Dodaj do ulubionych

Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:09
Witam. Miałam stosunek podczas dni płodnych (nawet kilka) bez zabezpieczenia
bo chcielibyśmy mieć dzidziusia. Po okoł 6 dniach po tym zrobiłam sobie test.
Wynik negatywny. Ale teraz okres spóźnia mi się już 5 dni. Może jeszcze raz
zrobić test. Zdarzyło się Wam tak że test "kłamał"? Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:33
      Pewnie że zrobić jeszcze raz.
      A test wcale nie musiał kłamać, 6 dni po stosunku to bardzo wcześnie, zresztą
      one chyba wykrywają 6 dni po zapłodnieniu a nie stosunku.
      Miałaś za mało HCG wtedy i dlatego nie pokazał.

pozdr.
      • Gość: :) Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:40
        Widze ze mmm mnie ubiegla zgadzam sie z nia calkiwice aczkolwiek ona twierdzi
        ze 6 dni to malosmilesmile jak widac jest to sprawa subiektywna.. HCG czyli
        gonadotrpoiny kosmowkowej powinno byc juz wtedy wystarczajaco duzo do jej
        wykrycia. Ale oczywiscie mmm ma racej ze przeciez napisalas ze jest 6 dni po
        mizianiusmile a nie koniecznie po zaplodnieniu pozdrawiam
    • Gość: :) Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:36
      Czasami sie zdarza ze test ciazowy "klamie". Najlepiej by bylo zebys kupila
      jeszcze jedne test i zrobila... 6 dni po zaplodnieniu to juz dosc duzo wiec
      wiekszosc testow dostepnych na rynku powinna sie sprawdzic. Ale tak to bywa z
      natura martwa ze plata nam figle. Zycze powodzenia i mam nadzieje ze jednak to
      jest dzidziussmile
      • Gość: mmm Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:49
        Przyrost HCG nie jest identyczny u każdej kobiety. Najszybsze testy wykrywają
        od 25 HCG, a przecież u Miki mogło być odrobinkę mniej np. 19smile) Zresztą to też
        zależy od czułości testu (wykrywającego od 25 czy później).
        Ale ogólnie zgadzam się z przedmówczynią smile))
        Powodzenia życzę
        • Gość: Mika Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:51
          Bardzo dziękuje za odpowiedzi. Jutro z rana kupie kolejny test. Trzymajcie
          kciukismile
    • Gość: Mika Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:36
      Kurcze taka jestem zła. Kupiłam test i wynik niewazny. Nie ma ani jednej
      kreski. Nie kupuje następnego. Po południa odwiedze ginekologa i wszystkiego
      się dowiem. Jak to nie ciąża to przynajmniej będę wiedział dlaczego nie mam
      okresu. Ale mam nadzieje że to to. Jakos dziwnie się czuje.
      • luizia Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. 18.02.05, 11:39
        Jeśli nie pojawiła się ani jedna kreska,to widać było za mało moczu i test w
        ogóle wyszedł nieprawidłowo.A ginekolog w tak wczesnej fazie ciąży to raczej
        nic nie potwierdzi,może najwyżej zrobić USG i wtedy coś będzie wiadomo.
        Pozdrawiam
        • Gość: Mika Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:53
          Dzięki za odpowiedź. To chyba jednak kupi jeszcze jeden test. Ale mam pytanie.
          Jest różnica czy zrobie go rano czy wieczorem?
        • luna333 Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. 18.02.05, 11:55
          test ciążowy zrobiony 6 dni po to na prawdę za wcześnie - bez wzgledu co na
          tych testach twierdzą - robi się je po dniu spodziewanej miesiączki. Zrobiłaś
          go za wcześnie - kup następny -powinien Ci wyjść nawet po południu skoro to już
          5 dni po terminie - acz najlepiej testy robić z porannego siu smile ginekolog
          niewiele Ci jeszcze powie- może oczywiście stwierdzić leciutkie powięksenie
          macicy -ale to niewiele, we wczesnej ciąży także usg może jeszcze nie wyjść -
          to zalezy od klasy sprzętu - ale często się zdarza dziewczynom że na usg nic
          nie było początkowo widać mimo że w ciąży były i później już usg wychodziło
          dobrze smile Zrób sobie następny test ciążowy i życzę powodzenia - do gina radzę
          się udać -jeśli Ciebie nic nie boli i nie masz plamień w około 6-7 tygodniu
          licząc od ostatniej miesiączki. W celu potwierdzenia ciąży możesz sobie również
          zrobić test z krwi - nazywa się beta HCG - można go robić o dowolnej porze
          dnia, nie musisz być naczczo i kosztuje około 40zł jeśli badasz na ilość beta
          HCG we krwi - tylko często trzeba czekać kilka dni na wynik - to zalerzy od
          laboratorium - można zrobić je cito czyli szybciej -tylko że koszt większy.
          Pozdrawiam i życzę dzidziulka w brzuszku smile
          • Gość: Mika Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:58
            Bardzo dziękuje i pozdrawiam.
    • Gość: Mika Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:20
      Dziewczyny. Wynik pozytywny. Taka jestem szczęśliwa. Co ja mam teraz zrobić?
      Kiedy mam iść do lekarza? Na co mam uważać?
      • luna333 Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. 18.02.05, 15:27
        przeczytaj to co napisałam wyżej smile koniecznie kup sobie folik i łykaj 1
        tabletkę dziennie, nic nie dźwigaj, nie bierz żadnych witamin, ani żadnych
        innych leków. Ciążę liczy się od daty ostatniej miesiączki - policz w którym
        jesteś tygodniu ciąży i poczekaj do jakiegoś 6-7 tc jeśli nic Ci nie dolega,
        nie masz plamień ani nic Ciebie nie boli - wtedy pewnie już zrobią pierwsze
        usg -choć niektórzy lekarze robią już w 5tc -różnie to bywa smile
        WIELKIE GRATULACJE DLA MĘŻUSIA ŻE SIĘ DOBRZE SPRAWIŁ I DLA CIEBIE MAMUSIU smile
      • Gość: barka Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:32
        Moje gratulacje. smile)
        Żyj zdrowo,odżywiaj się dobrze, unikaj choróbsk ( w tym szczególnie grypy),
        bierz witaminki, nie pal, nie pij, ciesz się i około 6 tygodnia ciąży spokojnie
        odwiedź lekarza. Moim zdaniem jeśli jesteś zdrowa to wcześniej nie ma potrzeby.
        • Gość: Mika Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:41
          Bardzo dziękuje Wam dziewczyny. Bardzo mi pomogłyście.
          • luna333 Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. 18.02.05, 15:45
            z witamin bierz na razie tylko folik -bo zwykle w 1 trymestrze nie zaleca się
            brania witamin dla ciężarówek -ale co gin to obyczaj -dowiesz się u swojego smile
    • Gość: Mika Re: Wynik testu negatywny, ale może jednak ciąża. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:26
      Mam jeszcze jedno pytanie. A co z seksem. Czy można dalej. Jak i do kiedy?
    • Gość: m do LUNA 333 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:36
      Napisałaś: "Ciążę liczy się od daty ostatniej miesiączki"
      A dokładnie ???... Od ostatniej miesiączki która BYŁA? czy od daty tej, która
      MIAŁA BYĆ ale się już nie pojawiła??...
      Ta pierwsza wersja jest jakaś nieprawdopodobna, a tak zrozumiałam Twoje słowa.
      • lilith76 Re: do LUNA 333 !!!!! 18.02.05, 16:41
        od dziesięcioleci (a może i dłużej) wiek ciąży liczyło się od daty ostatniej
        miesiączki, która się POJAWIŁA, więc ciąża rzeczywista bywa od 2-3 tygodnie
        młodsza (może też być starsza, bo np. kobieta krwawienie implatacyjne bierze za
        okres, a jest już wtedy w ciąży). w miarę dokładnie wiek ciąży pomoże ustalić
        usg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka