Dodaj do ulubionych

Ciagle bole jajnika

09.05.02, 09:12
Juz prawie 5 miesiecy meczy mnie bol prawego jajnika. Jak zauwazylam bol nasila sie mnie wiecej
w 4-15 dniach cyklu. Ponadto bol ten byl rowniez silniejszy podczas przyjmowania przeze ,mnie
Clostilbegytu ( bralam go przez 5 dni jednego z cykli) i Tri-minuletu ( bralam go rowniez przez 1 cykl ).
Wyniki morfologii krwi, OB i CRP nie wskazaly zebym miala jakis stan zapalny.
Badania ginekologiczne nie wskazuja na zadne zmiany ( zadnych torbieli) poza obrzekiem prawego
jajnika. USG dopochwowe rozwniez nie wskazalo zadnych zmian poza powiekszeniem prawego
jajnika ( ma rozmiar 39 mm x 26 mm) Srodki przeciwbolowe ktore mialy mi pomoc w mojej
dolegliwosci ( najpierw Toralgin- czopki a pozniej Diclofenac - czopki) niestety mi nie pomagaja.
Bole i tak nie przechodza . W zasadzie malo jest momentow kiedy mnie nie boli. Ku mojemu
zmartwieniu ostatnio zaczynam rowniez odczuwac bole z lewej strony.
Co to moze byc i jakie badania powinnam zrobic.?? Przepraszam za glupie i histeryczne pytanie: ale
czy to moze byc jakis nowotwor ( te ciagle bole sprawiaja ze do glowy przychodza mi juz nawet takie
mysli).
Z gory dziekuje za odpowiedzl.
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Ciagle bole jajnika 13.05.02, 04:44
      Nie, raczej nie jezt to objaw nowotworu. Moze byc to zwiazane ze stymulacją
      jajeczkowania, ewentualnie można rozwazać endometrioze( również jako przyczyne
      kłopotów z zajsciem w ciażę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka