Dodaj do ulubionych

Macica dwurożna

IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 11.05.05, 17:47
na wizycie lekarz odkrył mi to, jestem po poronieniu, po zabiegu ale przed
jakoś tego nie zauważył.przyczyną poronienia była tarczyca.co wiąże się z tą
wadą macicy?????mam już tego dość zawsze coś nowego...
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Macica dwurożna IP: 62.233.138.* 12.05.05, 09:00
      ja też taką mam jest to wada wrodzona wykryli mi ją w 7 tyg ciąży dostałam
      krwawienia od razu szpital usg i dzięki bogu ciąża żywa . ja miałam zalecenie
      jeśli chcę urodzic to bezwzglednie leżenie i przyjmowanie leków zwolnienie z
      pracy co 2 tyg wizyta i usg brzusznę i dopochwowe ileki i tak przez 9 msc .ja
      miałam cesarkę.
      • piegoosek Re: Macica dwurożna 12.05.05, 10:30
        czesc!
        wszystko zalezy od tego jak duza jest wada! niekoniecznie jest to powod
        poronienia, choc mowi sie, ze dwuroznosc czasem moze je powodowac! jednak wtedy
        poronienie nastepuje pozniej, nie na poczatku ciazy, tylko wtedy kiedy dzidzius
        zaczyna rosnac i brakuje mu miejsca do rozwoju! i wlasnie dlatego zalezy jak
        duza jest wada! zwykle usg powinno pokazac jak wydluzone sa rogi macicy!
        z tego co kiedys czytalam, wynika, ze nawet jesli kobiety decyduja sie na
        plastyke macicy, wcale nie zwieksza to ich szans donoszenia ciazy, to znaczy
        nie ma takiej pewnosci! moze sie udac donosic, ale niekoniecznie z powodu
        operacji, moze to byc zwykle prawdopodobienstwo! bo i z macica dwurona udaje
        sie i zajsc i donosic zdrowa ciaze smile wiec spokojnie! to nie wyrok!
        a dodatkowo sa leki na rozciaganie sie macicy podczas trwania ciazy!
        poszukaj w googlach, na pewno cos znajdziesz!
        ja rowniez na poczatku jak uslyszalam: "oo.. dwa rogi" bylam przerazona, ze
        znowu cos, pozniej okazalo sie, ze moja dwuroznosc jest bardzo malutka i na
        pewno nie ma wplywu na zachodzenie, poronienia itp. ja potwierdzialm to jeszcze
        histeroskopia!
        bedzie dobrze! powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka