Dodaj do ulubionych

z Cilestu na Mercilon

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 07:24
Kobietki kochane, jak dostosowac sie do zmiany Cilestu na Mercilon? zazyc 1
wsza tabletke mercilonu po 7 dniowej przerwej (po Cilescie) czy od razu, bez
przerwy, czy mize w dniu krwawienia? rózne sa opinie poradzcie prosze bo
jezeli bez przerwy to dzis musiałabym zazyc.
Obserwuj wątek
    • jazzgirl Re: z Cilestu na Mercilon 06.04.05, 07:53
      Mercilon ma niższą dawkę hormonów (0,150 mg dezogestrelu i 0,020 mg
      etynyloestradiolu).
      Ja tez przeszłam podobną zmianę, jednak nie od razu, a miałam kilka miesięcy
      przerwy.
      Teoretycznie jest napisane, aby przyjąć pierwszą tabletkę w dniu pierwszym
      okresu. Jak rozmawiałam z moim ginem, on stwierdził, że każde nowe tabletki
      powinno się przyjmować właśnie w ten sposób.
      Ale może inne dziewczyny były w IDENTYCZNEJ sytuacji, jak Ty, więc poczekaj
      jeszcze...
      Pozdrawiam
    • Gość: ja Re: z Cilestu na Mercilon IP: 213.77.24.* 06.04.05, 07:57
      Po tygodniowej przerwie powinnaś wziąć pierwszą tabletkę Mercilonu. Zawsze musi
      byc tygodniowa przerwa. Pozdrawiam.
      • hippophae Re: z Cilestu na Mercilon 06.04.05, 08:13
        Nieprawda! Przy zmianie tabletek na na słabsze pierwszą bierze się pierwszego
        dnia krwawienia albo w ogóle bez przerwy.
        • anna_deszczowa Re: z Cilestu na Mercilon 06.04.05, 08:21
          na ulotce Mercilonu jest na[isane ze w przypadku przyjmowania wczesniej innej
          tabletki dwuskladnikowej zazywanie nalezy zaczac 1. bez siedmiodniowej przerwy
          2. po siedmiodniowej przerwie. Tez mi sie ta druga opcja dziwna wydaje ale tak
          jest napisane na ulotce.
          • Gość: mała Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:26
            dziewczyny ja nie pytam co jest w ulotce bo ją mam i czytałam , tylko jak to u
            was było zeby zadziałało!!! bo mój gin na urlopie !!!!!!!!!!!!
            • jazzgirl Re: z Cilestu na Mercilon 06.04.05, 09:04
              słuchaj, piszemy Ci to, co nam się zdaje, a decyzję musisz podjąć sama.
              a jak widzisz, fakt, że gin coś radzi, niekoniecznie musi być to rada właściwa.
              skoro na ulotce przeczytałaś wyraźnie, jakie są zalecenia, dostosuj się do
              nich, a nie twórz na siłę czegoś nowego
              pozdrawiam
              • Gość: mała Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:38
                ja nie chce wiedziec co wam sie zdaje...to jest powazne pytanie i prosze o
                odpowiedz kobiey które tak azmiane zastosowały a jezeli nie jestes pewna to nie
                radz. Sama piszesz ze zastosowałas mercilon po kilkumiesiecznej przerwie. wtedy
                tez bym wiedziała jak go brac a tu jest zupełnie unna sytuacja a antykoncepcja
                to nie błaha sprawa. pozdrawiam
                • jazzgirl Re: z Cilestu na Mercilon 06.04.05, 09:44
                  jasne, że poważna, dlatego ulotka do tego leku nie jest formatu karteczki, a
                  raczej większego, aby uwzględnić większość sytuacji i właśnie taka jest tam
                  opisana, więc po co pytasz jeszcze? przecież nie napisali tego ot tak! poza tym
                  dostałaś receptę od gina, więc wtedy należało się spytać, skoro nie wiedziałaś
                  • Gość: mała Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:47
                    jasne
                    • Gość: mała Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:49
                      jasne ze mogłam ale z róznych powoidóew tego nie zrobiłam wiec prosze osoby z
                      takim doswiadczeniem o informacje.
                • Gość: malgo Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.04.05, 09:46
                  w pierwszym dniu miesiaczki
                  • anna_deszczowa Re: z Cilestu na Mercilon 07.04.05, 09:35
                    wydaje mi sie ze na ulotce pisza jak powinno sie przyjmowac zeby tabletki
                    dzialaly prawidlowo (patrz moj poprzedni post) wiec nie widze problemu.
                    natomiast jesli masz jakies schizy to zacznij brac tak jak uwazasz (pierwszy
                    dzien miesiaczki, bez przerwy albo z przerwa - ja osobiscie zaczelabym bez
                    przerwy) i uzywaj przez jakies dwa tygodnie gumy a na pewno nie bedziesz w
                    ciazy. pozdr.
                    • Gość: mała Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:39
                      dzieki anno.deszczowa dodzwoniłam sie do swojej gin. mam zazyc po 7 dniowej
                      przerwie, chyba musze zaufac lekarzowi on wie co mówi. buzka
                      • Gość: mała Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:40
                        aha, jeszcze jedo pytanie, a jakbym nie zrobiła przerwy to kiedy okres?
                        • anna_deszczowa Re: z Cilestu na Mercilon 07.04.05, 10:01
                          dopiero po skonczeniu opakowania, nie mialam takiej sytuacji ze biore dwa
                          opakowania pod rzad, ale wiem ze moze wtedy wystapic jakies brzydkie plamienie,
                          wiec lepiej tego unikac. pozdr.
                          • Gość: julka 61 Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:57
                            a jesli odstawi pigułki przed koncem oakwaniaz powodu złego samopoczucia to
                            wystąpi okres i czy przy zmianie tabletek mam wziąć 1 dnia krwawienia czy
                            poczekac 7 dni i czy trzeba sie dodatkowo zabezpieczać?
    • Gość: natalka Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.devs.futuro.pl 07.04.05, 12:27
      Było tysiąc razy, wystarczyło wpisać "zmiana" w forumową wyszukiwarke.

To jeszcze raz: zmieniasz na tabletki z mniejszą zawartością hormonów, a więc
      pierwszą pigułke zażyważ bez robienia przerwy, ewentualnie w pierwszym dniu
      krwawieni! Absolutnie nie robisz 7 dniowej przerwy!!!

• Gość: mała Re: z Cilestu na Mercilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:41
        no to teraz mam stres!!!!!!!!!!!!!juz zgłupiałam, lekarz mówi ze z przerwą.w
        niedziele dostane okres co robic!!!!!
        • anna_deszczowa Re: z Cilestu na Mercilon 07.04.05, 20:06
          mała - radze sluchac lekarza smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka