlatego mam gdzieś fundusze na zabieg prywatnie. Druga sprawa to też bardzo ważne jest znalezienie dobrego lekarza, który się tym zajmuje. Nie byle kogo. Mówiła Ci coś jeszcze w tym temacie ta ginekolożka ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka