Dodaj do ulubionych

katar i ciąża

IP: *.tauzen.net 31.12.04, 02:00
co robic kiedy zatkany nos uniemozliwia spanie?
jestem juz na skraju załamania nerwowego.
wdychałam juz chrzan, cebule, czosnek, nawet paste colgate. nic nie pomaga.
w dodatku zasycha mi okropnie w gardle od oddychania przez buzie.
znacie jakies skuteczne domowe sposoby?
chyba ze sa jakies nieszkodliwe leki...
Obserwuj wątek
    • Gość: alusia Re: katar i ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 08:59
      Ja będąc w ciąży w pierwszym trymestrze przeszłam anginę i leczyłam ją
      antybiotykiem OSPAMOX (to tak na pocieszenie). Potem w II trym. dopadło mnie
      zapalenie zatok i na ten wstretny katar pomogły mi tabletki homeopatyczne
      RHINALLERGY (co prawda są na alergie sezonowe i katar sienny, ale pomogły). Tak
      stricte na katar firma BOIRON oferuje tabletki CORYZALIA - tez stosowałam i też
      były skuteczne - powodowały, ze wydzielina po prostu wydobywała się na
      zewnątrz. Na poczatku ssie się je co godzinę, a jak juz pojawi sie poprawa
      przerwę w ssaniu sie wydłuza. Poza tym mozesz spróbowac inhalacji z olejku
      OLBAS.
      Powodzenia smile
      • Gość: nałęczowianka Re: katar i ciąża IP: *.tauzen.net 31.12.04, 10:26
        dzięki alusia, cenne rady.
        nie spalam calą noc przez ten katar i z rana udałam sie do lekarza. rzuca mi
        sie już na oskrzela, mozliwe, ze tez bede musiala wziąść antybiotyk. bardzo
        tego nie chce, wiec powalcze dzisiaj jeszcze z syropami i inhalacjami. nie wiem
        za jakie grzechy ja tak cierpię. przeciez tak na siebie uważałam... nie
        rozumiem.
        • Gość: l79 Re: katar i ciąża IP: *.crowley.pl 31.12.04, 12:51
          sa jeszcze homeopatyczne spreje do nosa na katar, no i calkiem nieszkodliwe
          krople i spreje z woda morska lub solanka, ktore uplynniaja wydzieline w nosie
        • radowinkaala Re: katar i ciąża (od alusi) 31.12.04, 12:56
          Widać tak miało być. Nie martw się, tylko się kuruj. Z dzidzią wszystko będzie
          ok. Nawet, gdybyś musiała brać antybiotyk, to lekarz zaleci bezpieczny dla
          kobiet w ciąży. Jeżeli będziesz umiała, to jaknajczęściej czyść nos. Ja jeszcze
          stosowałam do nosa kropelki NASIVIN dla dzieci - one wysuszają śluzówkę.
          Trzymaj się i głowa do góry
          Pozdrawiam - Alina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka