Dodaj do ulubionych

Czy ktoś poleca Diane 35?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:27
Mam pytanie do osób które stosowały Diane 35. Jestem dwa miesiące po porodzie
i obsypało mnie strasznym trądzikiem. Na wizycie kontrolnej ginekolog
zaproponował mi (jak skończe karmic piersią) Diane 35 na moje problemy z cerą.
Nie wiem czy się na to zdecydować bo czytałam wiele negatywnych opini na temat
tych pigułek, ale może którejś z Was pomogły i nie miała skutków ubocznych po
zakończeniu ich brania. Obecnie jestem załamana stanem mojej cery. Proszę o
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • kkkkk4 Re: Czy ktoś poleca Diane 35? 03.02.05, 10:41
      Dwa miesiące po porodzie masz w organizmie burzę hormonalną. Myślę, ze nie
      potrzebujesz pigułek - bo i tak wkrótce wszystko wróci do normy. Na trżdzik
      spróbuj zwykłej maści i pij bratek- super efekt. O Diane słyszałam wiecej złego
      niz dobrego, ale na pewno są osoby, które sobie chwalą. Ja bym Ci doradzała
      jakieś lżejsze pigułki z mała ilością hormonów (o ile wogóle chcesz brać
      pigułki z powodów antykoncepcyjnych a nie tradzikowych). Ja własciwie nigdy nie
      miałam kłopotów z cerą (czasem krostki przed okresem) ale po Harmonecie było
      ok. Pamiętaj, ze gin zawsze Ci wcisnie pigułki- bo oni z tego żyją.
      • Gość: Kasia Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:47
        Dzięki za radę. A jaką maść polecasz przy karmieniu piersią? Chyba nic nie mozna.
    • elapiotrus Re: Czy ktoś poleca Diane 35? 03.02.05, 10:56
      Brałam Dianę bardzo długo. Dwa razy w miesiącu bolała mnie głowa, ale ogólnie
      bez dołów i bez zmian skórnych , a wcześniej miałam, oj miałam...
      Dwa tygodnie po odstawieniu zaszłam w ciążę. NAGLE! Choć miałam nigdy w zyciu
      tego nie doświadczyć.
      Chwalę więc Dianę. Ale polecam kontrolne badania!
      pozdrawiam
      Ela
      • Gość: anna Stosowałam Diane przez ok 8 miesięcy IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.02.05, 11:05
        Brałałam Diane przez ok 8 miesięcy głównie z powodu wyprysków na czole które
        pozostały mi po Rigevidonie.Cera bardzo mi się poprawiła ale po pół roku
        zaczęłam mieć bóle migrenowe głowy,często było mi niedobrze, zdarzały się
        wymioty.Musiałam odstawić ale stan cery się nie pogorszył.Możesz więc
        spróbować, tylko,że lekarz powiedział mi, że cera poprawia się dopiero po ok
        pół roku stosowania i tak mniej więcej było!Pozdrawiam
    • Gość: RITA Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.server.ntli.net 03.02.05, 11:16
      dla mnie rewelacja. brałam kilka lat. cera jest dalej śliczna chociaż
      odstawiłam w maju. nie miałam żadnych skutków ubocznych.
      polecam
    • Gość: Ewelina Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.238.82.144.adsl.inetia.pl 03.02.05, 11:18
      Brałam Diane 35 przez 8 miesięcy. Lek ten wpłynął na stan mojej skóry
      rewelacyjnie, wszystko poznikało, a cera zrobiła się gładka. Nie miałam prawie
      żadnych skutków ubocznych, oprócz tego, że moje libido spadło prawie do zero
      podczas brania tych pigułek i nie miałam wogóle ochoty na seks. Trzy tygodnie
      temu odstawiłam Diane35 i jak narazie nic się nie dzije, oprócz tego że mój
      apetyt na seks wrócił.
    • Gość: paguwa Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:31
      ja brałam diane przez jekies 5 miesiecy , lekarz przepisal mi z powodu zbyt
      wysokiego testosteronu , a co za tym idzie zbyt silne owłosienie , trądzik ,
      brzydka cera. Owszem stan cery sie poprawil , wydepilowane czy ogolone wloski na
      nogach odrastaly duzo wolnie, piersi byly pełniejsze ale za to wpadłam w
      straszny dół psychiczny , nie mialam na nic ochoty , nie mówiac już o sexie ,
      ciągle maialm zmienne nastroje i wszystko było źle , prawie że depresja. Po
      odstawieniu cera się pogorszyla i dlugo trwało zanim mój organizm wrócił do
      normy , własciwie jeszcze nie wszystko jest ok.
      po tym wszystkim nigdy nie wezme diane do ust, nie chce po raz kolejny wpakować
      się w taką pułapkę więc zastanów sie czy warto rtyzykować.Lepiej udać sie do
      dermatologa po jakieś lek typowo na trądzik , niż brać diane, to naprawde bomba
      hormonów i moż esie okazać że dla twojego organimzu jets tego z awiele , szcz ze
      po ciąży w twoim organiźmie trwa burza hormonalna.
      • urbanchaos Re: Czy ktoś poleca Diane 35? 03.02.05, 11:41
        1,5 roku od dermatologa
        4 lata nieregularynych cykli,nie mogę zajść w ciążę,depresja,torbiele wieczne
        a tak było normalnie przed...
        • kkkkk4 Re: Czy ktoś poleca Diane 35? 03.02.05, 12:02
          O maści najlepiej spytaj w aptece (każdy farmaceuta doradzi) , może zwykłe
          benzacne- mi to pmagało najlepiej albo takie plasterki vichy ale nie wiem czy
          mozna przy karmieniu bo ja sie dopiero staram o dzidzie crying(
          A jescze mi sie przypomniało, że jest taki dobry leka na trądzik Zineryt i jego
          mozna było stosowac w ciaży (wiem bo promowałam u ginekologów) więc chyba i w
          czasie karmienia. Lek był naprawde skuteczny ale mi sie wydaje, zę na razie
          poczekaj, moze nie bedziesz potrzebowała zadnych kuracji i cera sama się
          poprawi.
    • Gość: gosia Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.vub.ac.be 03.02.05, 12:59
      Bralam Diane poltora roku, odstawilam 3 tygodnie temu. W samopoczuciu nie widze
      wiekszej zmiany (ani po odstawieniu ani wczesniej kiedy zaczelam brac). Cera
      wygladzila mi sie po kilku miesiacach brania, teraz po odstawieniu problemy
      wracaja, choc jak na razie w lagodniejszej formie.
      Tak jak dziewczyny pisaly, mysle ze powinnas poczekac z Diane az sie hormonalna
      burza uspokoi, sprobowac srodkow dermatologicznych.
      Nie umiem sie wypowiedziec, czy jesli szukasz antykoncepcji to powinnas brac
      Diane (rozwiazujac tym samym problem cery). Sama sie waham co dalej robic, czy
      brac inne pigulki, czy wrocic po przerwie do Diane, czy moze wogole odstawic
      hormony. Szkoda, ze nie ma dostepnych na ten temat artykulow, ale nie
      finansowanych przez Scheringa itp.
      Pozdrawiam
      • Gość: martuska Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.gl.digi.pl / 213.227.72.* 04.02.05, 21:05
        a co ktos powie na temat diane 35 jako srodek zapobiegania ciąży biore od 4
        miesiecy i słyszałam różne opinie ze nie są zadobre...i duzo osób przy ich
        zarzywaniu zaszło w ciaże czy to prawda ze są lepsze jako środek na trądzik niz
        jako środek antykoncepcyjny??!!
    • Gość: krakuska Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:33
      Ja brałam Diane z powodu zbyt wysokiego poziomu testosteronu, silnego owłosienia
      i silnych bóli menstruacyjnych. Zażywałam najpierw przez 5 miesięcy potem 6
      miesięcy przerwy, potem znowu przez 6 miesięcy. Teraz mam przerwę.
      Moja cera bardzo się poprawiła przez ten czas, włosy przestały mi się
      przetłuszczać. Ale na początku każdego opakowania było mi niedobrze, miałam
      mdłości,za to bóle miesiączkowe zniknęły, ale owłosienie zostało. Poziom
      testosteronu obniżył się nieznacznie. Nie wiem czy się zdecydować znowu na te
      tabletki - mój pociąg seksualny prawie wtedy nie istniał, ale moje nastroje były
      ustabilizowane. Tak więc prawie tyle samo plusów co minusów.
    • Gość: gosia Re: Czy ktoś poleca Diane 35? IP: *.toya.net.pl 05.02.05, 22:03
      wszystko zależy od indywidualnych reakcji organizmu. ja biorę diane od ponad
      dwóch lat z krótką przerwą (wziełam depo-prowerę - to był horror)po trzech
      miesiącach wróciłam do diane i jestem zadowolona. Bóle głowy i miesiączkowe
      miałam także przed braniam diane i to się niestety nie zmieniło, ale cykle są
      regularne, ładna cera, a apetyt na seks nie zmienił się (jest tak samo duży jak
      przed braniam diane), podsumowując - polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka