Dodaj do ulubionych

Guzek na nodze

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.05, 11:12
Mam do Was pytanie...Czy możecie mi powiedzieć co to jest i jak się tego
pozbyć.Mam na nodze guzek z małym ujściem.Gdy się go naciska (np. jak
pryszcza) wychodzi z niego biała masa, która strasznie, ale to strasznie
śmierdzi...Guzek po wyciśnięciu robi się mniejszy a potem znowu rośnie i tak
wkólko...Poradżcie jeżeli miałyscie coś takiego, co z tym zrobić i jak się go
pozbyć.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • lipa55 Re: Guzek na nodze 15.02.05, 11:30
      nie wiem co to jest, ale brzmi tak paskudnie, ze ja już dawno okopałabym się u
      lekarza!
      • Gość: mimi Re: Guzek na nodze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.05, 11:33
        tak, byłam u lekarza...przepraszam zapomniałam dodać. Byłam u chirurga i
        powiedział WYCIĄĆ! Ale ja chciałabym się dowiedzieć ponad to czy istnieje inna
        metoda usunięcia tego lub też czy ktoś to miał i poddał się usunięciu...
        • lipa55 Re: Guzek na nodze 15.02.05, 11:35
          a czy chirurg powiedział, jak to się nazywa?
          a zresztą, mniejsza o nazwę
          jeśli masz coś, co nie dość, że ropieje, to jeszcze odrasta, to natychmiast się
          tego pozbądź!
          • Gość: mimi Re: Guzek na nodze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.05, 11:39
            Właśnie to moja wina, bo z tego wszytskiego nawet nie wiem co to jestsad Jednak
            boję się tego usunąć...Boję się interwencji lekarza...Dlatego zwracam się na
            formu z zapytaniem czy ktoś już coś takiego miał, czy ewnetulanie zna nazwę i
            czy taki zabieg usunięcia jest prosty czy raczej skomplikowany...i kurcze co to
            w ogóle jest??!!
            • lipa55 Re: Guzek na nodze 15.02.05, 11:44
              a nie możesz tego ustalic u lekarza?
              na pewno wpisał rozpoznanie do karty

• Gość: mimi Re: Guzek na nodze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.05, 11:53
                w karcie jest tylko przekątna tego guzka, a chirurg była bardzo niemiłysad
                • lipa55 Re: Guzek na nodze 15.02.05, 12:01
                  dziewczyno,
                  naprawdę nie zwlekaj
                  jelsi nie odpowiedal ci ten lekarz, to idz natychmiast do innego
                  dowiedz wie dokladnie, co to jest
                  zabieg bedzie prawdopodobnie taki sam, jak wycinanie brodawki, ale nie mozesz
                  tego lekcewazyć!!!!!!!!!!!
      • Gość: lola Re: Guzek na nodze IP: *.warsnet.pl 16.02.05, 12:14
        mi to wyglada na kaszaka,wychodzi taka biala maz!!potem sie to spowrotem
        nawraca,dlatego trzeba to wyczyscic!!!
    • Gość: mimi Re: Guzek na nodze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.05, 18:06
      Pomóżcie, może któraś z Was to miała lub o czymś takim słyszała
      • mandi.ole Re: Guzek na nodze 15.02.05, 18:25
        a może to jest jakiś czyrak??
        słuchaj, idź do innego lekarza i pozbądź się tego, póki jeszcze jest jeden,
        albo póki się nie powiększy
      • annb Re: Guzek na nodze 16.02.05, 12:19
        wytnij
        chirurg ci to oczyści, załozy sączek, ropa wyjdzie
        nei masz się co zastanawiac
    • Gość: mimi Re: Guzek na nodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:34
      Dziewczyny pomóżcie! Czy któraś z Was miała coś podobnego lub o tym słyszała?
      Będę wdzięczna za wszelkie porady
      • annb Re: Guzek na nodze 21.02.05, 10:42
        dziewczyno a niby skąd o tym wiem?
        idz do chirurga, niech ci oczysci i załozy saczek
        jak nic z tym nie zrobisz tylko bedziesz czekać na dobre rady może dojśc do
        zakażenia!!
        • Gość: mimi Re: Guzek na nodze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 22:08
          ANNB czy możesz mi powiedzieć coś więcej o tym zabiegu?
    • Gość: mimi Re: Guzek na nodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:02
      A czy ten zabieg robi się pod znieczuleniem miejscowym?
      • lipa55 DO JASNEJ CHOLERY!!!! 23.02.05, 08:34
        oczywiście, ze dostajesz znieczulenie, przecież nie kroją na żywca
        idź juz wreszcie do tego lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        jak długo będziesz pielęgnowac takie paskudztwo?????????
        • Gość: ;-) Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 08:42
          lipa,czy ty sypiasz czasami?
          wszędzie cię pełno...
          • Gość: Aga Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! mimi mim i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:10
            Jesli nie usuniesz tego swinstwa w porę to pozniej usuna ci to razem z kawałkiem
            nogi.Chyba ze tak wolisz i swiadomie na to czekasz.
            • Gość: mimi Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! mimi mim i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:19
              nie, nie czekam...poprostu chcę się dowiedzieć jak taki zabieg wygląda...
              • Gość: Aga Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! mimi mim i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:29
                A normalnie dostajesz znieczulenie miejscowe odgradzaja ci twarz parawanem i po
                kłopocie.W dobrych gabinetach robia to bez pozostawania na oddziale.Zaraz po
                zabiegu idziesz do domu.Zapytaj o przychodnie z tzw.chirurgia jednego dnia.
              • Gość: Hanka Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! mimi mim i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:34
                Dziewczyno, założyłaś ten wątek 15.02, dziś jaest 23.02 tak więc juz ponad
                tydzień jęczysz i męczysz ten temat zamiast iść do lekarza, co juz parę osób ci
                radziło. A paskudztwo dalej rośnie i śmierdzi.

U lekarza położą cię na kozetce lub stole zabiegowym, dadzą zastrzyk ze
                znieczuleniem miejscowym, będziesz leżała, patrzyła w sufit i myślała o czymś
                obojętnym a lekarz będzie robił swoje. Zakleją ci to miejsce po zabiegu
                opatrunkiem i pójdziesz do domu.

Wszystko na ten temat.
                • Gość: mimi Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! mimi mim i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:41
                  nie jęczę i nie męczę i nikomu pistoletu do głowy nie przystawiam żeby
                  odpowiadał na moje pytania, jeżeli chodzi o wizytę to mam nadzieję że czytasz
                  gazety i wiesz ile czeka się na wizytę u chirurga, myślałam że to forum ma
                  równiez za zadanie podnościć osoby z problemami na duchu, no cóż pomyliłam się,
                  jednak jestem osobą pogodną i życze Ci wszytskiego dobregosmile
                  • Gość: Hanka Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! mimi mim i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:56
                    A zapisałaś się w kolejkę do jakiegoś chirurga albo sprawdziłaś ceny zabiegu w
                    prywatnych placówkach?

Czy zrobiłaś cokolwiek dla siebie oprócz klepania w klawisze?

Podnosić na duchu można kogoś kto sracił kogoś bliskiego a nie kogoś kto chodzi
                    z ropiejącą nogą. Czekasz aż ktoś ci powie: Nie martw się, to sie samo zagoi?
                    • Gość: mimi Re: DO JASNEJ CHOLERY!!!! mimi mim i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:01
                      Dzięki! Mam nadzieję że mi się to nie ędzie babrać. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka